Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 лютого 2024, 03:04
6152
69

Палкін пояснив, чому Шахтар під час війни робить дорогі трансфери

Клуб не хоче втратити місце у Лізі чемпіонів

| Оновлено 22 лютого 2024, 03:04
6152
69
Палкін пояснив, чому Шахтар під час війни робить дорогі трансфери
ФК Шахтар. Кевін

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін в інтерв'ю Stats Perform Agency розповів про цілі активної трансферної роботи – у січні клуб витратив близько 25 мільйонів євро на підписання бразильців Марлона Гомеса та Кевіна.

Багато вболівальників критикували такі витрати з огляду на війну в Україні.

«Передовсім ми повинні зробити акцент на самій цій інвестиції, тому що люди можуть говорити: «ви інвестуєте у такі важкі часи, у вас триває війна» і таке інше. Я можу сказати, що так, у нас іде війна, маємо дуже погану ситуацію в Україні, дуже погану ситуацію в українському футболі, але всі мріють і всі намагаються змінити нашу Україну, починаючи зі звичайних простих людських речей і закінчуючи футболом. Ми не можемо собі дозволити, щоб така ситуація в українському футболі продовжувалася, ми повинні інвестувати в український футбол, розвивати його – навіть під час війни. Це дуже важливо, тому що це імідж та обличчя України, ми не можемо так продовжувати і далі. Я не хочу, щоб ми їхали за кордон і програвали 0:5, 0:7, це – неможливо. Я не хочу, щоб за один-два роки наші вболівальники і наш народ втратили можливість побачити ігри Ліги чемпіонів в Україні. Але є такий ризик, що ми втратимо рейтинг і стикнемося з тим, що наші вболівальники більше не побачать Лігу чемпіонів».

«Ми не можемо цього допустити. Ми повинні врятувати наш український футбол, маємо зберегти той рейтинг України, що є зараз. Тому ми хочемо збудувати дуже сильну команду, щоб показувати дуже цікавий та якісний футбол, щоб розвивати український футбол. І навіть, наприклад, коли ти читаєш чати наших уболівальників, більшість із них кажуть, що зараз важко привезти іноземних гравців до України. Але через рівень нашого бренду, через те, що легіонери довіряють нашому клубу, бачать наш рівень, вони бачать, що, хоча я і не можу давати гарантій, ми можемо докладати максимум зусиль, щоб забезпечити захист та безпечні умови для наших гравців. І ми це робимо. Якщо говорити про Кевіна, я вів переговори з ним та клубом протягом року».

