Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Азартні ігри
| Оновлено 02 лютого 2024, 18:03
1710
0

Мільярдер та власник національної лотереї Британії має зв'язки з Газпромом

Allwyn на чолі з Карелом Комареком отримала 10-річну ліцензію на проведення лотерей

| Оновлено 02 лютого 2024, 18:03
1710
0
Мільярдер та власник національної лотереї Британії має зв'язки з Газпромом
Alamy

Чеський мільярдер Карел Комарек, чия компанія з четверга візьме на себе управління національною лотереєю Великої Британії, все ще веде бізнес із газовою компанією «Газпром», що належить кремлю, майже через два роки після того, як він пообіцяв регуляторам розірвати зв'язки з росією.

У березні 2022 року Комісія з азартних ігор надала компанії Allwyn вигідну 10-річну ліцензію на проведення лотереї, обсяг продажу якої оцінюється в 100 мільярдів фунтів стерлінгів.

Це рішення було за тристоронньою тендерною війною між Allwyn, медіа-магнатом Річардом Десмондом і Camelot, володарем усіх ліцензій з моменту початку щотижневих розіграшів у 1994 році.

Allwyn, яка успішно відбилася від судових позовів з боку учасників торгів після видачі ліцензії, належить чеському підприємцю Карелу Комареку через його холдингову компанію KKCG.

Комарек засудив вторгнення росії до України, у тому числі у відкритому листі, опублікованому у березні 2022 року.

Передбачається також, що Allwyn пообіцяв регулятору під час торгів, що Комарек припинить будь-які зв'язки з росією якнайшвидше.

Але і комісія, і Allwyn з того часу зіткнулися з питаннями депутатів про спільне підприємство Комарека з «Газпромом», яке керує підземним сховищем газу в Дамборжиці в Чехії.

«Газпром» не перебуває під санкціями у Великій Британії, але багато його керівників підпадають під санкції. Депутати комітету з культури, ЗМІ та спорту також висловили стурбованість з приводу будь-яких зв'язків, що зберігаються між бізнес-імперією Комарека і кремлем.

У червні 2022 року співробітники Комісії з азартних ігор повідомили комітету, що очікують оголошення про плани припинити відносини протягом декількох днів.

Однак до листопада минулого року план не було завершено, повідомляє подкаст Tortoise.

Комарек зробив кроки щодо скорочення частки «Газпрому» у спільному підприємстві, газова компанія, що належить кремлю, як і раніше, зберігає за собою 50% акцій.

Комарек, що виріс у Моравії, де було збудовано газовий завод, став мільярдером у пострадянській Чехії, використовуючи кредит свого батька як платформу для побудови імперії, що охоплює нафту та газ, нерухомість, технології та лотереї.

Його партнерство з «Газпромом» розпочалося у 2013 році, коли чеська фірма MND, що повністю належить його швейцарській холдинговій компанії KKCG, уклала з «Газпромом» партнерство 50:50 щодо будівництва газосховища в Чехії.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Оприлюднено рейтинг легендарних футболістів, які ніколи не грали на Євро
Футбол | 05 травня 2024, 22:52 0
Оприлюднено рейтинг легендарних футболістів, які ніколи не грали на Євро

Портал Fourfourtwo випустив цікавий рейтинг

Турнірна таблиця УПЛ. Яка ситуація перед Класіко між Шахтарем та Динамо
Футбол | 06 травня 2024, 06:30 1
Турнірна таблиця УПЛ. Яка ситуація перед Класіко між Шахтарем та Динамо

Гірники гарантували собі місце у кваліфікації Ліги чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.