Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 лютого 2024, 03:56
1116
0

ФОТО. Українські судді провели збір перед другою частиною сезону

Захід відбувся з 12 по 16 лютого в Ужгороді.

| Оновлено 21 лютого 2024, 03:56
1116
0
ФОТО. Українські судді провели збір перед другою частиною сезону
УАФ

Із 12 до 16 лютого в Ужгороді для підготовки офіційних осіб до роботи на матчах весняної частини сезону 2023/24 проходив навчально-тренувальний збір арбітрів та асистентів арбітра Української Прем’єр-ліги.

У підготовці до відновлення футбольної кампанії взяли участь 31 арбітр і 41 асистент арбітра, які протягом п’яти днів працювали на теоретичних та практичних сесіях, якими керували головний експерт з арбітражу УАФ Нікола Ріццолі, інструктори ФІФА Віктор Дердо та Володимир Петров, а також інші членів Комітету арбітрів УАФ.

13 лютого з арбітрами Прем’єр-ліги й асистентами арбітра, які проводили збір, зустрівся президент УАФ Андрій Шевченко. Під час розмови з рефері очільник національної асоціації наголосив, що потрібно повертати довіру футбольної спільноти не лише в цілому до УАФ, а й до арбітрів зокрема.

На початку тренувального збору офіційні особи вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглих воїнів ЗСУ, адже саме бійці ціною своїх життів дають відсіч шаленому тиску з боку російських окупантів і дозволяють українському футболу й надалі жити та проводити змагання. Голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі окремо акцентував увагу учасників збору на виключному застосуванні державної мови в роботі під час прийдешніх матчів та зразковій поведінці за межами поля.

Після педагогічного тестування з Правил гри та відеотесту УЄФА арбітри та асистенти арбітра Прем’єр-ліги взяли участь в 11 теоретичних заняттях, заслухавши вимоги ФІФА, УЄФА та УАФ щодо трактування різноманітних ігрових ситуацій, як-от гра рукою, порушення з необачності, положення «поза грою», зрив очевидної гольової можливості, рішення щодо епізодів у штрафному майданчику тощо.

Особливий фокус навчально-тренувальної роботи стосувався роботи VAR та рекомендацій від фахівців щодо використання відеоасистента арбітра в ігрових ситуаціях, які мали місце в матчах УПЛ першої частини сезону 2023/24. Також окрему лекцію було присвячено командній роботі арбітрів та асистентів арбітра – з обговоренням рішень при визначенні різноманітних ігрових ситуацій.

Після теоретичних занять на служителів футбольної Феміди вже традиційно чекали тести ФІФА з фізичної підготовки на полі. Під час практичної частини збору арбітри успішно склали тест Yo-Yo, а асистенти арбітра – тест Ariet.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Мудрик міг би бути не менш корисним, ніж Троссард. Експерт назвав умову
Футбол | 28 квітня 2024, 00:00 0
Мудрик міг би бути не менш корисним, ніж Троссард. Експерт назвав умову

Треба було перебиратися не у «Челсі», а в «Арсенал»…

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.