Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
|
5282
8

Гаттузо згадав про -17°C у Донецьку та назвав сильні сторони Шахтаря

Наставник «Марселя» провів прес-конференцію перед матчем із «гірниками» у Лізі Європи

Гаттузо згадав про -17°C у Донецьку та назвав сильні сторони Шахтаря
Twitter. Дженнаро Гаттузо

15 лютого відбудеться перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи між командами «Шахтар» Донецьк та «Марсель». Матч пройде у німецькому Гамбурзі на стадіоні «Фолькспаркштадіон». Час початку зустрічі – 19:45 за Києвом.

14 лютого головний тренер французького клубу Дженнаро Гаттузо провів прес-конференцію:

«Кожен матч має свою історію. Ми граємо проти команди, яка дуже сильна, коли володіє м'ячем, дуже технічна і звикла роками грати в єврокубках, попри те, що вона молода.

Бувають моменти, коли ми не отримуємо результатів і команда не живе, але це не той випадок. У нас криза результатів, але не ігрова криза, у нас є шанси. Нам потрібно мати більше впевненості, більше гордості, більше ентузіазму і продовжувати те, що ми робимо, вкладаючи в це щось додаткове.

Шахтар зіграв понад сім товариських матчів, ми бачили їхні ігри в Європі, ми бачили всі товариські матчі, які вони зіграли за останні два місяці. Ми побачили команду, яку легко читати, з дуже точною грою і талановитими гравцями. І коли ми отримаємо м'яч, ми повинні будемо завдати їм болю.

Я добре пам'ятаю, як грав проти Шахтаря, який тоді тренував Луческу. Це був досить іспанський стиль футболу, але особливо я пам'ятаю температуру -17°C в Донецьку, коли ми ледве могли дихати. Це команда, яка завжди дивувала нас своїм менталітетом і стилем гри, контролем над матчем і веденням гри. І так відбувається і сьогодні.

У нас криза результатів, але, повторюю, це не криза роздягальні, чи криза невіри в те, що ми робимо. Ми робимо все можливе, щоб перемагати. Після гри в Клермоні ми пропустили вісім м'ячів, у тому числі п'ять з пенальті. Немає сенсу говорити про закономірності, нам просто потрібно бути більш сконцентрованими і добре захищатися.

У нас є півзахисники, але на цей час ми втратили Верету, він не встиг відновитися. Ми збираємося виставити на поле найкращий склад і будемо боротися. У Мурільйо сьогодні також стався рецидив.

Зміна схеми? Побачимо, може зіграємо в три центральних, може з чотирма захисниками. Коли я перейшов на гру в три ЦЗ, я зрозумів, що команді потрібно більше оборонятися, тому що мені не подобалося, як вони займали простір. Але я не тренер, який грає на контратаках. Я повинен робити те, що відчуваю, і, звичайно, ставити команду в найкращу позицію. Коли я побачив, що команда страждає перед першим матчем проти Ліона, я перейшов на гру в п'ять захисників, але це не мій стиль футболу. Якщо ви хочете цього, вам доведеться змінити тренера», – сказав Гаттузо.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Довбик вписав своє ім'я в історію Жирони завдяки голу у ворота Барселони
Футбол | 04 травня 2024, 21:01 0
Довбик вписав своє ім'я в історію Жирони завдяки голу у ворота Барселони

Артем відзначився у очному матчі команд на 4-й хвилині поєдинку

Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною
Футбол | 04 травня 2024, 22:25 3
Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex Komnin
-17 в Донецьку? Та навіть в Україні...Це років 20 тому? Ці балачки про холодні суворі зими в Україні вже треба забувати. Зими помірні, сніга майже нема. Звичайна континентальна зима, як у Центральній Європі, а іноді й тепліше. У лютому +15 вже не дивина. То у Росії досі по -30. 
Swed
Жаль что сегодня не   -17*С.   Хотя бразильцы из Шахтёра как то играли и дышали.
Андрій
Шахтар це наша гордість, у кожному матчі ці футболісти показують незламний дух, характер, волю до перемоги! Вони такі ж як і воїни ЗСУ б'ються до кінця і не здаються, якби важко не було!☝️😉
Андрій Шевченко
Давай фізркук , знищи гниду деленеерівську, як ЗСУ нищить під Вугледаром !