Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 08 лютого 2024, 20:43
366
5

У ФІФА хочуть карати команди технічними поразками за прояви расизму

Джанні Інфантіно закликає прийняти рішення якнайшвидше

| Оновлено 08 лютого 2024, 20:43
366
5
У ФІФА хочуть карати команди технічними поразками за прояви расизму
Getty Images/Global Images Ukraine. Джанні Інфантіно

Президент ФІФА Джанні Інфантіно, виступаючи на конгресі УЄФА в Парижі, вкотре закликав до того, щоб присуджувати технічні поразки командам, уболівальники яких винні в расистських образах або криках на стадіонах.

«Нам доведеться взяти на себе відповідальність. Ми присуджуватимемо технічні поразки командам, замішаним у скандалах на расовому ґрунті. Я також виступаю за дострокове припинення матчів у разі інцидентів, пов'язаних із расизмом. На даний момент у світі багато розбіжностей. За останні кілька місяців ми стали свідками одразу кількох інцидентів, пов'язаних із расизмом, і ми повинні докласти всіх зусиль, щоб покласти їм край. Ми маємо викорінити цю проблему. Дисциплінарними наслідками має стати дискваліфікація команди, також необхідно застосовувати кримінальні санкції та заборонити порушникам відвідувати стадіон», – цитує Інфантіно RMC Sport.

Глава ФІФА хоче, щоб рішення було ухвалено якнайшвидше, в ідеалі – на найближчому конгресі організації, який відбудеться 17 травня в Бангкоку.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин
Футбол | 02 травня 2024, 23:36 8
АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин

Команда Почеттіно перемогла в дербі

Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19
Футбол | 03 травня 2024, 22:23 0
Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vbrjkf
Тобто, якщо якийсь дебіл з трибуни буде улюлюкати з трибуни по мавп'ячому, то команда буде втрачати очки? А може таких дебілоїдів виловлювати і забороняти відвідувати стадіони пожиттєво? А чому до гравців, які своїми діями провокують вболівальників, не застосовують ніякі санкції? Їх не так багато в чемпіонатах і чомусь улюлюкають тільки їм. Може Інфантільному над цим замислитись?
Муґунот Уух
як на мене, просто заграють з "трєтьім міром", а тої наволочі таки більшість, з метою підтримки своїх продажних тушок на чергових виборах-перевиборах
Муґунот Уух
ці фіфовські кретини вже не знають, куди той расизм собі засунути.
просто з'явиться ще один вид симуляції. як зараз симулюють падіння в карному майданчику чи пекельний біль від доторку пальцем, так само почнуть симулювати "образу" на расовому підґрунті: відкрив білий рота, щоб просто вдихнути, а негр зразу в істерику - він мене образив. і все, доведи потім, що ти не верблюд
Віктор Коробка
А не боїтеся, що деякі клуби будуть засилати на матчі конкурентів "тітушок", які за гроші будуть створювати інцинденти на расовому грунті, щоб з їх конкурентів знімали очки та діскваліфіцирували стадіони? 
KIPR ALECS
Шахnfh чемпіон назавжди))