Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Халеп вимагає відшкодування $10 млн збитків від виробника біодобавок

Також Сімона вимагає відшкодування моральної шкоди

Халеп вимагає відшкодування $10 млн збитків від виробника біодобавок
Getty Images/Global Images Ukraine. Сімона Халеп

Колишня перша ракетка світу Сімона Халеп подала до суду на канадську компанію, яка виробила харчову добавку, через яку, на думку румунки, вона отримала чотирирічний бан за вживання допінгу.

Халеп вимагає від компанії Quantum Nutrition, яка працює під назвою Schinoussa Superfoods, більше ніж 10 мільйонів доларів як компенсацію шкоди після того, як на Відкритому чемпіонаті США 2022 року в її пробі було виявлено роксадустат - препарат, який часто використовують люди, що страждають на анемію.

Роксадустат входить до списку заборонених речовин Всесвітнього антидопінгового агентства, оскільки він може підвищувати гемоглобін і виробництво червоних кров'яних тілець, що сприяє підвищенню витривалості.

32-річна румунка Халеп заявила, що вживала добавки Schinoussa під час турніру 2022 року у Флашинг-Мідоуз. У добавці Keto MCT, яку вона приймала, було виявлено роксадустат, інформація про який не була вказана на етикетці.

Дворазова чемпіонка турнірів Grand Slam заявила, що ніколи не вживала заборонених речовин, а недбалість компанії Quantum і неправдиві заяви про те, що її добавки є легальними, завдали шкоди її кар'єрі та призвели до приниження.

Халеп також вимагає відшкодування моральної шкоди. У жовтні минулого року засновник Quantum Nutrition заявив канадській газеті The Globe and Mail, що Халеп шукає цапа-відбувайла.

Минулого тижня Халеп подала апеляцію на рішення Tennis Integrity Agency tribunal про її дискваліфікацію до Спортивного арбітражного суду в Лозанні (Швейцарія).

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Клопп може повернутися в Боруссію Дортмунд
Футбол | 02 травня 2024, 22:26 4
Клопп може повернутися в Боруссію Дортмунд

Тренер «Ліверпуля» може обійняти керівну посаду в німецькому клубі

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
anacreon
Халеп шкода, на самому ділі. По глупості залетіла. Не було там ніякого допінгу. Тенісисти на ньому не сидять, бо їх майже ніколи і не ловлять. Просто сожруть  харчові добавки і комусь не повезе і там може опинитися щось, чого не мало бути.
Cryos
Не лю Рум, но лю Симону. Там же история еще на АО 18, называли финал за спонсора, мол блонда , как ее, Возняцки(Возняки), ее любили, а коротышку не очень, и она вроде сама заказывала одежду себе. Ну и плюс грудь уменьшила ради спорта. Ну... вот так. Звиняйте, але я за Сімку.
Muskrat2
До якого суду, ви журналісти, чи дворняги, що я читаю?