Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 15 лютого 2024, 05:24
530
0

Олег ШЕЛАЄВ: «Багато залежатиме від того, чи зіграє в Гамбурзі Степаненко»

Екс-гірник – про матч в Лізі Європи

| Оновлено 15 лютого 2024, 05:24
530
0
Олег ШЕЛАЄВ: «Багато залежатиме від того, чи зіграє в Гамбурзі Степаненко»
Instagram. Олег Шелаєв

В 1/16 фіналу Ліги Європи 15 лютого донецький «Шахтар» прийматиме в Гамбурзі французький «Марсель».

Колишній півзахисник національної збірної України та «Шахтаря» Олег Шелаєв оцінив шанси суперників у завтрашньому протистоянні в Німеччині:

– Про переможця в цій парі можна буде сказати щось конкретніше після поєдинку в Гамбурзі, коли будемо мати інформацію, в якій спортивній формі знаходяться опоненти. А в Гамбурзі, на мій погляд, все завершиться підписанням мирної угоди.

– «Шахтар» та «Марсель» останнім часом не тішать своїх уболівальників видовищною грою й перемогами.
– Знаєте, можна навести чимало прикладів, коли командам у потрібний момент вдавалося стрибнути вище голови, аби перервати смугу не зовсім вдалих виступів. Звичайно, кортить, аби це вдалося зробити завтра «Шахтарю».

– Чому «гірники» на зборі в Туреччині не уникали невдач навіть в поєдинках з маловідомими візаві?
– Сказати, що «Шахтар» не форсував спортивної форми – не можна. Як не як, вже в лютому на донеччан чекали випробування з «Марселем». Можливо, апробацію проходили якісь ігрові зв'язки. Хоча низька результативність «Шахтаря» не може не турбувати.

– Чи пощастить «гірникам» витримати натиск, беручи до уваги той факт, що французький гранд перебуває в кращому ігровому тонусі?
– Не треба забувати, що в гравців «Шахтаря» – чималий міжнародний досвід виступів, як в єврокубках, так і в складі національної збірної України. Біля керма – грамотний фахівець Маріно Пушич. І, переконаний, «гірники» зупинять свій вибір на потрібній тактичній схемі.

Хоча дуже багато залежатиме від того, чи завтра зіграє Тарас Степаненко, адже «руйнівника» атак суперника такого рівня в складі українського клубу, більше немає. Через травму коліна на турецькому зборі він останні спаринги пропустив, але величезний досвід повинен йому допомогти в Гамбурзі не тільки вийти на поле, але й зіграти через не можу, повести за собою одноклубників.

Також цікаво, кому пощастить забити швидкий гол. Якщо «Марселю», то номінальним господарям буде непереливки. І все ж, сподіваюся, що «Шахтар» не підведе й в Гамбурзі, принаймні, не програє.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.