Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 18 лютого 2024, 05:06
1479
0

Двалішвілі має розчавити Сехудо. Інакше його потужна серія розсиплеться

Мераб має всі шанси для тріумфу

| Оновлено 18 лютого 2024, 05:06
1479
0
Двалішвілі має розчавити Сехудо. Інакше його потужна серія розсиплеться
Getty Images/Global Images Ukraine

17 лютого у Каліфорнії, США, відбудеться турнір UFC 298, на якому грузинський боєць Мераб Двалішвілі (16-4) зустрінеться із колишнім чемпіоном UFC американцем Генрі Сехудо (16-3). Американський фанат поїздок до Рамзана Кадирова та його товариства мав би піти на пенсію ще минулого разу. Але увірував, що поразка в поєдинку проти Стерлінга – випадковість.

Для Двалішвили ж цей поєдинок страшенно важливий. Або він підтвердить все те, що розповідають про нього останніми роками. Або відпустить величезний шанс у бою проти такого опонента. Шанси доволі рівні. На чию ж користь схиляться ваги?

Двалішвілі прекрасний останнім часом. Йому треба ставити крапку у кар’єрі Сехудо

Мераб Двалішвілі пройшов типову, але від цього не менш круту дорогу для емігранта в США, який мав навички для того, щоб битись. Від будівництва до, мабуть, головного грузинського бійця найбільшої промоції змішаних єдиноборств у світі.

Особливо добре йому дались останні роки. Фактично, Мераб не програє з 2018 року. Тоді він тільки дебютував в UFC й одразу програв. Та ще й двічі. Спочатку Мераба побив Френкі Саенз, потім – Рікі Саймон.

Варто відзначити, що UFC у цьому плані максимально лояльна до спортсменів. Ні одна, ні дві поразки на старті не гарантують звільнення. Навіть більше не гарантують – згадайте того ж Ігоря Потєрю.

З того моменту, з 2018-го, Двалішвілі не програє. Але найбільшої популярності здобув в останні декілька років. Побитий Коді Стаманн. Потім – Марлон Мораес. Після цього – Хосе Альдо. Та ідеальне завершення серії – змучений росіянин Пьотр Ян.

З Яном було красиво все. І попередня розкрутка, коли Мераб став одним з небагатьох, хто говорив про війну в Україні і згадував Грузію та її окупацію російськими військами. І перемога, коли Двалішвілі тотально перепрацював росіянина кількістю діяльності у клітці та загальною активністю.

Ян з того моменту у прострації. У нього серія з трьох поразок поспіль, причому про цю не можна сказати, що вона незаслужена та нелогічна, як про попередні намагався згадувати Пьотр.

Бій із Сехудо може стати чудовим завершенням історії. Й історії претендентства – у разі перемоги не буде кращого претендента на титул UFC, ніж Мераб. Й історії Генрі Сехудо. Безумовно, технічного та різнобічного, але вкрай дивного бійця.

Генрі в UFC з 2014 року. Побиті Марлон Мораес, Серхіо Петтіс, Домінік Круз, Ті Джей Діллашоу, Деметріус Джонсон. Рекорд скажений, це факт.

З іншого боку, розмов з боку Сехудо все одно було забагато. Виглядало фріково. Його найбільш улюблена історія – про те, що перед ним, як перед королем, мають схилити коліно. Причому всі – від бійців UFC до професійних боксерів.

У 2020 році Генрі розповів, що йде на пенсію. Пішов - і добре, UFC втратив хорошого бійця в кардах, але галасу Сехудо все одно створював достатньо. Проте очевидно, що пошумівши в нікуди, з’їздивши до Кадирова та пострілявши зі зброї, Сехудо повернувся.

Одразу боєм проти Алджамейна Стерлінга. Гігантського, довгорукого та довгоногого, потужного бійця. Очевидний бій без шансів.

Ні, звісно, після бою знайшлися люди, які говорили про рівність протистояння, про те, що Стерлінг ледь не програв. Смішно, враховуючи, що Сехудо фізично майже не дотягувався до суперника.

Стерлінг у підсумку програв – але не Сехудо, а Шону О’Меллі. А потім заявив, що піде у нову вагу. Відповідно, відкривши шлях до чемпіонського протистояння своєму другові Мерабу Двалішвілі. І поки Шон закриває минулі протистояння реваншами, Мераб збирається закрити кар’єру Сехудо, щоб вийти на чемпіонський бій. Нарешті.

Хто фаворит?

При всіх здобутках колишнього чемпіона, він – аутсайдер. На перемогу Мераба Двалішвілі можна поставити за 1,45. На перемогу Генрі Сехудо актуальний коефіцієнт – 2,85.

Насправді, доволі очевидно. Мераб – активний боєць. Популярний, веселий, має аудиторію, постійно розважає публіку й поза кліткою, й у ній. Переміг декілька іменитих опонентів поспіль.

Що має у відповідь Сехудо? Поразку у минулому поєдинку. Перед нею – простій у майже два роки. Менші габарити, старший вік. Знайдіть плюси самі.

Добре-добре, вони є. Генрі – просто хороший боєць. Це те, що не йде з віком та часом. З ними йде швидкість, фізична готовність, час, який треба витратити на те, щоб вийти на оптимальну форму. Все це йде з часом. А навички - вони або є, або немає. У Сехудо вони є. Олімпійський чемпіон з боротьби. Дуже непоганий ударник. Це все залишиться з американцем назавжди.

Чи вистачить цього для перемоги? Можливо. Можливо, Генрі зможе зупиняти суперника чіткими прямими, переходити у боротьбу і використовувати там свої навички на повну. Все ж боротись Сехудо точно вміє.

Яка у цього ймовірність? Невисока. Тому що Мераб, можливо, не такий скіловий боєць, але він все ще еволюціонує. З часом стає тільки кращим. У 33 роки Двалішвілі переживає, очевидно, найкращий період в кар’єрі.

Окрім цього, він фізично потужний. Страшенно активний. Йде вперед, б’є й бореться буквально без зупинки. Пьотр Ян – дивна людина, але хороший боєць. Цього не вистачило йому для того, щоб зупинити Мераба. Двалішвілі буквально розчавив опонента своєю активністю.

Чому Сехудо має зупинити габаритнішого, молодшого суперника, який переживає найкращий період в кар’єрі? Можливо, вистачить класної боротьби? Але й у партері Двалішвілі працює без перерви. Тож це буде, як мінімум, цікаво.

Але настав час молодших і розумніших, щоб битись за пояс. Жодне з цих понять не підходить Генрі Сехудо.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса
Футбол | 01 травня 2024, 08:01 2
Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.