Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 10 лютого 2024, 01:36
1292
1

Микола ЗОЦ: «У Дмитренко великий прогрес і є характер»

Тренер збірної України – про спринт на чемпіонаті світу

| Оновлено 10 лютого 2024, 01:36
1292
1
Микола ЗОЦ: «У Дмитренко великий прогрес і є характер»
Суспільне Спорт. Микола Зоц

Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц прокоментував виступ команди в спринті на чемпіонаті світу в Нове Место:

– Миколо Миколайовичу, чотири ваші підопічні у топ-30. Наскільки це було очікувано для вас?
– Я вже не перший раз кажу, якщо ми нічого не начудимо, як то кажуть, то наші місця 20-ті-30-ті – це точно. А, може, й в двадцятці ми вже можемо за своїм рівнем. Далі, щоб вище бути, треба вже, щоб багато зірок зійшлося. Сьогодні я, в першу чергу, дівчатам вдячний за їхню боротьбу. Вони боролися, видно було по фінішу, що віддали все. Це основне, коли будується нова команда – бажання боротися, бажання перемагати. Усе інше обов'язково прийде, тільки трохи часу треба і все.

Інше скажу по цій гонці, що мені сподобалося, що психологічно вони налаштуватися класно. Тому що особливості цього чемпіонату світу все таки, що різниця між групами велика: друга гірша, третя, четверта ще гірша. Але і Настя Меркушина з четвертої боролася, і Христина Дмитренко з третьої підгрупи боролася. Психологічно ще було складно їм ще до старту думати про те, що ті, хто стартують в першій групі, якийсь гандикап, час мають. Але налаштування на боротьбу – це основне. Є характер, є працездатність, і хотіти чогось – усе прийде.

– Христина Дмитренко нам сказала в коментарі, що це був її план – топ-20. Ви з цим планом були знайомі чи вона тримала в секреті?
– Я думаю що для неї, а вона перший раз в 20-ці, не була на Кубках світу, а тут одразу на чемпіонаті світу... – прогрес у неї великий і є характер. Я казав не один раз, є характер у дівчини, є поки бажання. Якщо ніхто не буде відбивати, то буде рухатися вперед ще далі.

– По Ірині Петренко далося взнаки, що вона вже мала старт тут, як ви бачили по ній?
– Ірі буде важко, тому що багато було потрачено сил і моральних, і фізичних влітку, щоб привести себе, перш за все, в порядок, було не до якихось вже тренувальних процесів виважених, а привести себе в порядок. Тому ця літня підготовка зараз буде даватися взнаки, буде не вистачати трошки.

– Миколо Миколайовичу, Христина Дмитренко сьогодні, як для дебютантки, дуже швидко стріляла, та й Іра Петренко також. Це була установка така – саме на стрільбищі швидко працювати чи це дівчата самі вирішували свій ритм?
– Я їм завжди кажу, що наш один з основних компонентів, за рахунок якого ми можемо додати – це швидка стрільба. Але те, що здається наче швидко – мене це не задовільняє. На сьогоднішній день вони це ще дуже-дуже нешвидко стріляють і там ще прогресувати багато куди є.

Христину сьогодні я не за швидку стрільбу похвалив би, а за те, як вона боролася з останнім пострілом... Це вже показник якогось її класу.

– Ви нам перед цією гонкою анонсували, хто буде бігти, але знаємо, що крім цієї четвірки, є ще Анна Кривонос і Любов Кип'яченкова. У ваших планах де ми їх побачимо?
– На цей момент не можу сказати. Усе буде залежати від стану і вже далі – від тактичної побудови все буде змінюватися. Сьогодні Христина була 12-ю, значить, у неї з'являються шанси у мас-старт потрапити. Усю програму витримати не можна, десь щось треба буде дати Христині відпочити, тоді інші дівчата, значить, будуть. Але на сьогоднішній день ще не можу сказати.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
locator-x
Як це усю програму витримати не можна? Це ж ЧС, до якого рік готуються?? Навіть не щодня гонка