Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 лютого 2024, 13:37
298713
23

Ексворотар збірної України розповів, як убили колишнього президента Шахтаря

Максим Левицький був учасником матчу, під час якого підірвали Ахатя Брагіна

| Оновлено 09 лютого 2024, 13:37
298713
23
Ексворотар збірної України розповів, як убили колишнього президента Шахтаря
фото з відкритих джерел. Ахать Брагін

Ексголкіпер збірної України та сімферопольської «Таврії» Максим Левицький пригадав трагічний випадок, який трапився 15 жовтня 1995 року на матчі «Шахтар» – «Таврія». Тоді на стадіоні «Шахтар» прогримів вибух, внаслідок якого загинув власник донецького клубу Ахать Брагін. Після інциденту матч зупинений, він був дограний лише 31 жовтня. Гра завершилася з рахунком 0:0. Майже через рік з моменту загибелі Брагіна новим президентом «Шахтаря» став Рінат Ахметов.

– Ви були учасником матчу «Шахтар» – «Таврія» у жовтні 1995 року, коли загинув тодішній власник донецького клубу. Які спогади залишилися з того виїзду?
– Той матч можна було назвати битвою кланів. Таврію фінансували «Башмаки» і банда Грека (прізвисько Брагіна в кримінальних колах, – прим.) утримувала «Шахтар». Я не пам'ятаю, які були між ними стосунки, але з нами на гру полетіли троє людей Грека.

Трибуни від поля були далеко. Пройшло кілька хвилин з початку гри, як пролунав вибух. Повалив дим, люди почали вибігати в бік поля. Було не так багато глядачів. Всі вони полізли через паркан, тому що почав обвалюватися бетон.

Я не пам'ятаю, хто був арбітром (Анатолій Жосан із Херсона, – прим.). Це був його перший матч у вишці. Пролунав свисток. Саша Гайдаш вибиває м'яч. Гра зупинилася і, не змовляючись, всі пішли в підтрибунку. З нами на матчі був клубний оператор Володя, який зайшов осипаний побілкою та посіченими ногами рештками бетону. Ніхто не знає, що робити далі. Приводять до тями оператора.

Заходять в роздягальню міліцейські чини і кажуть нам: «Хлопці, нічого такого не трапилось. Вибух був за межами стадіону, ніхто не загинув. Йдіть далі грайте». Володя підривається і каже: «Ви з глузду з'їхали? Як ніхто не загинув? Там кров на всіх стінах! Ноги вибухівкою ледь не зламало. Ми не будемо грати».

Наприкінці жовтня ми дограли цей матч. Після цього вибуху всю банду Грека перестріляли у Сімферополі. У нас було перехрестя Козлова та Севастопольської, недалеко від центрального ринку. Греківська кавалькада повернула на центральний ринок на світлофорі. Підійшла людина та впритул їх розстріляла. Майже як у фільмі про комісара Каттані.

Оцініть матеріал
(1155)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
serhiy
Як ахметка бізнес розпочинав ...
Golhrenshtanga
Нормальные такие менты,чё сидите,идите играйте вам показалось
Falko
Тобто, ЯК убили Аліка Грека, Левицький так і не розповів. А ми думали, він знає
ManSity77
Один татарин вальнув іншого.
Весняна Сова
Марина Мефодьевна была в шоке...
Dmitry Gribkov
Тех кого расстреляли в Симферополе это крымская банда "греки" они к Алику "греку"никакого отношения не имели.
zhyr
ВСЮ банду грека перестріляли в Сімферополі. Підійшла ЛЮДИНА та впритул їх розстріляла. І в мене питання: вся банда складалась з декількох чоловік, чи працював Джон Уік? ))
Sheva19
Какая банда грека .Это дело рук Ахметова .
Анатол Шиманськ
Порошенка теж так брата і Скрябіна убрав.
serb1983
Чушь, кто кого заказал, смотрите кому это было выгодно
Ахметов был,
есть и будет бандитом 
Віктор Коробка
Веселі 90-ті. В Луганську Доброслава взагали на вулиці розстріляли з гранатомета та 3-х калашей. 2 машини - що решето. Але треба відзначити, що з вбивством кримінальних авторитетів, типу Доброслава (Луганськ), Грека (Донецьк), Карабаса (Одеса), Рибки (Київ), братів Савлохів (Київ) і ще багатьох інших, та арешту або втечі великої кількості інших "бандюків" в Україні кількість ОПГ різко скоротилася, на відміну від тієї ж московії та деяких країн СНГ. Крімінальні елементи або легалізувалися, або втікли за кордон і епоха розбірок, "безпрєдела" та рекета до 2000 року майже закінчилася. Почалася епоха "силовиків"...
Александр
А наступного дня президентом шахтаря замість вбитого Аліка Грека став Ахметов 
Sheva19
А Вальнули Грека потому что бандитам нужно было идти в политику а куда Греку в политику он по локоть в крови 
Harun Bakircioğlu
Какое одухотворенное лицо! Нипонятна, как "самая читающая в мире страна" породила криминальные 90-е когда всем рулили уголовники?
Spaceman
Тупа статєйка, з якої нічого не зрозуміло..