Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
9743
2

Стало відомо, за яку суму Чорноморець придбав Брагару

Одесити витратили на свій головний актив усього 20-25 тисяч гривень

Стало відомо, за яку суму Чорноморець придбав Брагару
dynamo.kiev.ua. Максим Брагару

Колишні тренери Максима Брагару Анатолій Мацанський та Альберт Ковальов розповів, скільки «Чорноморець» заплатив ДЮСШ-11 за перехід талановитого футболіста.

– У 2019 році Максим пішов із ДЮСШ-11. Чорноморець заплатив компенсацію, яка належить за регламентом за молодого гравця?

Анатолій Мацанський: Заплатив. Я, як тренер, не вирішував ці питання. Це питання до керівників. Вони домовились. На яку суму – я точно не знаю, не брав участі. Можу лише поділитися чутками, які лунали тоді. Це були символічні 25 тисяч грн. За регламентом мало бути близько 100 000 грн. Цей регламент тим більше стверджувався, коли курс долара був 1 до 8. На жаль, з того часу знецінилася тренерська праця. Знову ж таки, як я чув, «Чорноморець» навіть 100 тисяч грн не готовий був платити. 25 тисяч грн у результаті – це майже задарма.

Альберт Ковальов: Не люблю фінансові питання, але добре. Як я знаю, не 25 тисяч, а 20 тисяч грн. Намагався підрахувати, наскільки він подорожчав із 2019 року, якщо за нього, як пишуть, «Динамо» півмільйона доларів платить. Не відмовився б, якби гендиректор Анатолій Місюра подзвонив би мені і сказав: «Альберте Сергійовичу, дякую що Брагару привів», ну хоча б так. Премію теж би сприйняв із задоволенням. Все-таки я якийсь вклад зробив. Я впевнений, що якби не у «Чорноморці», то в іншій команді Максим заграв би 100%. Така дитина талановита за 20 тисяч грн, це дуже пощастило «Чорноморцю».

«Чорноморець» неохоче платив за гравців. Я запросив на Брагару подивитись головного тренера Ангела Червенкова та його помічника Володимира Пятенка. Червенков мав добрі стосунки з власником «Чорноморця» Леонідом Климовим, вони розмовляли. Ось на цьому рівні вирішувалося питання. Загалом, повинні платити по 15 000 гривень за рік навчання у тому ж самому ДЮСШ. За п'ять років вийшло б 75 тисяч грн. Але, щоб вимагати ці гроші, школа мала надати документи за всі періоди. Припустимо, у 2014 році витратили на збори, харчування, екіпірування, зарплату тренерам. Але оскільки документів не було, то знайшли такий компроміс – 20 000 за п'ять років. Торгувалися: ДЮСШ-11 спочатку просило 80 000 грн. Але потім там щось змінилося і вирішили відпустити за 20 000. Куди ці гроші в ДЮСШ пішли, на м'ячі чи на зарплати, точно не знаю.

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЛУЇС ЕНРІКЕ: «Футбол несправедливий. Треба влучати, а не бити у штангу»
Футбол | 08 травня 2024, 02:40 1
ЛУЇС ЕНРІКЕ: «Футбол несправедливий. Треба влучати, а не бити у штангу»

Головний тренер ПСЖ прокоментував поразку від «Боруссії» Д у ЛЧ

Луческу може сенсаційно повернутися в Динамо Київ. Відомо, на яку посаду
Футбол | 08 травня 2024, 00:12 13
Луческу може сенсаційно повернутися в Динамо Київ. Відомо, на яку посаду

Мірча може обійняти посаду генерального директора київського клубу

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
CheMP
один из ДК, например, перед выборами в депутаты, не будем называть имя и фамилию этого нынешнего президента УАФ, задекларировал месячную зарплату в 2к гривен,и?)