Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 14 лютого 2024, 13:17
11806
14

Україна – Естонія. Прогноз та анонс на матч Олімпійської кваліфікації

«Синьо-жовті» в кроці від великого успіху

| Оновлено 14 лютого 2024, 13:17
11806
14
Україна – Естонія. Прогноз та анонс на матч Олімпійської кваліфікації
ФХУ

Поєдинок Україна – Естонія відбудеться у неділю, 11 лютого, в Польщі. Початок поєдинку о 17.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Суспільне Спорт.

Збірна України не була фаворитом у своїй групі третього раунду Олімпійської кваліфікації. Проте розгромна перемога над Південною Кореєю – 4:0 і по-справжньому трудова та важка вікторія у серії булітів над поляками перевернули все з ніг на голову на турнірі у польському Сосновці. Тепер підопічним Дмитра Христича в останньому турі необхідно обіграти аутсайдера групи – збірну Естонії, щоб оформити справжню сенсацію та виграти свій квартет.

Балтійська збірна є єдиною командою у нашій четвірці, якій довелося виступати у другому раунді Олімпійського відбору. В грудні минулого року естонці вирушили до Ісландії, де у міні-турнірі з господарями льоду, а також збірними Болгарії та Південної Африки, розіграли одну путівку до третього раунду. Зі своїм завданням Естонія впоралася легко, почергово обігравши Болгарію – 21:0, Південну Африку – 9:2 та в лобовому матчі не зазнавши проблем з Ісландією – 6:0. Привертає увагу загальна різниця шайб наших сьогоднішніх суперників. За три гри вона склала +34 (тридцять шість забито та дві пропущено), а нападник Роберт Аррак із п'ятнадцятьма набраними очками вже зараз ризикує стати найрезультативнішим гравцем усіх етапів відбору разом узятих.

Однак у наступному раунді Олімпійської кваліфікації, де естонці мали зіграти з командами більш вищого рівня, все пішло вже не так райдужно. Минулого четверга Естонія була всуху розгромлена збірною Польщі – 0:4, а у п'ятницю балтійці дали гарний бій Південній Кореї, але в підсумку також поступилися – 2:4. І тепер у матчі з українцями «ластівки» (таке прізвисько носять хокеїсти естонської збірної) боротимуться лише за свій престиж та за рейтингові очки.

Оскільки збірні України та Естонії виступають в одному дивізіоні світового хокею (третій, який ще називається 1В), вони регулярно проводять офіційні матчі один з одним. Втішно, що у своїх останніх поєдинках синьо-жовті не мали проблем із балтійським колективом. На чемпіонаті світу-2022 українці розгромили Естонію – 8:0, а на минулорічній світовій першості здобули ще одну впевнену перемогу – 7:4. Тож, незважаючи на той факт, що локальні невдачі в іграх з нинішнім суперником мали місце бути (на чемпіонаті світу-2019 Україна програла Естонії в овертаймі – 3:4), наші хокеїсти точно знають, де знайти у балтійців слабкі місця.

Ключовими гравцями в збірній Естонії є всім добре відомі досвідчені хокеїсти, які вже давно відіграють головну роль у своїй національній команді. Тридцятирічний нападник фінського «ЮП» Роберт Рооба, як і раніше, максимально небезпечний в атаці, а тридцятитрирічний страж воріт Віллем Койтмаа вже багато років вважається основним голкіпером своєї збірної, який не хапає зірок з неба, але й нижче за свій рівень опускається вкрай рідко.

У свою чергу, дуже радісно, що Україна вже повністю завершила свою зміну поколінь. На турнір до Польщі не вирушило жодного ветерана, які хоч і могли додати нашій команді безцінного досвіду, але головний тренер команди Дмитро Христич вирішив довіритися тим, хто буде уособлювати найближче майбутнє українського хокею (середній вік збірної – менше двадцяти п'яти років). І зараз синьо-жовті можуть досягти першого помітного успіху за останній час.

Після кількох поспіль невдач на світових першостях, коли наша збірна так і не змогла вирішити завдання підвищення у класі та виходу до другого дивізіону, Україну від участі у фінальному раунді Олімпійської кваліфікації відокремлює лише перемога з будь-яким рахунком (підійдуть навіть вікторія в овертаймі чи успіх по булітах) над далеко не самою грізною Естонією. Цікаво, що певні шанси українці матимуть і у разі поразки (тоді необхідно буде дивитися на результат матчу між поляками та корейцями), але краще, звичайно, до такого не доводити, а своїми руками виграти групу та створити справжню сенсацію в Олімпійському відборі.

Команди

І

В

ВО

ПО

П

Ш

О

1. Україна

2

1

1

0

0

7:2

5

2. Польща

2

1

0

1

0

6:3

4

2. Південна Корея

2

1

0

0

1

4:6

3

4. Естонія

2

0

0

0

2

2:8

0

11 лютого

Україна – Естонія

Південна Корея – Польща

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Оцініть матеріал
(69)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Максимов може залишити Дніпро-1 найближчим часом. Відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 12:21 7
Джерело: Максимов може залишити Дніпро-1 найближчим часом. Відомі причини

Наставник може не допрацювати до кінця сезону

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ВАЛ
Перемоги нашій збірній!!!
mayakovskiy1
Приємно, що всупереч всьому збірна дає результат. В Польщі сильний чемпіонат. Багато легіонерів. В нас чемпіонату майже немає. Але збірна непогана є
Vitason
Давайте хлопці, зробіть подарунок всій Україні,якій так необхідні такі приємні сюрпризи!!
Prikolist
Почему хоккейная сборная Эстонии всегда устраивает вечеринки после поражений?
Потому что им важно хоть где-то выигрывать – на танцполе!
Павло
А які можливі суперники у наступному раунді - хто знає?
Vitaliy Shevchenko
«Синьо-жовті» в кроці від великого успіху. "Великий успіх" це вихід у 4 раунд Олімпійської кваліфікації? Великий успіх це трохи інше, як мінімум двізіон 1А? Щоб бути на одному рівні угорцями, румунами чи японцями. Все що ми зробили, це виграли один матч у поляків по булітах.
Sheva19
Не фига себе в ЮАР ещё и в Хоккей играют .
BallsToTheWall
Какой  прогноз? 
 Не дай Бог хотя бы ничья в основное время - проклянём!