Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 24 лютого 2024, 22:06
7412
0

Зимове підсилення: найцікавіші трансфери січня

Виділяємо угоди, які варті уваги

| Оновлено 24 лютого 2024, 22:06
7412
0
Зимове підсилення: найцікавіші трансфери січня
Getty Images/Global Images Ukraine. Джейдон Санчо

Зимове трансферне вікно пройшло відносно спокійно, без гучних угод та вибухових інсайдів. Клуби діяли обережно – або не маючи великих коштів, або побоюючись фінансового фейр-плей. Проте все одно були угоди, результати яких можна буде побачити вже найближчим часом. Далі розглянемо найцікавіші трансфери січня.

Джейдон Санчо (з Манчестер Юнайтед до Боруссії Д, оренда)

Санчо фактично втратив половину сезону через конфлікт із головним тренером МЮ Еріком тен Хагом. Зігравши всього 3 матчі, англієць вирушив у тривале заслання подалі від команди. Джейдона активно пов'язували із Саудівською Аравією, але раптово дортмундська Боруссія захотіла повернути свого колишнього гравця, і це одразу принесло плоди. На цей час 23-річний вінгер встиг зіграти 3 матчі в Бундеслізі і віддати 2 результативні передачі. Початок багатообіцяючий. Подивимося, як далі підуть справи у футболіста в його старому-новому клубі.

Раду Дрегушин (з Дженоа до Тоттенхема, 25 млн євро)

Дрегушин поки що мало зіграв у АПЛ, але надалі ця угода може себе виправдати. Тоттенхем відправив Еріка Даєра в Баварію, а на його місце підписав молодого та перспективного захисника, який був одним із найкращих гравців Серії А на своїй позиції. Цікаво, що сам Раду відмовив саме мюнхенському клубу, якому тепер доводиться задовольнятися запасним гравцем "шпор". Лондонці покладають великі надії на 21-річного центрбека, який добре грає на другому поверсі та мріє проявити себе в АПЛ. У хлопця є все для того, щоб досягти успіхів із перспективною командою.

Тімо Вернер (з РБ Лейпциг до Тоттенхема, оренда)

Getty Images. Тімо Вернер

Ще одна угода Тоттенхема, яка може принести користь команді як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Вернер не найкращим чином залишав Челсі і ще гірше провів другий період у Лейпцигу. Перехід у лондонський клуб є хорошою можливістю для 27-річного нападника знову заявити про себе та повернутися на той рівень, на якому він був під час свого першого періоду в Лейпцигу. "Шпори", у свою чергу, отримали все ще хорошого гравця, якому є що доводити і чого прагнути. У лондонців є опція викупу німця, тому все залежить від нього. Перезапуск кар'єри у Тімо вже стартував.

Вітор Роке (з Атлетіко Паранаенсе до Барселони, 40 млн євро)

Навіть за умов великої фінансової обмеженості Барселона знаходить способи підписувати новачків. Єдиним зимовим трансфером каталонців став Роке. Однак поки що складно оцінити 18-річного нападника у справі, оскільки Хаві надає йому мало ігрового часу. Це трохи дивно з огляду на те, наскільки сильно "синьо-гранатові" хотіли перевезти його до себе саме в січні, не чекаючи закінчення сезону. До того ж, тренер Барселони любить працювати з молодим гравцями і дає їм шанси. Напевно, Роке ще отримає свої можливості, а поки що залишається на них чекати.

Саша Бое (з Галатасараю до Баварії, 30 млн євро)

Баварія викликала подив навіть у клубних легенд, підписавши Даєра, який за половину сезону зіграв сумарно лише 200 хвилин в АПЛ. Хоча наставник мюнхенського клубу Томас Тухель високо цінує гравця. Трансфер Бое був сприйнятий краще, хоч і тут не все однозначно. Молодий француз непогано виступав у Галатасараї, але поки що невідомо, як він виглядатиме у набагато вибагливішому клубі. Але, мабуть, у Баварії знають, що роблять, підписуючи 23-річного фулбека за 30 млн євро. Це рекордний трансфер для турецького футболу та підсилення для мюнхенців на правий фланг оборони.

Борха Іглесіас (з Бетіса до Баєра, оренда)

Баєр проводить яскравий та впевнений сезон, серйозно претендуючи на титул чемпіона Німеччини. Важливу роль в успіхах команди грає її найкращий бомбардир – Віктор Боніфасе. За половину сезону нігерієць встиг зіграти 23 матчі у всіх турнірах, забив 16 голів та віддав 8 результативних передач. Проте сталася травма, через яку гравець вибув на тривалий період. Йому на заміну Баєр підписав форварда Бетіса. Вибір німецького клубу на користь Іглесіаса дуже інтригуючий. Цього сезону 31-річний нападник не забивав у Ла Лізі. Слабкі показники для фармацевтів, які беруть участь у чемпіонських перегонах. Але тим цікавіше буде стежити за командою Хабі Алонсо.

Джордан Хендерсон (з Аль-Іттіфака в Аякс, вільний агент)

Getty Images. Джордан Хендерсон

Хендерсон та Аякс знайшли один одного. Нідерландський клуб провалив першу частину сезону і потребував досвідчених гравців, які б допомогли команді провести другу половину кампанії набагато краще. Джордан не міг дочекатися відкриття трансферного вікна, щоб залишити Садівську Аравію, де йому було важко прижитися. Саудівці пішли назустріч гравцеві та відпустили його безкоштовно, незважаючи на те, що минулого літа заплатили за нього Ліверпулю 14 млн євро. У результаті цього, 33-річний хавбек повернувся до Європи, як і хотів. Цікаво буде подивитися, що з цього вийде. Хендерсон ще може допомогти команді, яка його потребує.

Луїс Суарес (з Греміо до Інтер Маямі, вільний агент)

Це, мабуть, найкращий за афішою трансфер зими. Погравши у Південній Америці, Суарес вирушив до США. Там 37-річний нападник уже возз'єднався з Ліонелем Мессі, Жорді Альбою та Серхіо Бускетсом. Дуже цікаво буде спостерігати за успіхами колишніх гравців Барселони за океаном. Наприкінці минулого року активно поширювалися чутки про те, що Суарес схиляється до завершення кар'єри через проблеми зі здоров'ям, але Луїс усе ще в справі. Цілком можливо, що Інтер Маямі стане останнім клубом у кар'єрі уругвайця, тому він докладе максимум зусиль для того, щоб усе склалося якнайкраще.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Рух – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 08:30 0
Рух – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Верес» ще не перемагав «Рух»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.