Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 18 лютого 2024, 16:33
4926
2

Блискуча перемога Баркома над чемпіоном Польщі та лідером Плюс Ліги

Підопічні Угіса Крастіньша в гостях обіграли відомий клуб «Ястшембски Вегель» з рахунком 3:0

| Оновлено 18 лютого 2024, 16:33
4926
2
Блискуча перемога Баркома над чемпіоном Польщі та лідером Плюс Ліги
plusliga.pl

У польському місті Ястшембе-Здруй у суботу відбувся поєдинок 22-го туру чемпіонату Польщі з волейболу, в якому волейболісти місцевого клубу «Ястшембски Вегель» приймали львівський «Барком-Кажани». Перед цією грою суперників розділяли 25 очок у турнірній таблиці. Господарі майданчика є лідерами Плюс Ліги, причому з великим відривом, а українська команда була на 11 місці. Враховуючи ще й той факт, що у першому колі чинні чемпіони Польщі впевнено перемогли з рахунком 3:0, їхні шанси на успіх у цьому поєдинку розцінювалися значно вищими.

Однак перша партія лише підтвердила слова головного тренера «Баркома-Кажани» Угіса Крастіньша, які він сказав в ексклюзивному інтерв'ю нашому кореспонденту напередодні цієї гри. Сьогодні нашій команді цілком під силу боротися з провідними польськими клубами. Гості одразу ж повели у стартовій партії. І хоча спершу їхня перевага була невеликою, лише два-три очки, починаючи з середини сету, вони стали збільшувати свій відрив – 9:15, 12:18 та у підсумку 17:25. Відмінно провів цю партію діагональний львів'ян Василь Тупчій, котрий набрав 8 очок.

У другому сеті ситуація повторилася. Знову українські волейболісти повели, але тепер вже із самого старту та ще й з великою перевагою 0:4, 1:7, 2:11. Коли ж на табло висвітилися цифри 10:18, вже подумалося, що гості без проблем доведуть цю партію до перемоги. Проте «Ястшембски Вегель» показав, що він не дарма є лідером польського волейболу. У такій, начебто безнадійній ситуації, господарі зуміли скоротити відставання 18:20. А коли українці заробили сетбол за рахунку 20:24, то наблизилися впритул 23:24. На щастя, львів'ян знову врятував Василь Тупчій, який точно пробив м'яч в атаці – 23:25.

В третій партії наша команда продовжила у тому ж ключі. Підопічні Угіса Крастіньша взяли 6 (!) очок поспіль – 0:6. Потім збільшили свою перевагу до семи очок 3:10, 5:12, 7:14. І тут не лише повторилися події другого сету, а ще й посилилися тим, що поляки зрівняли рахунок 20:20 (до речі, тут дуже постарався вихованець українського волейболу Юрій Гладир, який вже давно грає у Польщі і має громадянство цієї країни), а й повели 23:21. До честі гравців «Баркома-Кажани» вони не опустили руки у такій ситуації і вирівняли становище 23:23. А коли суперники заробили сетбол 24:23, наші хлопці відіграли його, потім самі вийшли вперед і з третього матчболу вирвали таку бажану перемогу – 25:27.

Найкращим гравцем матчу був названий Василь Тупчій, який у підсумку набрав 17 очок.

«Барком-Кажани» у цьому матчі грав у такому складі: Мойзе Гуйє (набрав 5 очок), Денніс Петровс (0), Лучано Палонськи (8), Владислав Щуров (7), Василь Тупчій (17), Ілля Ковальов (14), Ярослав Пампушко (ліберо) – стартовий. На заміну виходили: Віталій Кучер (0), Крістерс Дардзанс (0).

Чемпіонат Польщі з волейболу. Плюс Ліга
22 тур. 17 лютого. Ястшембе-Здруй (Польща)
«Ястшембски Вегель» (Ястшембе-Здруй) – «Барком-Кажани» (Львів, Україна)

0:3 (17:25, 23:25, 25:27)

Це третя перемога поспіль львівського клубу і тепер він має 25 очок (9 перемог, 12 поразок), посідаючи 11 місце у турнірній таблиці Плюс Ліги. В наступному турі 24 лютого волейболісти «Баркома-Кажани» у польському місті Велюнь прийматимуть триразового переможця Ліги чемпіонів та ще одну відому польську команду «Закса» (Кендзежин-Козле).

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 7
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Золота Євроліга з волейболу пройде в іншому форматі
Волейбол | 01 травня 2024, 16:37 0
Золота Євроліга з волейболу пройде в іншому форматі

Тепер учасників не буде розподілено по групах на першому етапі

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mrCorsairs
24 лютого гра буде з Кендзьожин - Козиле  , будьте уважнішими!