Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 08 лютого 2024, 12:25
6008
3

Почеттіно оцінив матч з Астон Віллою, в якому він не випустив Мудрика

7 лютого «пенсіонери» обіграли «Астон Віллу» у переграванні поєдинку 1/16 фіналу Кубка

| Оновлено 08 лютого 2024, 12:25
6008
3
Почеттіно оцінив матч з Астон Віллою, в якому він не випустив Мудрика
Getty Images/Global Images Ukraine. Маурісіо Почеттіно

7 лютого відбулося перегравання матчу 1/16 фіналу Кубка Англії між командами «Астон Вілла» та «Челсі». Гра завершилася з рахунком 3:1 на користь пенсіонерів.

Український футболіст лондонців Михайло Мудрик провів весь поєдинок на лаві запасних.

Після завершення зустрічі головний тренер «Челсі» Маурісіо Почеттіно прокоментував успіх своїх підопічних:

– Наскільки ви раді перемозі?

– Я дуже радий, бо насамперед гравці були фантастичними, вони грали дуже добре. Їм сподобалося і це найголовніше. Вони отримали задоволення від гри проти команди, яка робить фантастичну роботу, яку тут так важко перемогти. Повна впевненості у четвірці найкращих.

Я дуже задоволений виступом. Я думаю, воно дає нам можливість по-справжньому повірити, що ми всі разом. Якщо ми всі разом, і ми б'ємось разом, і ми підходимо до гри так, як ми підходили сьогодні, то я думаю, що ми зможемо діяти таким чином і надалі.

– Чи було ключем до перемоги те, щоб звести нанівець їхній півзахист?

– Я думаю, що коли у нас вийшов такий виступ, важко говорити про суперника, бо ми домінували та були кращими. Я думаю, що те, що ви мені зараз кажете, звичайно, є одним із ключових моментів.

Але для мене ключовим моментом було те, що після «Вулверхемптона» команда відреагувала. У тому, як ми тренуємось, у тому, як ми розмовляємо, у тому, як поводилися гравці на тренуваннях.

Сьогодні мені дуже сподобалося грати на бічній лінії, тому що можуть бути досягнуті хороші та не дуже результати, але з цією групою гравців, талановитих гравців, молодих гравців нам потрібно забезпечити послідовність. Я думаю, що врешті-решт ми зможемо досягти успіху.

– Що ви думаєте про святкування Енцо?

– Слухайте, сьогодні ми живемо в епоху, коли легко ображати людей, публічних людей. Це нормально, що гравці – люди, а не роботи.

Думаю, нам треба розуміти, що ми граємо у футбол, і, звичайно, подібні ситуації викликають у нас голод, ситуації, які є абсолютно несправедливими. Сьогодні Енцо показав, чому він тут, він показав якість, але ми не мали сумнівів.

Я думаю, дуже важливим є те, що я сказав вам учора: створити дуже хорошу енергію між нашими вболівальниками, клубом, гравцями, тому що гравцям потрібна допомога, їм потрібна допомога вболівальників. І сьогодні фанати були фантастично налаштовані. Цей зв'язок, ця енергія, гравці на полі, що показують, що вони дбають про клуб, хочуть перемагати та досягати успіху. Можуть статися лише гарні речі.

Нам треба перестати думати, що ми — «Челсі» останніх 20 років, бо ми більше не той тип «Челсі», в який люди вірять. Тепер нам потрібно рухатися далі і всім разом, нам потрібно створити цей проект і надати команді, наймолодшій команді Прем'єр-ліги, можливість виступати, знаходити баланс, бути стабільною, а не лише добре грати сьогодні та завтра.

Мене не хвилює, чи задоволені люди моєю промовою, мене хвилює тільки те, що я дбаю про клуб, я дбаю про своїх гравців, я хочу допомогти гравцям. Ми, тренерський штаб, дуже дбаємо і хочемо найкращого для гравців та клубу. Ми боротимемося. Мене не хвилює, що говорять люди або що люди шумітимуть, намагаючись таким чином щось збудувати.

Я не більш сумний чи радий сьогоднішньому дню після перемоги, ніж після Вулверхемптона, тому що у нас є досвід, що цей тип проекту потребує часу та довіри, тому що ми не можемо створити команду, яка зможе кинути виклик іншим, які борються за великі справи, за кілька місяців, тому що вам потрібно виправити занадто багато речей, тому що вам потрібно спостерігати, вам потрібно проаналізувати, вам потрібно змагатися, вам потрібно змагатися та подивитися, наскільки ця команда є конкурентоспроможною з іншим складом, іншим гравцем, іншими іменами.

Ми будуємо проект, який, можливо, триватиме один рік, два, три роки. Але зараз ми знаходимося на початку проекту, і він буде зовсім іншим, і потім він буде іншим.

– У вас була зустріч із гравцями, наскільки важливо виявити довіру?

– Справді важливо. Психіка – це найважливіше. Те, що я бачу сьогодні, я не знаю, чи пов'язано це з тим, що в останні кілька днів ми розмовляли, чи з шумом навколо команди, я бачив команду справді вільною грою, що насолоджується. Це найважливіше, бо футбол – це насолода.

Вчора ми говорили, що це не моя робота, це наша пристрасть. Гравцям потрібно йти туди і бути вільними, отримувати насолоду, не думати ні про що і виражати свій талант. Після гри у нас була ще одна зустріч тут, і я сказав їм: «Послухайте, йдеться про довіру, йдеться про енергію, йдеться про те, як ви підходите до гри».

Справжня команда повинна поводитись по-іншому, їй потрібно підходити до гри по-іншому. І сьогодні ви можете побачити, що ми були готові боротися. Після цього можна виграти або програти, але правильне настроювання, правильний підхід. Ми були єдиними, готовими боротися один за одного, боротися за наших уболівальників, боротися за значок, боротися за тренерський штаб.

Це зв'язок, який нам потрібно збудувати. І тепер завдання полягає у тому, щоб бути послідовними. Нам треба діяти, – сказав Почеттіно.

Відеоогляд матчу Астон Вілла – Челсі – 1:3

Події матчу

90’ +1
ГОЛ ! М'яч забив Мусса Діабі (Астон Вілла).
54’
ГОЛ ! М'яч забив Енцо Фернандес (Челсі).
21’
ГОЛ ! М'яч забив Ніколас Джексон (Челсі).
11’
ГОЛ ! М'яч забив Конор Галлахер (Челсі).
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ALKOSruLKA
сьогодні виграли - їх хвалять, завтра знову заторчать аутсайдеру - змішають з фекаліями, ще й Мудрика звинуватять... В АПЛ кожен може обіграти кожного....
Iigor6583
Мудрика тренер береже для топових матчів.
Володимир
Кажется , собранные под знамёна Челси мастера после позорных поражений   уразумели истину : без борьбы по всему полю  с первой до последней минуты за каждые пол- головы , за каждые пол - ботинка результата не будет !  В этом матче в составе были те , кто лучше других это усвоил .  На поле не может быть места тому , например , кто прячется у бровки , абсолютно не участвует в отборе да смотрит в спины убегающих в атаку партнёров ( это про нашего героя ).