Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Різне
| Оновлено 12 лютого 2024, 16:12
10080
44

9 ножових поранень. Деталі вбивства українського баскетболіста у Німеччині

Володимир Єрмаков утік від війни на батьківщині та був убитий в Оберхаузені

| Оновлено 12 лютого 2024, 16:12
10080
44
9 ножових поранень. Деталі вбивства українського баскетболіста у Німеччині
ФБУ. Володимир Єрмаков 

17-річний український баскетболіст Володимир Єрмаков був убитий у Німеччині, куди втік від війни в рідній країні.

Трагедія сталася увечері у неділю, 11 лютого. Молодий баскетболіст Володимир Єрмаков (17 років) із України загинув. Його товариш по команді Артем Коваленко (18 років) вижив, хоча й отримав серйозні поранення. У вбивстві підозрюється 15-річний студент.

Злочин стався на автовокзалі Оберхаузена поблизу головного залізничного вокзалу.

Близько 8 години вечора двоє спортсменів їхали автобусом від торгового центру «Центро» до головного залізничного вокзалу. Вони зіштовхнулися з іншими молодими людьми. Українців, ймовірно, спровокували. Баскетболісти вийшли з автобуса на головному вокзалі, щоб сісти на поїзд до свого будинку в Дюссельдорфі, й одразу ж зазнали нападу.

Спортсмени отримали тяжкі ножові поранення, і Єрмаков пізніше помер під час екстреної операції в клініці. Повідомляється, що 15-річний злочинець завдав двом українцям загалом 9 ножових поранень у груди та живіт. Товариш Володимира по команді Артем Коваленко вижив. За даними поліції, в результаті бійки серйозно постраждали ще двоє молодих людей, сирієць (14 років) та німецький ліванець (13 років).

Злочинці спочатку втекли непоміченими. Поліції вдалося швидко ідентифікувати нападаючого, використовуючи відеозаписи з місця злочину. Головним підозрюваним є 15-річний німецько-турецький студент із Гельзенкірхена. Він уже відомий поліції як серйозний злочинець, який вчинив кілька нападів та пограбувань. Другою спочатку заарештованою людиною, як повідомляється, був грек німецького походження (14 років) із Херне, який також відомий поліції. Згодом його звільнили з-під арешту, оскільки не вдалося довести підозру.


Місце, де сталася трагедія

Тієї ночі група криміналістів із головного управління поліції Ессена взялася за розслідування злочину. Потім прокурор подав клопотання про арешт 15-річного підлітка з Гельзенкірхена за ненавмисне вбивство та завдання тяжких тілесних ушкоджень, такий ордер відразу був виданий, і підозрюваного заарештовано.

В Україні та Німеччині тужать за молодим спортсменом. І Федерація баскетболу України, і клуб Art Giants Düsseldorf публічно висловили співчуття щодо загибелі молодого баскетболіста. Єрмаков виступав за німецький клуб у Бундеслізі U-19, викликаний до збірної України U-18 і час від часу тренувався з професіоналами в Дюссельдорфі.

Прес-служба клубу написала: «Щоб уникнути війни у рідній країні, у липні 2023 року він переїхав до Дюсельдорфа, де знайшов свій новий дім. Володимир користувався великою популярністю у тренерів, товаришів по команді та друзів. Запам'ятається молодим, чиє повсякденне життя відрізнялося чистою радістю життя та спортивними амбіціями».

«ART Giants сумують про втрату гравця Володимира Єрмакова», – написала команда у соціальних мережах: «Відбуваються події, які часом просто неможливо ні зрозуміти, ні висловити словами. Спочивай із миром!»

Планувалося, що Єрмаков мав вийти на майданчик наступного дня, проте трапився смертельний напад..

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 44
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Німеччина наплодила це арабське сміття.
zeka23
"Прокурор видав клопотання про арешт за НЕНАВМИСНЕ вбивство і завдання тілесних ушкоджень"... Вони що знущаються? Як можна нанести 9 ножових поранень НЕНАВМИСНО ???
umnuy2
Я так понимаю двоим наши успели навалять.Но как всегда эти черножопые не кулаками а ножами могут только.Вот почему до войны украинцу в Германии очень тудно было трудоустроится легально,нужно было кучу разрешений.И беженцем его никто не мог признать.А эти черножопые дикари всех наций теперь там учаться и живут а мы ложим лучших пацанов чтобы защитить европу от пуйла
Richard Lewis
Вічна пам’ять вічно молодому Володимиру… 
sasha_d99
А они (арабы) удивляются чего их все в Европе ненавидят!
Remark
"Утік від війни" звучить якось двояко (
kadaad
Вот он исламский мирок! Эти твари совсем обнаглели в Европе, которая их приняла!!!
Nostradamus
Я б сказав, що це наслідки міграційної політики Меркель. Покоління М. 
an52
"Прокурор подав клопотання про арешт за НЕНАВМИСНЕ вбивство". Тобто 9 ударів ножем - це ненавмисне вбивство? Вбивця 9 разів ударів жертву ножем, але не збирався вбивати? Може вони це як адмінправопорушення кваліфікують? 
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Nick.Grabowski
Слава українській "журналістиці" "17й річний Володимир Єрмаков утік від війни на батьківщині та був убитий в Оберхаузені"
Тобто Суркіс, Мураєв, Рабіновіч та подібні ватніки виїхали, а Володимир виявляється втік. 
Nick.Grabowski
Припускаю, що, можлива і така версія.
Можливо це - замовне вбивство. Замовник був з України. Виконавця (якогось наркомана) знайшли десь серед підлітків-мусульман в Німеччині, що вбити потрібну людину, і одночасно очорнити цілий народ, засіявши ворожнечу в національних та релігійних просторах. 
Iigor6583
Можливо вони калякали на "язікє", і мусульмани їх перепутали з рашистами?