Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 25 лютого 2024, 18:45
947
0

ДУДЧЕНКО: «Завдяки стрільбі мені вдалося потрапити в завтрашній мас-старт»

Український біатлоніст – про естафету на чоловічому чемпіонаті світу

| Оновлено 25 лютого 2024, 18:45
947
0
ДУДЧЕНКО: «Завдяки стрільбі мені вдалося потрапити в завтрашній мас-старт»
Getty Images/Global Images Ukraine. Антон Дудченко

Фінішер української естафетної команди Антон Дудченко поділився своїми думками щодо старту та участі в майбутньому мас-старті.

- Антоне, як працювалося на трасі і на вогневому рубежі?

- Звісно, намагався відпрацювати - це ж командна гонка. Можливо, на стрільбі стоячи десь погнався за австрійцем, бо бачив, що він промазав, і це якраз завадило мені стріляти з п’яти - так, як на стрільбі лежачи. Якщо б стріляв з п’яти, можна було б боротися з австрійцем за вищу позицію. Але поки так.

- Приймаючи цю естафету низько, які думки були в тебе в голові? Чи бачив ти, як йде по трасі Насико?

- Та ніяких думок не було, я бачив, що перед нами є група, і якщо все складеться добре, то можна було із нею поборотися. Та оці два запасних на стрільбі стоячи завадили хоча б з австрійцем поборотися за 12-ту позицію.

- Антоне, на цьому чемпіонаті світу тобі вдалося дуже сильно покращити свої стрілецькі показники, я думаю тебе це надихає перед завтрашнім мас-стартом?

- Так, звісно, мені вдавалось дуже влучно стріляти на цьому чемпіонаті, я дуже задоволений, що так вийшло і я набрав стрілецьку форму на цей чемпіонат. Як я вже говорив раніше, фізична форма не така, як би хотілося, от якраз завдяки стрільбі мені вдалося потрапити і в завтрашній мас-старт і показувати, не можу сказати, що високі, але кращі результати, ніж по сезону були.

- Яким результатом у мас-старті ти будеш особисто задоволений?

- Я навіть не знаю... Завтра така гонка, де буде 30 найкращих. Буде цікава боротьба, тож буду намагатися відпрацювати влучно на вогневих рубежах. А яка позиція вже буде на фініші - думаю, буду радий будь-якій позиції, бо, як я вже говорив, це найбільш елітна гонка в біатлоні. І пробігти поряд з лідерами Кубка світу, чомусь навчитись, побачити їх - це вже буде для мене добре в завтрашній гонці.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.