Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 07 лютого 2024, 03:28
6046
0

Гол Яремчука, асист Мудрика, травми Довбика та Зінченка

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 07 лютого 2024, 03:28
6046
0
Гол Яремчука, асист Мудрика, травми Довбика та Зінченка
Getty Images/Global Images Ukraine. Роман Яремчук

На вихідних відбувся тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Непоганий матч Луніна, але не без помилок

«Реал» поділив очки у дербі Мадрида із «Атлетіко» – 1:1.

«Вершкові» відкрили рахунок у першому таймі. «Матрацники» зрівняли вже в доданий до матчу час.

Андрій Лунін захищав ворота «Реала». На старті поєдинку Альваро Мората пробивав із гострого кута. Удар іспанця вийшов не дуже вдалим - Лунін з ударом впорався. Хоча відбив м'яч український воротар не дуже вдало. Добре, що нікого не було на добиванні.

У наступному моменті реакція Луніна врятувала його після невдалого виходу із воріт. Після подачі Лунін не встиг до м'яча, залишившись у напівпозиції. Аксель Вітсель пробивав головою по воротах. Виставлені руки українського голкіпера завадили м'ячу залетіти у ворота.

«Атлетіко» був близький до голу після подачі кутового. Лунін залишився на лінії та не пішов на перехоплення. Подача пройшла вздовж воріт. Тільки дивом ніхто із гравців «матрацників» її не замкнув.

Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Лунін

На початку другого тайму «Атлетіко» забив після кутового. Гравці «матрацників» дуже вміло заблокували Луніна на лінії воріт. Стефан Савич головою переправив м'яч із меж воротарського майданчика, але Луніна врятував офсайд Сауля, який заважав воротарю.

Під кінець зустрічі Лунін врятував «Реал» після удару п'ятою Антуана Грізманна з близької відстані. Український воротар вміло розширив об'єм тіла та заблокував удар француза.

У випадку із пропущеним голом провини Луніна немає жодної. Захисники «Реала» не розібралися, хто буде грати по м'ячу. Шансів врятувати ситуацію у Луніна не було. Начо та Карвахаль сподівалися один на одного. Проблема в тому, що воротар повинен керувати власними захисниками. Можливо, Андрію не варто було так далеко виходити з воріт.

«Реал» випереджає «Жирону» на вершині турнірної таблиці на два очки.

Циганков міг забити зі штрафного

«Жирона» вдома поділила очки з «Реал Сосьєдадом» – 0:0.

Матч пройшов у рівній боротьбі. Кожна із команд мала свої моменти, але ніхто забити не зумів.

Артем Довбик отримав травму та не потрапив до заявки каталонців. Терміни відновлення Артема залишаються невідомими.

Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Циганков

Віктор Циганков вийшов у стартовому складі та був замінений наприкінці гри. Особливо український півзахисник нічим не відзначився. Розчинився на полі. Нагадував про себе тільки в окремих моментах.

На старті поєдинку Циганков виконав небезпечний штрафний, який заробив сам. Удар українця парирував воротар гостей Алекс Реміро. Віктор добре перекинув стінку, але реакція іспанського воротаря не дозволила забити гол. Це був найгостріший момент для Віктора в атаці. В іншому - працював на команду, виконав багато чорнової роботи, декілька разів підстрахував захисників. Циганков ще не набрав свої найкращі ігрові та фізичні кондиції після травми.

«Жирона» відстає від лідера Ла Ліги «Реала» на два очки.

Переможний гол Яремчука

«Валенсія» перемогла вдома «Альмерію» – 2:1.

«Кажани» забили двічі у першому таймі. Після перерви гості відповіли одним м'ячем, але на більше не спромоглися.

Роман Яремчук вийшов у стартовому складі та відіграв 69 хвилин. На старті поєдинку український нападник виходив на ворота під гострим кутом. Удар Романа вийшов неточним, крім того, арбітр потім зафіксував сумнівний офсайд. Якби гол був забитий, то VAR мав усі шанси стати на бік Яремчука.

За декілька хвилин форвард збірної України впав у штрафному майданчику гостей, але суддя не поставив пенальті. Захисник «Альмерії» руками тримав Яремчука. Арбітр відверто пожалів гостей. Потім форвард зовсім трохи не дотягнувся головою до флангової передачі. Буквально декількох сантиметрів не вистачило Роману, щоб переправити м'яч у сітку воріт. Воротар вже був відіграний.

У випадку із голом Уго Дуро, Яремчук поступився ударом іспанському нападнику, який був у зручнішій позиції.

За декілька хвилин Роман забив сам. Український нападник головою переправив м'яч у ворота «Альмерії». Яремчук вдало відклеївся від захисника гостей та з близької відстані не залишив шансів для португальського воротаря Луїша Машиміану. Український нападник зняв футболку, за що отримав жовту картку.

Після перерви ініціатива перейшла до «Альмерії». Яремчук вже не мав можливостей себе проявити. В середині другого тайму Рубен Бараха замінив українського нападника.

«Валенсія» перебуває на 7-му міці. До зони єврокубків – два очки.

