Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 лютого 2024, 03:04
2919
20

Сергій ПАЛКІН: Пушич – найбільш фундаментальний тренер Шахтаря за 20 років

Генеральний директор «Шахтаря» – про Маріно Пушича

| Оновлено 22 лютого 2024, 03:04
2919
20
Сергій ПАЛКІН: Пушич – найбільш фундаментальний тренер Шахтаря за 20 років
ФК Шахтар. Сергій Палкін і Маріно Пушич (зліва)

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін поділився думкою про наставника команди Маріно Пушича.

– Що ви думаєте про нового тренера Маріно Пушича? Як би ви охарактеризували його як тренера та як людину і який вплив він має на команду?
– Він найбільш фундаментальний тренер, якого ми мали протягом моїх 20 років у клубі. Я називаю його фундаментальним, адже, на мою думку, він не тільки зосереджений на першій команді, на її результатах і розвитку, а бачить цілу картину й усвідомлює, що таке клуб, розуміє всю картину: як працює Академія, відділ скаутингу, як усе працює разом. І для мене це дуже важливо, бо з таким тренером дуже легко працювати й досягати результатів. Він має глибоке розуміння всіх процесів і готовий допомагати та допомагає в деяких з них. Це одна сторона Маріно, а інша, якщо говорити про футбол, тактику і стиль футболу, – він, на мою думку, знаходиться на найвищому рівні. Його гасло збігається з нашим: «атакувальний і цікавий футбол». І це найголовніше. Ми хочемо атакувати, ми не хочемо, і він не хоче, вигравати тільки заради перемоги, щоб отримати результат і все. Ні. Іноді ми можемо програти, але демонструючи дуже якісний футбол. І такою є його філософія та наша філософія, через це ми працюємо разом як одна команда. Я відчуваю, ніби знаю його дуже багато років. Щоб ви могли зрозуміти, ми підписали його за день до гри з «Барселоною». Ми підписали контракт, а за п’ять хвилин гравці зайшли для представлення нового тренера, і після цього він уже готував їх до гри з «Барселоною». Це дуже важко зробити. Зазвичай я ніколи не залишаюся в цьому залі з гравцями, але того разу я сказав, що хочу залишитися і послухати, що він їм скаже. Він розмовляє англійською, та деякі з наших футболістів її не дуже добре знають. Проте навіть ці гравці зрозуміли, чого він хоче, а я, хоча не є футболістом, цілковито зрозумів, як грати проти «Барселони». І для мене це був ще один доказ того, що ми ухвалили правильне рішення підписати його. Тому що, перш за все, він дуже хороший мотиватор, а це надважливо, особливо в цей період для наших гравців. Це має дуже велике значення. Також він розуміє футболістів та може їх об’єднати. І коли я бачу, як він налагоджує стосунки між гравцями, переконуюсь, що він досить глибоко розуміє психологію гравців і як з ними спілкуватися. Для нас це дуже важливо. І я вірю, що з ним ми досягнемо дуже хороших результатів.

Раніше Сергій Палкін розповів, хто із гравців «Шахтаря» може стати наступним великим продажем клубу.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SanMatter
Даний коментар показує рівень менеджменту Шахтаря і в принципі фанатів даної команди.Навіть з всією неприязню,в фанів Динамо більше поваги до Луче...
Микола Шафран
це ти говориш кожному. кто слідуючій
Fant24
Коли пушич отримає від марселю або від наступного чергові 1 7 то полетить за йовічевічем 
Gargantua
вот будет смеху, если он на фоне таких вливаний не выиграет чемпионат
GloryUkraine
Будулая просто облив гімном. 
Vitason
Та подожди,после первых неудач погоните ср...ой метлой!!У вас только так вы хозяева которые платите бабки и это для вас главное!!
Віктор Коробка
Не гідно генеральному директору клубу не знати їсторію цього клубу. При всій повазі до Пушича - що такого "фундаментального" він встиг зробити в Шахтарі? Виграв якийсь европейський кубок? 8 раз став чемпіоном УПЛ? Хоч би раз став найкращім тренером сезону? 
   Не треба розкидуватися гарними словами - коли ці слова будуть підтвержені ділом, то й ми, вболівальники Шахтаря це визнаємо. А поки що - Марино, зробіть хоч половину того, що зробив Луческу.
AK.228
Круче лупеску!?
vadim1975
Ждём ответку от Луческу!!! 🤣
Виктор Войцеховский
Это после Яремченко наверное. Раз за 20 лет
_Tor78nado99rly_
Так має бути. Тоді футбол матиме свій вектор розвитку. Це є більше можливостей. Більше можливостей - більше клубів набуватимуть різного досвіду та покращуватимуть свій рівень гри і показуватимуть якісний футбол.
Андрій Шевченко
палка під наркотою
DK1961
Луческу никакой?!!! Ну и ну, ложь обитателей (бывших И НЫНЕШНИХ) юзовки лежит за гранью разумного...
Vitaliy_yatsenko
Не можу визнати те, що єдиним дійсно якісним тренером у шахти був італієць Роберто Де Дзербі. Його трансферна компанія літа 2021 і зими 2022 дійсно була надзвичайно якісною. Луческу був фундаментальним, бо мав унікальну філософію. І будував саме із фундаментом. Правда фундамент був бразильський. Але це не змінює фундаментальності.
А по Пушичу ще рано щось казати. Він тренер без великого досвіду, бо завжди був помічником. 
Демід Романчиков
Не правда...Динамовские сердца самые фундаментальные специалисты!!!