«Це перший випадок у моєму житті та кар’єрі, коли переговори з одним гравцем тривали майже рік, навіть більше. Це були важкі переговори, ми провели досить багато часу, переконуючи батьків гравця, що він приїде сюди й усе буде добре. Він зв’язався з нашими футболістами, вони спілкувалися, пояснювали, де ми граємо. Ми відправляли фотографії нашого тренувального збору, тренувальних майданчиків тощо. Ми пояснювали йому, яка ситуація в Україні, усі деталі, бо ми повинні бути відкритими, а вони повинні розуміти, як тут усе працює. Так, усі думають про безпеку й захист – це найголовніше, і для нас це також головне. Тому ми створили умови, які нам дозволяють забезпечити максимальний захист гравців», – сказав Палкін.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 69
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
FunnyCat_____
Вы инвестируете в игрушку ахметова, а не в украинский футбол
avk2307
Ми купуємо бразильців та грузинів щоб розвивати український футбол. Логіка в чому?
Ви пане Палкін перш за все хочете зберегти "бренд бразильський" та гроші власнику заробити в майбутньому, а як хотіли би підтримати та розвивати український футбол, то викупили б Михайличенка у АНдерлехта наприклад  та не змінювали б в команді достатньо перспективних гравців Ю21 на молодих грузинів та ізраїльтян та танзанійців
sania
Що не кріт ,то рятівник. Футбол воно рятує. Врятуйте Донбас Арену спочатку, та місто своє.
Vitaliy Shevchenko
Колись хоть в захисті грали українці, зараз ноунеймів з Грузії набрали, а своїх в оренду. Вболівати за них потрібно, все-таки український клуб, але ставлення таке собі...
sergio_terry
Инвестируем потому что можем, населению стоимость электроенергии подняли, в Европу экспортируем, а вы смотрите на наш "мегаклуб" и радуйтесь.
Есть еще люди которые за этот клуб болеют???
Или все таки поумнели?
NoMad
Бо їм насрати на Україну. Ми в курсi
serhiy
9 педрінь в ЛЧ і 7 педрінь в УПЛ-розвиток українського футболу ,а молодь навіть в росію не проти втікати з українського клубу.
 Вболівати за педрінь щось не дуже хочеться.(
Виктор Войцеховский
Потому что повысили тариф на свет во время войны вопреки закону. Все просто. 
Fant24
Кроты вернутся в донецк и будут играть в россии .им надоело что их в Украине ненавидят изза пророссиййской политики
Умник
Какова вероятность того что с Кевином вы не будете проигрывать 0:7? При наличии Бондаря Матвиенко.
Или команды которые против вас не будут вас же атаковать?
Дичь расчитанная на очень очень примитивных людей
bzzzzzz
лучше продайте Судакова, вот тогда будет реально вклад в украинский футбол.
А эти трансферы... это все бесполезно, игру может улучшит, но результат будет тем же. А результаты команда и так показывает нормальные для текущего время, лучше все равно не будет.
vovei
Возник вопрос. Что если, не дай бог, русня победит? Куда пойдут эти богатые трансферы? Можно догадаться - в многострадальный руский Донецк.
Swed
А кто то открывает  дорогие рестораны и на этом зарабатывает.  Другие кто то их посещает.    При этом рестораторы  исправно платят налоги в казну.
_Tor78nado99rly_
ФК "Шахтар" подає гарний приклад того, що кожен клуб в Україні здатний розвиватись і досягати успіхів і в чемпіонаті України, і, згодом, в Європі. В УПЛ та і не тільки є клуби, які можуть грати в ЛЧ, грати добре. ФК "Кривбас" (Кривий Ріг), ФК "Чорноморець" (Одеса), ФК "Полтава" (Полтава), ФК "Металіст" (Харків), ФК "Карпати" (Львів), СК "Дніпро-1" (Дніпро), "Зоря" (Луганськ). Можливо, колись навіть ФК "Верес" з Рівного дійде до чвертьфіналу ЛЧ. 
Тоді УПЛ точно буде цікава усім. І за кордоном теж.
Злий Глобинець
Це дійсно так, футбол потрібно розвивати, як і всі галузі. Ми не програли у війні, ми вистояли, а значить, уже перемогли. Це 80, а може і 90 відсотків перемоги. Тепер треба не допустити, щоб через війну Україна  була "пропащою", а, навпаки, розвивалась. Лише в такому разі настане справжня повноцінна  Перемога. Коли ми будемо жити краще і якісніше за кацапів з їх незліченними ресурсами.
Xvalenok03
Зависть и злоба.
Местечковый, провинциальный характер. 
Вот до этого скатились динамовские поклонники. 
Шахта самый европейский украинский клуб, пытающийся жить и развиваться по европейским правилам футбола. Даже в условиях войны. 
Вот это и вызывает ненависть у динамовских тролей. У поклоников украинизации футбола.
Новый фетиш из-за нищеты и неумения руководить. 
Помогла ли украинизация попасть в лигу конференций? 
Андрій Шевченко
Ублюдок обіССЯний , ми памятаємо як ти їздив в окупований ДНОнецьки і лизався з кацапами . Будеш  висіти разом з ахметкою скоро.
Andrii8753754
У Дырявых жопа горит, ведь их команда не может даже игрока из Эритреи во втором дивизионе Узбекистана взять)
Лига конференций без динамо
Дырявые позорники которых унижают уже в квалификацие Лке ,а их прейзик опзжшный любитель раисы проигрывает последние деньги клуба в казино и х_й  положил на клуб ,а они  ещё что то тявкают униженки