Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Юніори
| Оновлено 12 лютого 2024, 00:50
534
0

Виталий МАНДЗИН: «Сьогоднішня гонка була приємним бонусом»

Український біатлоніст – про друге місце на юніорському чемпіонаті Європи

| Оновлено 12 лютого 2024, 00:50
534
0
Виталий МАНДЗИН: «Сьогоднішня гонка була приємним бонусом»
Getty Images/Global Images Ukraine. Виталий Мандзин

Український біатлоніст Віталій Мандзин поділився емоціями після другого місце в мас-старті на юніорському чемпіонаті Європи 2024 в польському Якушице.

– Віталію, вітаємо з медаллю! Це ваша перша особиста нагорода у зимових міжнародних змаганнях такого рівня, поділіться з вболівальниками своїми емоціями, що зараз відчуваєте?

– Дуже дякую за привітання, мені це дуже приємно. Щодо моїх емоцій, то напевно трохи важко їх зараз передати. Звісно ж, це тільки позитивні емоції, але не потрібно забувати, що є куди рости, рівень біатлону дуже високий, і до нього треба тягнутися. Сьогоднішня гонка була приємним бонусом, чемпіонат Європи закінчився на позитивній ноті, і це дуже приємно. Сподіваюсь, що зміг принести хоча б краплинку радості Україні.

– Одразу про останнє коло, з якими думками ви його відпрацювали, ви бачили, що вийшли третім, як вдалося втримати свою позицію, як почували себе на фініші?

– Насправді, десь третину останнього кола я не розумів, чи йду третім, чи ні, тому що не чув, що мені говорили тренери. Розумів, що борюся за високу позицію і просто хотів максимально добре відпрацювати останнє коло. Мені казали, щоб підтягувався до естонця, який був попереду, я старався зробити все можливе, але фізично було дуже складно. Траса була у такому поганому стані, що мені дуже важко було на ній боротися. На трасі каша була, траса розбита, особливо на підйомах. Головна ціль була – це доганяти хлопця, який попереду мене біг, на жаль, не вийшло. Мені жаль, що його зняли, така прикра ситуація була, та так, напевно, мало б бути.

– Остання стрільба була просто неймовірна — чиста і дуже швидка, про що думали, коли стали на килимок?

– Коли підходив на останній рубіж, бачив, що хлопці, які були попереду, помилялися, тому хотів швидше встати на килимок і думав так: «Буду ризикувати, вийде – не вийде». Але, на щастя, все вдалося, відстрілявся чисто, без промахів і в досить хорошому темпі. Були такі думки, що йду ва-банк.

– Ви фінішували третім, але потім естонця було дискваліфіковано, що там сталося на фініші?

– Так, я фінішував третім, естонець – другим, та на фініші побачив, що у нього біля прізвища стоїть зірочка. Потім виявилося, що він використав додатковий патрон на стрільбі. У нього щось сталося із обоймою, з неї випадали патрони, і йому довелося вставляти їх вручну, так, як це робиться в естафеті із додатковими. Напевно, тоді він збився з рахунку і використав зайвий патрон, тож саме через це його й дискваліфікували.

– Наскільки погодні умови вплинули на виступи спортсменів?

– Погодні умови просто жахливі, сьогодні зранку і впродовж всієї гонки йшов дощ. Траса після цього дуже розбивалася. Організатори підготували трасу, щоб вона була жорстка тільки на стадіоні та підході до нього, штрафному колі. Та коли ти виїжджав за стадіон, там траса була розбитою. Я вважаю, що цей аспект також впливає на результат. Є спортсмени, яким підходить жорстка траса, є спортсмени, які можуть впоратися і краще показати себе саме на такій трасі, як сьогодні була. Думаю, що це також відіграє свою роль.

– На відміну від інших юніорів, у вас видався дуже напружений сезон, ви брали участь у багатьох гонках і кубку IBU, кубку світу. Чи не позначилось таке навантаження на вашому виступі на ЧЄ? Як наразі оцінюєте свою форму перед головним стартом сезону для юніорів – чемпіонатом світу?

- Так, дуже багато стартів за цей сезон. Скажу чесно, що цей чемпіонат Європи дається мені фізично дуже складно, особливо важко було вчора у спринті. Фізично важко себе почуваю зараз. І вчора, і сьогодні ходом я не так сильно показував те, що можу. Знаю, що можу краще, і вже демонстрував це протягом цього сезону. Але в нас є ще трохи понад тиждень, щоб підготуватися до чемпіонату світу, тому я думаю, цей час ми використаємо правильно, щоб бути в найкращих кондиціях на головному старті сезону.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 6
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.