Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 08 лютого 2024, 17:04
2121
2

Подорослішати або піти: Решфорду час зробити вибір

Розповідаємо про нестабільність вихованця МЮ

| Оновлено 08 лютого 2024, 17:04
2121
2
Подорослішати або піти: Решфорду час зробити вибір
Getty Images/Global Images Ukraine

Якийсь час Маркус Решфорд був єдиною світлою плямою Манчестер Юнайтед на тлі слабких результатів. Вихованець МЮ старався на полі та за його межами, виявляв свою соціальну позицію, сперечався з членами уряду та підтримував бідних. За свою благодійну діяльність 26-річний вінгер отримав багато різних нагород, в тому числі державних. Манкуніанці дуже пишалися своїм вихованцем, особливо тоді, коли більше пишатися особливо не було чим.

На полі у Маркуса не завжди все було так само добре, як і за його межами. Решфорд із 18-ти років перебуває у першій команді. З того часу і досі він вважається головним талантом Юнайтед, хоча у 26 років гравця вже мають оцінювати за реальним рівнем, а не гіпотетичним. Англієць не може всю кар'єру носити статус перспективного. З тих 18-ти років від Маркуса чекали проривного сезону, після якого він нарешті виправдає очікування, вийде на новий рівень і виведе туди свій рідний клуб.

Минулий сезон став саме таким. Можливо, прорив від Решфорда очікували раніше, але краще пізно, ніж ніколи. У минулій кампанії Маркус забив 30 голів та віддав 11 результативних передач у всіх турнірах. Він допоміг МЮ повернутися до Ліги чемпіонів та виграти перший за багато років трофей. Сезон 2019/20 також став непоганим для вінгера. Тоді він записав на свій рахунок 22 м'ячі та 12 асистів у всіх турнірах. Після того форма футболіста пішла на спад. Повернувся він лише за 2 роки.

Саме минулий сезон можна вважати по-справжньому проривним для Маркуса. Він допоміг команді досягти важливих цілей, став її найкращим бомбардиром і виглядав справжнім лідером. Решфорд повністю підтримав рішення головного тренера Еріка тен Хага виключити його зі стартового складу на один матч за запізнення на командні збори. Вінгер заявляв, що дисципліна має бути понад усе в команді, яка хоче досягати високих цілей. Після таких слів манкуніанці ще більше стали поважати свого вихованця.

На тлі успішних виступів Маркус підписав новий контракт з МЮ. Після відходу Давіда Де Хеа він став найбільш високооплачуваним гравцем клубу із зарплатою 375 тис. фунтів на тиждень. Однак потім був черговий спад. Зараз Решфорд виглядає лише тінню минулорічної версії себе. Вінгер повністю провалює сезон, який і так складається для Юнайтед непросто. До теперішнього часу на його рахунку лише 5 голів та 3 асисти у 22-х матчах АПЛ. У Лізі чемпіонів Маркус теж не дуже допоміг своїй команді, жодного разу не забивши. Від колишньої результативності не залишилося й сліду.

Цього сезону Решфорд завдає в середньому 2,8 удару по воротах за матч порівняно з 3,37 у минулій кампанії. Точність його ударів знизилася з 46,3% до 29,55%. Минулого сезону вінгер створив 30 потенційно гольових моментів, у нинішньому поки що лише 15. Маркус просів за всіма важливими показниками, але проблема не лише в цьому. Замість того, щоб більше тренуватися та старанніше працювати над собою, вінгер почав потрапляти у скандали. І це після того, як МЮ позбувся Кріштіану Роналду, Мейсона Грінвуда і Джейдона Санчо, з якими теж були неприємні ситуації.

Спочатку Решфорд "відзначився", вирушивши до клубу після поразки в дербі проти Манчестер Сіті. Юнайтед пропустив 3 "сухих" голи, але Маркуса це не зупинило. У клубі списали цей інцидент на день народження гравця, який він провів із близькими людьми. Має право, звичайно, але ситуація все одно залишила неприємний осад у вболівальників МЮ. Через 3 місяці футболіст знову вляпався у скандал. Цього разу вже набагато серйозніший. Англієць пропустив тренування і матч проти Ньюпорт Каунті, заявивши про хворобу. При цьому за день до того він був у клубі, де, за словами офіціантки, поводився зухвало, вживав багато алкоголю та розкидався грошима.

Після цього Решфорд остаточно зруйнував свій образ хорошого хлопця. Але при цьому він все одно відбувся лише легким переляком. Клуб оштрафував футболіста, він вибачився та продовжив виходити на поле у стартовому складі. Манкуніанці намагалися зам'яти ситуацію, але про все стало відомо й так. З одного боку, показово, що МЮ так тримається за свого вихованця і навіть захищає його в деяких випадках. Але так буде не завжди. Керівники компанії INEOS, яка стала співвласником Юнайтед, планують масштабну перебудову. Імунітету не буде ні в кого – ні у тренерів, ні у вихованців.

INEOS мають намір повернути до клубу високі стандарти – такі, як за часів Алекса Фергюсона. Буде проведено велику кадрову роботу на всіх рівнях, включаючи і команду. Останні дії Решфорда разом із низькою результативністю ставлять його майбутнє на "Олд Траффорд" під великий сумнів. Маркусу вже давно треба було подорослішати, але він відмовляється це робити. У минулі роки його послугами цікавилися ПСЖ й Барселона. Чи будуть клуби такого масштабу претендувати на Решфорда наступного літа, якщо МЮ виставить його на продаж, велике питання. Десь Маркусу не вистачає удачі, але йому також явно не вистачає професіоналізму. Цей недолік пустив під укіс не одну кар'єру.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Этот парень герой Англии.
То что он сделал в 2020 году для деток, навсегда останется в памяти.
Браво Маркус. Удачи в карьере