Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 07 березня 2024, 01:22
705
1

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Схиляюсь, що Шахтар в Гамбурзі візьме гору – 2:1»

Ексзахисник донеччан – про майбутній матч «Шахтаря» в Лізі Європи

| Оновлено 07 березня 2024, 01:22
705
1
Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Схиляюсь, що Шахтар в Гамбурзі візьме гору – 2:1»
ФК Шахтар. Артем Федецький

15 лютого футболісти «Шахтаря» в 1/16 фіналу Ліги Європи в Гамбурзі прийматимуть французький «Марсель».

Колишній захисник національної збірної України та «Шахтаря» Артем Федецький у розмові з кореспондентом Sport.ua зробив прогноз на сьогоднішнє протистояння в Німеччині:

- Я не вважаю «Марсель» фаворитом. Так, у складі «містян» є кілька яскравих футболістів, але французькому гранду бракує стабільності. А молодий вік «гірників» не повинен вводити в оману. «Шахтар» нинішнього зразка – це справжній боєць із багатим міжнародним досвідом. Я не збираюся називати переможця в цій парі за підсумками двох матчів, але сьогодні в Гамбурзі гору візьмуть номінальні господарі – 2:1.

- Схоже, на Ваш вибір не вплинули навіть непереконливі дії «гірників» у спарингах на останньому турецькому зборі.
- На цьому етапі підготовки результати – не головне. Не виключено, що тренерський штаб награвав якісь нові тактичні схеми чи переглядав тих же новачків на інших позиціях, аби мати повну інформацію про їхні можливості. Думаю, що чого вартий «Шахтар», ми побачимо тільки в Гамбурзі.

- А може, на грі донеччан у Туреччині позначилася відсутність через травму капітана команди Тараса Степаненка, який є лідером не лише на полі, а й у роздягальні?
- На цю тему можна довго дискутувати. В тому, що Тараса, ключового гравця, у Туреччині бракувало, ніхто не сумнівається. Але я не думаю, що на цьому зборі перед футболістами ставили завдання в кожному спарингу діяти через не можу й обов'язково перемагати.

- На ваш погляд, керманич Маріно Пушич сьогодні кине в бій когось із зимових новачків?
- Думаю, що хтось із них у Гамбурзі дебютує. Проте кістяк команди складуть ті гравці, які минулої осені виступали в Лізі чемпіонів й змушували капітулювати «Барселону».

- Те, що «Шахтар» зумів зберегти у своїх лавах Георгія Судакова, це плюс?
- Однозначно. Судаков повинен допомогти «Шахтарю» гідно завершити поточний сезон, а вже під час літнього трансферного «вікна» визначитися з подальшою футбольною кар'єрою.

- Багато експертів вважають, що вагомим «козирем» французького гранда буде перевага в ігровій практиці, все ж, для «Шахтаря» це перший офіційний поєдинок у 2024 році.
- Я би не переоцінював значення цього фактору. «Гірники» чудово усвідомлюють значення поєдинку в Гамбурзі, тому за максимальну налаштованість можна не переживати. А шалена підтримка уболівальників сприятиме бажанню продемонструвати свої найкращі якості. Так, у складі «Марселя» є індивідуально сильні футболісти, але сподіваюся, що завдяки командній грі «гірники» не дозволять їм бути на видноті.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі
Хокей | 03 травня 2024, 21:47 32
ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

НОК України вимагає відсторонити веслувальників рф і рб від кваліфікації ОІ
Водні види | 04 травня 2024, 05:40 0
НОК України вимагає відсторонити веслувальників рф і рб від кваліфікації ОІ

У веслуванні на байдарках та каное в Угорщині допущені двійки екіпажів агресорів

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
didora
А хто його знає. М'яч круглий, поле рівне тому важко вгадати результат. Будь-яка невдала дія біля воріт може перевернути все дороги ногами.  А те як грають у чемпіонаті можна не дивитися, бо це може бути обман. Як приклад гра РБ Лейпциг - Реал. РБ дав бій фавориту, та ще й який!!!