Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
306
0

Віталій ПОНОМАРЬОВ: «Результат на зборах зараз не дуже важливий»

Головний тренер «Руха» прокоментував поразку від «Горіци»

Віталій ПОНОМАРЬОВ: «Результат на зборах зараз не дуже важливий»
ФК Рух. Віталій Пономарьов

Головний тренер львівського «Руха» Віталій Пономарьов прокоментував поразку від «Горіци» (0:2) та перемогу над «Прімор'єм» (2:0).

– Віталію Юрійовичу, як ви оціните матч з «Горіцею»?

– У цих спарингах ми провели ротацію складу, адже хотіли подивитись на взаємодію деяких гравців. Першим поєдинком з «Горіцею» я незадоволений, бо команда програла дуже багато боротьби. Звісно, це зимові збори й футболісти мають серйозні навантаження, але хочеться, щоб вони не програвали єдиноборства і мали кращу концентрацію в усіх ігрових моментах. Ми мали свої нагоди для того, щоб забити, втім не реалізували їх. Водночас ми програли не через це, а через те, що поступались в єдиноборствах – я цим розчарований і команда працюватиме, щоб виправити ці помилки.

Результат на зборах зараз не такий важливий, але це не знімає з хлопців відповідальності, адже я завжди їм кажу, що вони повинні грати на перемогу – не важливо, чи це товариський матч, чи офіційний. Гравці не дотримались передматчевої установки, не демонстрували цілісну гру, до якої ми прагнемо. Цей матч проти «Горіци» точно не можна занести в актив нашої команди.

– А що скажете про матч з «Прімор’єм»?

– Щодо гри з «Прімор’єм», то тут позитиву більше – футболісти продемонстрували зовсім іншу гру. Вони підтримували інтенсивність, добре виглядали командно, вдало діяли в організаційному плані – робили все те, що тренерський штаб вимагає від гравців.

Більшу частину матчу нам все вдавалось: забили два голи у першому таймі, мали ще хороші моменти, якісно грали в обороні та в атаці. Звісно, наприкінці гри було важко, адже футболісти майже увесь час грають по 90 хвилин і мають серйозні навантаження, тому вони були втомлені і гра давалась дещо складніше. Втім вони проявили характер і зберігали заданий темп та ритм гри. Цим матчем я задоволений, бо майже всі гравці продемонстрували той рівень, який тренерський штаб від них очікує.

– На поле після травм повернулись Богдан Слюбик та Олексій Сич: як оціните їхні дії?

– Богдана Слюбика та Олексія Сича можу лише похвалити – після травм вони швидко набрали кондиції та відновили ігровий тонус. Задоволений тим, як вони сьогодні виглядали. Водночас до початку чемпіонату України ще два тижні, тож до того часу вони будуть у ще кращому фізичному стані.

– Водночас через травму у матчі з «Горіцею» замінили Святослава Ванівського, як він почувається зараз?

– Він отримав струс мозку і це дуже неприємно для нас. На жаль, від травм ніхто не застрахований. Це сталось в ігровому епізоді, в боротьбі. Я вірю, що він швидко повернеться на поле і бажаю йому цього. Святослав – перспективний голкіпер і ми розраховуємо на нього.

– Обидва спаринги наживо побачив головний тренер молодіжної збірної Унаї Мельгоса. Після цього ви з ним поспілкувалися: про що була ця розмова?

– Візит Унаї Мельгоси важливий для нас – це значить, що в клубі грають футболісти, які заслуговують уваги головного тренера молодіжної збірної України. Деякі гравці вже виступають за молодіжку, дехто є кандидатом у збірну. Я поспілкувався з ним і Унаї сказав, що у нього великий список футболістів, яких його тренерський штаб хотів би бачити у складі збірної U-21. Наразі хтось краще готовий, хтось гірше, комусь ще треба докласти зусиль, аби потрапити у молодіжку, але головне – у «Руху» багато кандидатів на потрапляння у збірну України U-21. Головний тренер молодіжки задоволений тими гравцями, які вже працювали з ним у збірній під час першої половини сезону, тож це позитивний момент як для клубу, так і персонально для хлопців. Багато вихованців Академії грають за різні вікові категорії збірної України, тож я вірю, що з часом вони представлятимуть і головну команду країни.

– Вже зовсім скоро, 25 лютого «Рух» зіграє в УПЛ проти «Полісся». Чи зміниться щось у підготовці «жовто-чорних», враховуючи що до цього поєдинку залишилось майже два тижні?

– Зараз у команди розпочнеться передзмагальний цикл підготовки. Тобто ми починаємо готуватись до першого матчу з «Поліссям» в УПЛ. У спарингах футболісти зараз працюють на фоні втоми, але до поєдинку у чемпіонаті вони підійдуть у повній бойовій готовності.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 01:05 1
Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут

Карло не звинуватив когось конкретно, але заявив, що гравці діяли погано

Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 01 травня 2024, 00:30 0
Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.