Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
|
7978
22

Мбаппе знову морочить голову Пересу. Чи відбудеться його трансфер у Реал?

Подейкують, що француз через агентів висунув новий ультиматум босам «бланкос»

Мбаппе знову морочить голову Пересу. Чи відбудеться його трансфер у Реал?
Getty Images/Global Images Ukraine. Кіліан Мбаппе

Яка б пора року не панувала на подвір'ї – зима, весна, літо чи осінь, – своєї актуальності ось вже протягом кількох років не втрачає мильна опера під назвою «Перехід Кіліана Мбаппе з Парі Сен-Жермен у Реал». Страшно навіть уявити, але французькому форварду минулого грудня виповнилося вже 25, а для багатьох Кіліан у пам'яті все ще залишається неймовірно молодим – вочевидь, через те, що він дуже рано з'явився на топ-рівні і продемонстрував здатність відповідати найвищим стандартам, які є у сучасному світовому футболі.

Нинішній вік Мбаппе – це один із факторів, який не зовсім вписується у концептуальну модель формування складу «Реала». Президент «бланкос» Флорентіно Перес разом зі своїми радниками останнім часом воліють підписувати дуже молодих, а часом і зовсім юних талантів, які мають потенціал стати в майбутньому світовими зірками. Фактично цей підхід є таким собі антагоністом попереднього, який у широкому загалі отримав назву «Галактікос» – це коли Перес щороку підписував для «Реала» одну чи дві світові зірки, прагнучи вибудувати команду, що складається із визнаних геніїв.

Втім, Мбаппе, незважаючи на свої 25, все ще залишається своєрідною нав'язливою ідеєю для Переса. Президент «Реала» продовжує мріяти про той день, коли зможе вийти на прес-конференцію та представити Кіліана гравцем «бланкос». Для Флорентіно, мабуть, це буде ще один момент тріумфу – ситуації, у якій він покаже себе справжнім переможцем та людиною, яка вкотре зуміла досягти того, чого хотіла, незважаючи на усі перепони та проблеми на шляху.

Тому не дивно, що нині в європейській пресі, особливо в її іспанському та французькому сегментах, знову циркулює безліч чуток щодо потенційного літнього трансферу Кіліана Мбаппе у «Реал». В форварда наприкінці червня закінчується контракт із «Парі Сен-Жермен», і за його умовами футболіст може активувати опцію на продовження трудової угоди ще на один сезон, а може спокійно змінити місце роботи, перейшовши до іншого клубу на правах вільного агента.

Остання опція є ледь не ідеальною ситуацією для «Реала». З цієї нагоди «бланкос» готові, якщо, звичайно, вірити інформації зі ЗМІ, забезпечити Мбаппе підписний бонус у розмірі 60 мільйонів євро, а також гарантувати оклад у розмірі 15 мільйонів євро «чистими», що трохи більше, аніж у кожного з двох нинішніх головних зірок «Реала» Вінісіуса Жуніора та Джуда Беллінгема. На додаток до всього, Флорентіно Перес у переговорах з Мбаппе нібито готовий й зовсім піти на небачену для себе раніше розкіш – віддати Кіліану 60% доходів від реалізації його іміджевих прав, хоча зазвичай мадридський клуб намагається забрати собі ці кошти в повному обсязі.

Getty Images/Global Images Ukraine. Кіліан Мбаппе

Ключова проблема для «Реала» та Флорентіно Переса полягає у тому, що керівництво «Парі Сен-Жермен» продовжує відчайдушно чіплятися за будь-який шанс хоч на якийсь час продовжити перебування Мбаппе у столиці Франції. За останніми даними, боси парижан готові покращити контракт Кіліана, щоб той отримував у їхньому клубі по 80 мільйонів євро чистими за сезон! Це абсолютно недосяжна цифра, якщо говорити про зарплатний бюджет «Реала», враховуючи ще й солідне податкове навантаження, яке існує в Іспанії.

Також у «Парі Сен-Жермен» продовжують грати із Мбаппе в начебто свободу трудових відносин. Остання пропозиція французького клубу про чергове продовження контракту передбачає його підписання лише на два роки. Тим самим боси парижан показують Кіліану, що не планують заганяти форварда у «трудове рабство», а залишають йому простір для маневру та можливість через короткий термін знову вільно розпоряджатися власною кар'єрою.

Сам Мбаппе, мабуть, теж далеко не проти того, аби пограти з катарськими шейхами, але за своїми правилами. Раніше форвард та його радники-агенти вже використовували інтерес з боку «Реала» як один із головних козирів у торгах щодо покращення особистих умов із керівництвом ПСЖ. Це призвело до підписання нового контракту Кіліана з парижанами, на що вкрай образився Флорентіно Перес, котрий дав зрозуміти, що при нових спробах домовитися із Мбаппе розраховує на завчасні та юридично значущі угоди, а не на чергові спекуляції, які виставляють його на посміховисько.

Саме зараз, коли до кінця сезону залишається ще кілька місяців, і настає той «час Ч», коли «Реалу» та Мбаппе пора домовлятися. Але французький форвард, за чутками, через агентів висунув чіткий ультиматум Пересу – він хоче заробляти у Мадриді значно більше, ніж йому пропонують зараз. Орієнтовно йдеться про цифру, яка наближена до суми окладів Вінісіуса Жуніора та Джуда Беллінгема. Тим самим Мбаппе хоче, аби клуб продемонстрував усім його статус та становище всередині команди, проте це може виявитися «міною сповільненої дії» для «Реала», і Флорентіно Перес, вочевидь, це чудово розуміє.

