Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 13 лютого 2024, 21:05
3743
1

Довбик не забив Луніну, гол Маліновського та ігнорування Мудрика

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 13 лютого 2024, 21:05
3743
1
Довбик не забив Луніну, гол Маліновського та ігнорування Мудрика
Getty Images/Global Images Ukraine. Руслан Маліновський

На вихідних відбувся тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Передгольова Ярмолюка

«Брентфорд» в гостях здолав «Вулверхемптон» – 2:0.

Наприкінці першого тайму «бджоли» забили перший гол, а у другому таймі поставили крапку у матчі.

Єгор Ярмолюк з'явився на 69-й хвилині зустрічі. Команді Томаса Франка потрібно було освіжити гру, бо «Вулвз» почали сильно тиснути. Український півзахисник допоміг запресингувати суперника, відібрати м'яч на чужій половині поля. Флангова передача Ярмолюка на Віталія Янельта завершилася прострілом, який реалізував Айвен Тоуні.

Getty Images/Global Images Ukraine. Єгор Ярмолюк (праворуч) підсилив гру, вийшовши на заміну

Другий гол фактично закрив гру. Вихід на заміну Ярмолюка допоміг «бджолам» здобути важливу перемогу.

«Брентфорд» знаходиться на 14-му місці із 25-ма очками.

Ненадійний Забарний

«Борнмут» поступився в гостях «Фулхему» – 1:3.

«Дачники» у першому таймі забили двічі. На початку другого тайму гості відродили інтригу, але дуже швидко «Фулхем» забив третій гол.

Ілля Забарний відіграв повний матч. Гра українського захисника була не дуже впевненою. У випадку із першим голом Забарний дав можливість зробити прострільну передачу у штрафний майданчик Родріго Мунісу. Партнер по центру оборони Іллі, аргентинець Маркос Сенесі, припустився грубої помилки – спочатку перехопив передачу, а потім подарував м'яч Боббі Декордова-Ріду, який з близької відстані розстріляв ворота.

У випадку із другим голом – пряма вина вже на Забарному. Українець прикривав корпусом м'яч, щоб його забрав воротар «Борнмута» Нету, але Муніс зміг виграти силову боротьбу в українського захисника та проштовхнути м'яч у ворота гостей. Забарному потрібно було зіграти простіше та вибити м'яч подалі, а не давати шанс форварду «Фулхема». Бажання зберегти м'яч зіграло з Іллею злий жарт.

Але у Забарного були й позитивні моменти. У першому таймі за рахунку 0:1 вибив м'яч із-під ніг гравця «Фулхема», який з близької відстані мав забивати гол. Ілля віддав гострий пас на Луїса Сіністерру, але удару колумбійця забракло точності.

«Борнмут» має в активі 27 очок та 13-те місце.

Фінт Миколенка

«Евертон» в гостях поступився «Ман Сіті» – 0:2.

Доля поєдинку вирішилася у другому таймі, коли «містяни» забили два голи.
Віталій Миколенко провів повний поєдинок. Індивідуальних помилок український захисник не допустив, але все одно зіграв дуже слабко. Програв усі свої повітряні дуелі та виграв тільки одне єдиноборство на землі. Прямої провини у пропущених голах Миколенка немає. В атакувальний діях також не був помічений. Тому статистичні портали поставили Віталію найнижчу оцінку серед гравців «ірисок».
Єдиний позитивний момент - це коли Миколенко у першому таймі ефектно фінтом пошив у дурні зіркового іспанського хавбека «Манчестер Сіті» Родрі.

«Евертон» перебуває в зоні вильоту з 19-ма очками. До рятівного 17-го місця в таблиці – одне очко.

Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Лунін

«Реал» не мав жодних проблем на домашньому стадіоні з «Жироною» – 4:0.

У кожному із таймів «вершкові» забили по два голи. В доданий до матчу час мадридці ще не реалізували пенальті.

Андрій Лунін захищав ворота «Реала». За матч український воротар не мав роботи – каталонці не завдали жодного удару в площину воріт.
На початку гри Андрій не дуже вдало віддав пас на партнера, але потім заспокоївся та вже не припускався помарок. Виконував свою роботу спокійно та впевнено.

