Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 лютого 2024, 12:42
443
0

Наставник Руха підбив підсумки зборів клубу у Словенії

Віталій Пономарьов розповів про підготовку команди до другої частини чемпіонату України

| Оновлено 16 лютого 2024, 12:42
443
0
Наставник Руха підбив підсумки зборів клубу у Словенії
ФК Рух. Віталій Пономарьов

Головний тренер львівського «Руха» Віталій Пономарьов розповів, як оцінює підготовку команди на зборах у Словенії.

«У команди в Словенії були всі умови для якісної роботи на зимових зборах. «Рух» добре пройшов цей період та підготувався до другої частини чемпіонату України. Відмінні умови проживання та поля, хороші спаринг-партнери – я задоволений тим, як «Рух» провів зимові збори.

Якщо аналізувати останні матчі, то з «Бріньє Гросупле» грали зовсім молоді хлопці. Їм уже потрібно звикати до дорослого футболу, тож ми й взяли на збори вихованців клубної Академії, щоб вони могли себе проявити. Гравці тренувалися на рівні першої команди, і я сподіваюся, що це піде їм на користь і полегшить перехід із юніорського футболу до дорослого. Зараз вони виступатимуть у своїх вікових категоріях U-19 та U-17, але ми продовжимо на них розраховувати. Рік-два і ці футболісти гратимуть в УПЛ.

Щодо гри з «Триглавом», то жодну гру неможливо провести ідеально і реалізувати всі тренерські ідеї. Мені сподобалися всі матчі, які «Рух» провів на цих зборах – була хороша інтенсивність, прогрес у якості гри, який спостерігається протягом останніх півроку, також ми додали в позиційних атаках і виходах з оборони в атаку. Ми стали цілішою командою. Шкода, що були травми на цих зборах, зокрема Марко Сапуга отримав тяжку травму, деякі гравці мали мікропошкодження. Втім, це частина робочого процесу, без якої неможливо пройти підготовку.

Нині «Рух» готовий у всіх аспектах. Але всі наші майбутні суперники також готувалися під час зимових зборів і майбутні матчі продемонструють, наскільки якісно ми попрацювали. У той же час я переконаний, що ми добре провели підготовку.

На матч із «Поліссям» склад вибиратиметься відповідно до того, як футболіст підходитиме до плану на конкретний матч. Ми маємо свою модель гри, і «Рух» хоче грати з позиції тиску, високо пресингувати суперника, грати агресивно – всі гравці повинні це робити.

На деяких позиціях вже є дуже серйозна конкуренція, а на деяких хотілося б, щоб вона була ще більшою. Це приємний головний біль, адже попереду ще 13 матчів у чемпіонаті України, а можуть бути травми, дискваліфікації чи ще якісь чинники. Кожен отримає свій шанс», – заявив Віталій Пономарьов.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.