Якщо зараз Перес беззастережно прийме умови Мбаппе і якимось чином відшукає економічні можливості забезпечити французу необхідний оклад у «Реалі», це може негативно позначитися на решті колективу, який Флорентіно та топ-менеджмент «бланкос» так дбайливо й ретельно вибудовували усі ці останні роки. Досить згадати літо минулого року, коли із Мадрида на адресу Мбаппе звучали аж ніяк не лестиві епітети. І слово «зрадник» було, мабуть, ще найбільш коректним та прийнятним для друку.

І ось зараз уявляємо собі ситуацію, коли цьому самому «зраднику» дають колосальний, за мірками решти команди, оклад та роблять його із самого початку вищим за інших на кілька поверхів. Як думаєте: чи сподобається подібна ідея тим таки Вінісіусу Жуніору чи Джуду Беллінгему, які цього сезону тягнуть на собі «Реал» до чемпіонства у Ла Лізі? Погодьтеся, сумнівний варіант…

Ось і Флорентіно Перес, здається, у черговий раз задумався над тим, що йому все ж таки дорожче – проект оновленого «Реала», яким президент безмежно пишається та вірить, що «бланкос» у такому своєму вигляді будуть здатні претендувати на усі ключові трофеї в Іспанії та Європі протягом наступних як мінімум 5-7 років, або ж реалізація одного «пунктика», такої собі кадрової амбіції у вигляді запрошення Мбаппе. Вибір, звичайно, досить непростий, проте якщо все-таки реально класти на шальки терезів те й інше, то здається, більш ніж очевидний. Хіба ні?..

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Octopus
Мбаппе получает много, наверное больше Месси в Барселоне, а выхлоп с этого какой? Чемпионат Франции? Кажется, у него будут такие же проблемы как у наших пересидентов в УПЛ, после 25 лет переход в более сильную лигу и вызванный этим дискомфорт обернется не то чтобы провалом, но наверняка неоправданием сверхвысоких надежд. С его стороны идти на понижение ЗП тоже нелогично, ибо всякий талант должен быть соответствующе оценен. Если ты будешь получать на уровне остальной когорты, то какая же ты суперзвезда? Мбаппе Реалу нужен, но как по мне это неразрешимый ребус.
На черепашку в Арсенале я бы посмотрел, это было бы интересно, насколько он подымет уровень команды. Мбаппе в Реале не интересно, Реал и так слишком силен.
Максим Максимов
"Мбаппе знову морочить голову Пересу." А спорт юа нам 
Перець
Нах він потрібен Реалу,мікроклімат в команді гарний ,грають суперово
Swipe
25 років - це розквіт сил для футболіста. І Реал його, скоріше за все, таки підпише, бо гравець він видатний (безглуздо навіть сперечатися). Але питання автор ставить правильне - чи не вплине це негативно на мікроклімат, адже це команда зірок, в якій Мбаппе хоче отримувати більше інших вже зі старту. І далеко не факт, що його внесок у перемоги буде більшим за інших лідерів. То чи не логічніше спробувати натомість підписати ще одного Беллінгема чи Вінісіуса?
odiniznashih
А нахрена он нужен Реалу? 
Это неон морочит голову Пересу а его мама, она всем заправляет.
Его родственники превратили его в машину для зарабатывания денег и пытаются выжать побольше.
donPedro
Мбаппе боїться, що на фоні інших зірок Реалу, він не буде виглядати суперзіркою.
Vitason
Я б давно його послав вже,найшовся пуп землі!! Хай сидить в ПСЖ,якщо хоче багато грошей,а якщо хоче ще більше,тоді хай іде до саудів,ті його похоть вгамують!!
Swipe
Незрозуміло, до чого багато у коментарях пишуть про рівень чемпіонату Франції, якщо Мбаппе демонструє таку саму шалену результативність та високий рівень гри також у ЛЧ та матчах за збірну. 
Fant24
У реала чудова команда .Невже мбаппе їм потрібен чи вони просто підігрують йому ?
luceorius
 Цьогоріч у Мбаппе є непогані шанси на ЗМ і без Реала, щоправда для цього необхідно всього лише виграти ЧЄ. А в ЛЧ вже як вийде, хоча бажано до півфіналу добратись.
ortomir
у Реала і так збалансована команда,  подібна зірка тільки поламає гру.
didora
Звичайно Мбапе ще підсилив би гру Реала в атаці (ще сильнішою стала б команда). Але з другої сторони може бути як у ПСЖ два роки назад. Насобірали зірок а толку ніякого. Чим все скінчилося всі знають. Та до тогож ще платня висока (зарплата). Де ж тих грошей набрать цим "талантам". Як по мені, то хай таланти грають по різних командах, тоді цікавіше буде дивитися футбол.
Serhii P.
Одразу стверджую, що не відбудеться. Мбаппе не готовий в кілька разів зменшити свою зарплату.
Ostrov Khortitsa
спирт юа, а как же ваш источник, который утверждал, что на неделе Перес объявит о подписании мбаппе?
Fant24
Челсі налякав арсенал рік тому що забирає мудрика і вони вже як хворі платили любі гроші аби потім не жалкувати що забрав Асенал .Зараз вони зрозуміли що то був донецький розвод і це нульвий гравець .Не факт що мбаппе заграє в реалі .його можуть невзлюбити і пів мільярда вилетить в сміття