Маліновський не зіграв проти Коваленка

«Емполі» розписав нульову нічию проти «Дженоа».

Перший тайм пройшов за переваги «Емполі». Господарі мали свої моменти. Після перерви вже була більш рівна гра.

Руслан Маліновський вийшов у стартовому складі, але був замінений у перерві. Перший тайм вийшов доволі слабким у виконанні українського центрального півзахисника. Господарі мали перевагу у середині поля. Маліновський запам'ятався тим, що отримав брудний удар від Шимона Журковського. Під час боротьби за м'яч поляк вдарив українця в район шиї. Руслан висловив своє невдоволення арбітру матчу, який ніяк не покарав Журковського.

Віктор Коваленко з'явився на полі на 71-й хвилині. Абсолютно ніяк український півзахисник не посилив гру «Емполі». Контратаки «грифонів» були набагато гострішими. Віктор намагався пресингувати, але у креативних чи оборонних діях ніяк не відзначився. Вже в доданий до матчу час Віктор замість подачі зі штрафного відкотив партнеру під удар. Але Ліберто Какаче пробив вище поперечки зі зручної позиції.

«Дженоа» перебуває на 11-й позиції із 29-ма очками. «Емполі» на передостанньому місці із 18-ма очками. До виходу із зони вильоту – один пункт.

Повний матч Миколенка

«Евертон» зіграв унічию з «Тоттенхемом» – 2:2.

«Іриски» врятувалися від поразки вже в доданий до матчу час. За «шпор» оформив дубль колишній форвард «Евертона» Рішарлісон.

Віталій Миколенко вийшов у стартовому складі та зіграв повний матч. Український захисник надійно зіграв у захисті. З його зони нічого не приходило. Єдина помарка, коли впав у середині поля, що призвело до швидкої контратаки «шпор» через зону лівого захисника. Добре, що воротар «Евертона» Джордан Пікфорд врятував команду. В атакувальних діях Миколенко ніяк не відзначився.

«Евертон» знаходиться на 18-й позиції в АПЛ. До рятівного 17-го рядка у турнірній таблиці – одне очко.

Асист Мудрика

«Челсі» вдома програв «Вулверхемптону» – 2:4.

«Сині» забили першими, але потім пропустили чотири голи. Тільки у кінці матчу господарі змогли врятуватися від розгрому.

Михайло Мудрик з'явився на полі на 72-й хвилині. Український вінгер особливо не зміг посилити гру. На 86-й хвилині записав на свій рахунок асист. Українець подав кутовий на ближню стійку, а Тіаго Сілва зміг переправити м'яч у ворота.

«Челсі» опустився на 11-те місце, маючи в активі 31 очко в таблиці.

Гол із-під Забарного

«Борнмут» поділив очки із «Ноттінгем Форест» – 1:1.

Господарі забили на старту поєдинку. Гості відповіли наприкінці першого тайму.

Ілля Забарний відіграв повний поєдинок. Гра українського захисника була не дуже надійною. Декілька разів помилявся із вибором позиції під час виходу на ворота «Борнмута» Тайво Авонії. Нігерійський нападник мав забагато простору. Каллум Хадсон-Одой забив із під Забарного. Саме український захисник не зміг заблокувати удар англійського нападника. У другому таймі Ілля був більш надійним.

У плані атаки - багато працював із м'ячем, розпочинав та підтримував атаки, зробив декілька довгих передач.

«Борнмут» перебуває на 12-му місці із 27-ма очками.

Травма Зінченка

«Арсенал» здолав «Ліверпуль» – 3:1.

У першому таймі команди обмінялися забитими м'ячами. Після перерви забивали тільки «каноніри».

Олександр Зінченко вийшов у старті та відіграв лише перший тайм. У перерві Мікель Артета замінив українського легіонера через м'язову травму. Зінченко розпочав гольову атаку «канонірів». В захисті було не все ідеально. Більшість атак «Ліверпуля» йшли саме через правий фланг. Правда, до гостроти вони майже не доходили.

«Арсенал» наблизився до лідера «Ліверпуля» на відстань двох очок.

Досвід для Ярмолюка

«Брентфорд» поступився вдома «Ман Сіті» – 1:3.

Лондонці забили першими, але ще наприкінці першого тайму Філ Фоден зрівняв рахунок, а після перерви гравець збірної Англії забив ще два м'ячі.

Єгор Ярмолюк вийшов на заміну на 76-й хвилині. Долю поєдинку вже було вирішено. Команди догравали матч. Проявити себе у таких умовах український півзахисник не зміг. Тільки 6 дотиків до м'яча та 4 паси при одній втраті.

«Брентфорд» посідає 15-те місце із 22-ма очками. До зони вильоту – три пункти.

Сергій ТИЩЕНКО

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Максимов провів 200-й матч на тренерській посаді в УПЛ
Футбол | 28 квітня 2024, 10:05 0
Максимов провів 200-й матч на тренерській посаді в УПЛ

В елітному дивізіоні ювіляр очолював 5 клубів

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 165
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.