Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 10 лютого 2024, 00:09
615
2

Юрай САНІТРА: «Сьоме місце — дуже гарне для нас»

Тренер чоловічої команди України - про змішану естафету на чемпіонаті світу

| Оновлено 10 лютого 2024, 00:09
615
2
Юрай САНІТРА: «Сьоме місце — дуже гарне для нас»
Biathlon.com.ua. Юрай Санітра

Старший тренер чоловічої команди України по біатлону Юрай Санітра підсумував змішану естафету на чемпіонаті світу 2024 в чеському Нове Мєсто.

«Я скажу загалом щодо сьогоднішнього нашого старту на чемпіонаті світу, що якщо реально дивитися на наш стан на цей час, то 7 місце — дуже гарне для нас. Боротися з сильними командами, зі складами, які сьогодні поставили на старт — найсильніші з тих, що в них є...

Артем Прима виконав на 110 відсотків свою задачу, тому що після невдалого старту в Осрблі був наказ йому готуватися на сьогодні. І я можу сказати, що він був готовий дуже добре. Програв усього 27 секунд — це такий результат, що, я думаю, був для нього сьогодні максимальний.

Що стосується Дмитра Підручного, то в нього хоч одне змащення, але лижі не були такі, як в Артема, на спусках. Дмитро також упорався зі стрільбою. Гадаю, що хлопці відпрацювали максимально, що було в їхніх силах. З цієї позиції можемо далі рухатися, готуватися на наступний старт.

Я впевнений, що ці траси нам підходять. Але тут є ще важливий момент, щоб лижі були гарні, тому що тут довгі спуски. Сьогодні можна було побачити, що якщо лижі неконкурентні, порівняно з суперниками, пропускаємо багатьох і потім наздогнати важко.

Будемо далі готуватися. Поки ще не скажу склад на спринт на суботу, але впевнений, що й погода буде вже трішки краще, ніж сьогодні. І потрібно гарно стріляти, тому що без хорошої стрільби та хорошого результату бути не може.

Щодо Антона Дудченка, думаю, що на 100% він буде на старті в суботу. Там буду більше обирати між Примою, Лесюком і Насиком. Чи встигне Прима відновитися після цього навантаження... І далі він ще потрібний — перспективний для сингл-міксту. Тому в нього зрозуміла задача.

Я кожен старт емоційно глибоко переживаю, тому що біатлон — емоційний спорт, тому він і подобається нашим уболівальникам. Я впевнений, що це буде позитивним ефектом для нашої команди — потрібно нам підняти впевненість, атмосферу в команді, щоб хлопці трішки розслабилися й показали те, що можуть», – сказав Санітра.

Нагадаємо, що в дабл-міксті команда Украни посіла сьоме місце.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зіркова шведська біатлоністка повернеться в лижні гонки
Біатлон | 23 квітня 2024, 17:42 3
Зіркова шведська біатлоністка повернеться в лижні гонки

У біатлоні Стіна Нільссон успіхів не досягла

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
PETP0
Та для вас - це просто фантастика. Коли ця дніщенська збірна, у будь-якому її прояві, потрапляє у топ-10 - це просто диво якесь, це настільки круто, що я взагалі перестав дивитись біатлон. 
Василий Гредюшкин
Роки  летять   .Сьоме  місце -  щастя.  Може  запросити  Сьорума  ?  він  зайвий  в  норвежців   .Ще  8  років   тренування  і  (може )  вийдемо на  6  місце ????  все  таки   квіти  .