На початку другого тайму був найбільш небезпечний момент біля воріт Луніна після прострілу Мігеля Гутьєрреса, але великих проблем українському воротарю це не створило.

Віктор Циганков та Артем Довбик відіграли по 70 хвилин у складі каталонців. Обидва українці не можуть занести собі в актив матч на «Сантьяго Бернабеу».

Вінісіус розірвав правий фланг «Жирони». Повністю гру провалив Ян Коуту, але й допомоги від Циганкова у стримуванні бразильця було зовсім небагато. Особливо в епізоді із третім голом, коли Вінісіус не залишив шансів двом своїм візаві.

В атакувальних діях колишній динамівець нічим не відзначився. Український вінгер програв своє протистояння Ферлану Менді.

Проблеми в центрі захисту «Реала» давали додаткові шанси Довбику, але український нападник залишився без підтримки півзахисту. У першому таймі Артем мав свій невеликий шанс, але його удар заблокували.

«Реал» випереджає «Жирону» на 5 очок на вершині турнірної таблиці.

Маліновський забив колишній команді

«Дженоа» був удома розгромлений «Аталантою» –1:4.

«Бергамаски» забили в середині першого тайму. На початку другої половини гри команди обмінялися голами. А вже в доданий до гри час гості довели справу до розгрому.

Руслан Маліновський відіграв весь матч. У першому таймі господарі мали територіальну та ігрову перевагу. Наприкінці тайму у Руслана явно не вийшов штрафний удар. М'яч зрізався з ноги та полетів на трибуни. Ще одна спроба із гри також була неточною.

Це все була пристрілка. На початку другого тайму Руслан обігрався із партнером у стіночку та забив красивий гол із-за меж штрафного майданчика. Маліновський не святкував гол, бо раніше захищав кольори «Аталанти».

На жаль, далі гра у «грифонів» розклеїлася. Почала провалюватися середина поля. «Бергамаски» раз за разом вибігали у швидкі атаки. У випадку із четвертим пропущеним голом – пряма вина Маліновського. Руслан втратив м'яч в середині поля, що призвело до виходу трьох гравців «Аталанти» на двох захисників «Дженоа» та пропущеного м'яча.

У турнірній таблиці «грифони» посідають 12-те місце із 29-ма очками.

Коваленко вийшов на заміну

«Емполі» в гостях здолав «Салернітану» – 3:1.

В середині першого тайму гості вийшли вперед. Господарі зрівняли рахунок після перерви. Доля поєдинку вирішилася в самому кінці зустрічі, коли «Емполі» зміг забити двічі.

Віктор Коваленко вийшов на заміну на 78-й хвилині замість Шимона Журковскі за рахунку 1:1. Український півзахисник врятував свою команду, коли у підкаті вибив м'яч із-під ніг у Домагоя Брадовича. Гравець «Салернітани» мав би зручну позицію для удару з близької відстані.

У забитих м'ячах своєї команди участі не брав. Але із завданням освіжити гру в середині поля впорався.

«Емполі» залишив зону вильоту та перебуває на 16-му місці із 21-м очком.

Яремчук та Мудрик у запасі

«Валенсія» в гостях поступилася «Лас-Пальмасу» – 0:2. Роман Яремчук провів весь матч на лаві запасних.

«Арсенал» розгромив у гостях «Вест Хем» – 6:0. Олександр Зінченко пропустив гру через травму.

«Челсі» в гостях переміг «Крістал Пелес» – 3:1. Михайло Мудрик дивився за грою із лави запасних. Це вже друга гра поспіль, коли Мудрик не отримує жодної хвилини від Маурісіо Почеттіно.

Сергій ТИЩЕНКО

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Результативна нічия у Мюнхені. Баварія та Реал не визначили переможця
Футбол | 30 квітня 2024, 23:52 18
Результативна нічия у Мюнхені. Баварія та Реал не визначили переможця

Команди забили по два голи

Чорноморець – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 01 травня 2024, 11:30 17
Чорноморець – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Після нещодавнього подвійного протистояння із «Зорею» гірники тепер двічі зіграють із одеситами

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sheva19
На в коло цего лайна Лунін красава