Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 13 лютого 2024, 23:31
4117
1

Веселощі переносяться: 8 головних інтриг наступного трансферного вікна

Виділяємо питання, які залишилися без відповіді у січні

| Оновлено 13 лютого 2024, 23:31
4117
1
Веселощі переносяться: 8 головних інтриг наступного трансферного вікна
Getty Images/Global Images Ukraine. Кіліан Мбаппе

Зимове трансферне вікно вийшло відносно тихим та спокійним. У більшості випадків клуби не ризикували або побоюючись фінансових правил, або збираючи гроші на літо. Саме в міжсезоння зазвичай відбувається багато цікавих подій. І 2024-й рік не стане винятком. Далі розглянемо 8 основних інтриг наступного трансферного вікна.

Чи перейде Мбаппе до Реала?

Це питання вже кілька років хвилює всю футбольну громадськість. Кіліан Мбаппе міг опинитися в мадридському Реалі раніше, але постійно щось траплялося: то "вершкові" не мали грошей на його трансфер, то сам гравець раптом вирішив продовжити контракт з ПСЖ. Наступне літо буде визначальним для нападника. У футболіста закінчується контракт із парижанами, який, судячи з усього, вже не буде продовжено. За даними багатьох ЗМІ, француз таки зважився на перехід до королівського клубу, але, ймовірно, це питання так і залишатиметься відкритим до наступного літа.

Чи залишить Салах Ліверпуль?

Несподівана заява Юргена Клоппа про звільнення з Ліверпуля після закінчення сезону породила безліч чуток та питань. Головне з них – хто очолить "червоних". Друге за важливістю питання – чи залишиться Мохамед Салах на Енфілді. Саудівці ще минулого літа наполегливо намагалися підписати зіркового вінгера, але Клопп наполіг на тому, щоб він залишився в команді. Немає сумнівів, що саудівські клуби повернуться за єгиптянином наступного літа, якщо він не продовжить контракт із мерсисайдцями до того часу. Сторони не форсують переговори про нову угоду, а у чинної залишається лише 1 рік. Це ставить під велике питання майбутнє головної зірки Ліверпуля.

Який вибір зробить Осімхен?

Віктор Осімхен став одним із головних героїв у чемпіонському сезоні Наполі. Форвард неаполітанців став найкращим бомбардиром Серії А та допоміг команді виграти довгоочікуване скудетто. Логічно, що після такого сезону нігерійця почали пов'язувати з іншими клубами. Наприкінці 2023 року Віктор продовжив контракт із адзуррі, чим мав розвіяти чутки. Але невдовзі після цього футболіст заявив, що ухвалив рішення про своє майбутнє, яке озвучить після закінчення сезону. Такою заявою Осімхен заінтригував не лише вболівальників із Неаполя. Форварда активно пов'язують з англійськими та саудівськими клубами, але він поки що все тримає в таємниці. Залишається лише чекати літа.

Куди перейде Тоуні?

Айвен Тоуні вже давно знаходиться на прицілі у топ-клубів. Форвард Брентфорда міг піти на підвищення ще минулого літа, якби не дискваліфікація через ставки. Англієць пропустив половину сезону, але після повернення на поле показав, що перебуває у хорошій формі, забиваючи у двох матчах поспіль. Футболіст показує хорошу результативність у АПЛ. Головний тренер Брентфорда Томас Франк визнав, що утримати гравця буде складно, оскільки у нього залишається лише 1 рік за контрактом. Головними претендентами на Тоуні вважаються Арсенал та Челсі. Який із лондонських клубів виграє боротьбу за нападника? Чи, може, він вибере якийсь третій клуб? Відповіді ці питання з'являться влітку.

Getty Images. Айвен Тоуні

Чи влаштує Баварія розпродаж?

У ході поточного сезону з'являються новини, які не дуже радують уболівальників Баварії. Головний тренер "рекордмайстра" Томас Тухель незадоволений деякими гравцями. У немилість до фахівця потрапили Йозуа Кімміх, Маттейс де Лігт та Серж Гнабрі. Крім того, мюнхенці не можуть домовитися з Альфонсо Девісом щодо продовження контракту, хоча розраховують на довгострокову співпрацю з канадцем. Де Лігт незадоволений своїм становищем, авторитет Кімміха в команді підриває тренер, Девіс хоче більше грошей, а у Гнабрі серйозно погіршилася форма. Все вказує на те, що влітку Баварія може влаштувати великий розпродаж гравців. Хоча багато чого також буде залежати і від того, чи залишиться Тухель в мюнхенському клубі.

Як діятиме INEOS?

Компанія INEOS стала співвласником Манчестер Юнайтед. Поки що підлеглі Джима Реткліффа входять у курс справи, а влітку вже повноцінно працюватимуть над підготовкою до нового сезону. Одне з головних питань полягає в тому, як діятиме INEOS на трансферному ринку. Це актуальна тема для вболівальників МЮ, оскільки останніми роками клуб часто не вгадував із гравцями для підсилення складу. Є інформація, що INEOS проведе кадрову чистку в команді та візьме на себе трансферну роботу, обмеживши у цьому питанні головного тренера Еріка тен Хага. Але й підписувати надто багато новачків манкуніанці теж не зможуть, аби не порушити фінансових правил. Зміни в МЮ безперечно будуть, але які – побачимо влітку.

Чи збереже Жирона свій склад?

Жирона стала одним із головних відкриттів цього сезону. Каталонці досі претендують на титул, змагаючись у чемпіонських перегонах із мадридським Реалом. Головний тренер "біло-червоних" Мічел створив хорошу команду, до гравців якої вже придивляються топ-клуби. Хоч би де виявилася Жирона у травні, цей сезон у будь-якому разі буде для неї історичним. Інше питання – чи зможуть каталонці зберегти склад для закріплення успіху. Вже відомо, що "біло-червоні" втратять вінгера Савіо, який перейде до Манчестер Сіті. Також під питанням майбутнє форварда Артема Довбика. На найкращого бомбардира Жирони вже зараз є претенденти. До сфери інтересів інших клубів потрапили також півзахисник Алейш Гарсія та вінгер Віктор Циганков. Міжсезоння буде дуже важливим для каталонського клубу.

Де працюватиме Хабі Алонсо?

Головний тренер Баєра проводить дуже хорошу роботу в Леверкузені. Як і Мічел, Хабі Алонсо створив чудовий колектив, яким захоплюються у всій Європі. Робота іспанця не залишається поза увагою. За чутками, молодий фахівець зацікавив керівництво Ліверпуля і Баварії. Повідомляється, що червоні вже зв'язувалися з Алонсо. Наразі він є пріоритетним кандидатом для мерсисайдців на місце Юргена Клоппа. Не виключається і варіант із Баварією, оскільки майбутнє Тухеля у мюнхенському клубі поставлене під питання. Хабі зараз є, можливо, найкращим молодим тренером у Європі, за якого влітку може розпочатися серйозна боротьба.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса
Теніс | 02 травня 2024, 18:31 0
ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса

Еліна насолоджується приємними моментами, коли всі можуть зібратися разом

У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 15:12 8
У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини

Український воротар пропустив два голи у півфінальному матчі ЛЧ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
OKs100
Мичел сильнее Хаби Алонсо. Хаби взял тренировать клуб-средняк, а Мичел клуб из лиги пониже.