Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 20 лютого 2024, 02:05
1048
0

Олексій БЄЛІК: «Прагнемо здобути чемпіонство»

Головний тренер юнацької команди «Шахтаря» підбив підсумки зимових зборів у Туреччині

| Оновлено 20 лютого 2024, 02:05
1048
0
Олексій БЄЛІК: «Прагнемо здобути чемпіонство»
ФК Шахтар Донецьк. Олексій Бєлік

Головний тренер «Шахтаря» U-19 Олексій Бєлік розповів про зимові збори в Туреччині, ситуацію в команді та плани на другу половину сезону.

– «Шахтар» U-19 завершив зимові збори. Можете підбити підсумки підготовки команди до весняної частини чемпіонату?

– В принципі, задоволений зимовими зборами. Команда виконала весь запланований обсяг роботи та зіграла багато контрольних матчів.

– Якою буде загальна оцінка товариських зустрічей?

– Ми розпланували календар так, щоб наприкінці кожного тижня було дві товариські гри. Це обумовлено тим, що кількість футболістів дозволяла проводити два спаринги на тиждень, і всі матчі відбулись. У будні працювали над фізичною підготовкою і техніко-тактичними діями. Під час спарингів розуміли, що іноді граємо проти сильних та досвідченіших команд, і це нас влаштовувало, оскільки такі матчі допомагають прогресувати.

– Чи вдоволені віддачею футболістів?

– Задоволений! Хлопці мали індивідуально готуватися до зборів, щоб бути в кращій формі. Тести, які ми проводили під час зборів, продемонстрували, що команда в хорошому фізичному стані. Перші матчі чемпіонату дадуть повноцінну відповідь щодо готовності, та всі поставлені завдання футболісти виконали.

– Певні гравці «Шахтаря» U19 тренувалися і грали контрольні матчі разом із першою командою. Як цей фактор впливає на колектив?

– З одного боку, ми завжди раді, коли наших футболістів залучають до першої команди, адже це наша основна ціль – щоб якомога більше гравців приєдналися до головної команди. З іншого боку, це заважає, оскільки награємо склад, а потім декілька виконавців переходять до розташування першої команди, а нам доводиться перелаштовуватися. Але до цього ставимося з розумінням. Я наголошую молодим хлопцям, які не отримують вдосталь ігрового часу, щоб вони завжди тримали себе у формі, адже настане час, коли вони мають бути готові замінити інших футболістів.

– Попереду друга частина чемпіонату. Які маєте очікування і мету?

– Зрозуміло, що головна ціль Академії – це підготовка кадрів для першої команди, але також прагнемо здобути чемпіонство. Якщо футболіст стане чемпіоном, це свідчить, що він не програє конкуренцію одноліткам і на нього звертатимуть увагу. Наше завдання – розвинути потенціал гравців, адже тільки таким чином ми зможемо підготувати футболістів на майбутнє.

– Які найближчі плани та чи розпочалася підготовка до матчу з «Олександрією» U-19?

– Після зборів команда отримала три вихідні, один з яких минув у дорозі. У суботу ми провели перше тренування в Щасливому, яке було втягувальним. У понеділок запланований контрольний матч з «Діназом», а деякі гравці візьмуть участь у турнірі разом із «Шахтарем» U-17. Після цього готуватимемося до зустрічі з «Олександрією» U-19. Намагатимемося відштовхуватися від своєї гри та володіти ініціативою.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.