Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 лютого 2024, 22:59
1971
0

Рул ТАМБЕР: «Побачив, наскільки Шахтар – професійний та великий клуб»

Тренер гірників з фізпідготовки розповів про враження від роботи у клубі

| Оновлено 09 лютого 2024, 22:59
1971
0
Рул ТАМБЕР: «Побачив, наскільки Шахтар – професійний та великий клуб»
ФК Шахтар. Рул Тамбер

Тренер із фізпідготовки «Шахтаря» Рул Тамбер розповів про враження від роботи в клубі, свою роль у штабі Маріно Пушича та готовність команди до другої частини сезону:

– Руле, ви почали працювати в «Шахтарі» восени. Як проходила адаптація впродовж цього періоду та які маєте враження від роботи в клубі?

– Усе чудово! Коли я тільки приїхав, багато що було для мене новим, не знав, чого очікувати. Але від першої хвилини медичний і технічний персонал, усі в клубі робили так, щоб я добре почувався, пропонували допомогу. Було дуже приємно. Я побачив, наскільки це професійний і великий клуб у всіх аспектах, мені справді сподобалося.

– Розкажіть про специфіку вашої роботи та обов’язки.

– Я тренер із фізичної підготовки, з підвищення показників – є багато назв. Мої обов’язки – розминка на тренуваннях, підготовка вправ разом з Містером. Дуже важливо уникати надмірної чи недостатньої інтенсивності, тому для кожного гравця існує окремий план навантажень. Ми створили його на початку зборів і весь час збільшуємо навантаження, аби футболісти до них звикали. Це щодо роботи на полі. Також здійснюємо багато аналітичної роботи та тренуємося в спортзалі. Намагаємося якнайкраще підготувати гравців, щоб зменшити ризик травмування й поліпшити їхні показники на полі.

– Ви завжди намагаєтеся розбавити тренувальний процес і додати щось нове. Це те, що видно зі сторони. Як на таке реагують гравці?

– На мою думку, якщо постійно займатись одним і тим самим, футболістам може набриднути. Це одна з причин, чому ми намагаємося зробити процес цікавим, дати більше мотивації. Що більше ми впроваджуємо змін, то ефективнішим буде тренування. Робимо це, щоб краще підготувати гравців у фізичному плані.

– До ваших обов’язків також уходить робота із системою Catapult. Розкажіть про цей напрям діяльності.

– Для кожного гравця та кожного тренування маємо план: скільки треба пробігти, скільки разів змінювати напрямок, скільки робити забігів на коротку дистанцію, яка максимальна швидкість футболіста. Складаємо план перед тренуванням, працюємо і часом у процесі вносимо певні корективи: десь треба додати, а десь – зменшити навантаження. Дуже важливо знати ці показники, щоб мати змогу дещо змінити програму.

– Яка атмосфера панує в тренерському штабі?

– Не скаржусь. Гадаю, маємо ідеальну комбінацію. Якщо ми займаємося на полі, проводимо певну підготовку, то наполегливо працюємо. Процес добре організовано, відчувається професійність у всьому. А ввечері маємо час, аби відпочити й розслабитися. Гарне поєднання.

– Над чим працює команда на зборі та як ви оцінюєте рівень гравців? Що можете сказати про їхній фізичний стан?

– У перші два тижні зимових зборів ми потроху збільшували навантаження та інтенсивність тренувань, це дуже важливий процес. Наступні два тижні проводили частіші й довші сесії, аби максимально підготувати гравців до матчів Ліги Європи та чемпіонату.

– Що ви хотіли б сказати українським уболівальникам?

– Сподіваюсь, усі матимуть змогу дивитися наші ігри й отримувати задоволення. А ми намагатимемося здобувати перемоги!

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.