Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
1347
0

Екстренер Львова U-19: «Рано чи пізно Михавко стане гравцем основи Динамо»

Роман Гданський розповів про свої враження від гри молодого центрбека

Екстренер Львова U-19: «Рано чи пізно Михавко стане гравцем основи Динамо»
ФК Динамо Київ. Тарас Михавко

Колишній головний тренер юнацької команди «Львова» Роман Гданський розповів про свої враження від гри молодого центрбека київського «Динамо» Тараса Михавка:

«Він доволі універсальний футболіст. У нього такий потенціал, що може грати на будь-якій позиції. Я в U-17 його бачив більше у середині, тому що є хороше бачення поля, хороша техніка, хороша передача. Також непоганий на атаку, забивний футболіст. Пізніше вийшло так, що його перебудували у центр захисту в U-19, там був інший тренер спочатку. Я вважав, що він мав би більше себе розкриватися у середині, тому що це гравець з ухилом на атаку. Навіть коли зараз грає центрбека, то дуже добре вклинюється в атаку, його тягне туди вперед.

Коли я сам прийняв U-19, то вже не повертав його у центр поля – там були інші гравці, а він добре засвоївся на новому місці. У середині, напевно, йому потрібно було мати трошки більше фізичної витривалості, щоб бігати вперед-назад. А от у центрі захисту Тарас комфортно почувається – добре грає головою, хороша довга передача, хороший початок атаки, читає гру, сильний в єдиноборствах. Дай Боже, щоб він на цій позиції далі розвивався.

Напевно, трошки впевненості йому треба. Він молодий, немає ще досвіду. Але це в його силах. Я з ним досить часто спілкуюся, десь підказую побутові чи ігрові моменти. Це здібний хлопчина. Свого часу він був не дуже серйозний, доводилося мені з ним навіть трохи жорсткуватий виховний процес проводити. Зараз Тарас змінився, подорослішав. Згадує, як колись якісь моменти та підказки несерйозно сприймав, а тепер каже: «Так, як ви і казали, десь так воно і виходить, ваші підказки лише пішли на користь». Йому просто треба часу і впевненості. Думаю, що він може спокійно поборотися за місце у стартовому складі. Тренерам видніше, у якому він стані та наскільки готовий цю позицію зайняти, але в майбутньому, думаю, рано чи пізно стане гравцем основи».

Раніше Тарас Михавко розповів, що його прикладом для наслідування є Андрій Ярмоленко.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.