Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ATP
| Оновлено 02 лютого 2024, 23:47
6026
0

МОНФІС: «Еліна допомогла мені набути впевненості, дав собі останній шанс»

Французький тенісист – про швидкий виліт із турніру в Монпельє

| Оновлено 02 лютого 2024, 23:47
6026
0
МОНФІС: «Еліна допомогла мені набути впевненості, дав собі останній шанс»
Getty Images/Global Images Ukraine. Гаель Монфіс

Французький тенісист Гаель Монфіс прокоментував поразку від Флавіо Коболлі в першому матчі на турнірі ATP 250 у Монпельє (Франція).

- Що сталося в цьому матчі?
- У цьому матчі він був сильнішим за мене. Коли я виграв тай-брейк, я думав, що все складеться на мою користь. Він припускався менше помилок, я був менш агресивний, більше вичікував, а він грав добре. У третьому сеті він зробив неймовірний брейк. Він був сильнішим. В останньому сеті я засмутився, тому що він був сильнішим, я нервував, а він грав швидко, справа, зліва... Молодець.

- Чого вам не вистачає на цей момент?
- Мені не вистачає впевненості в собі, щоб виграти матч і потім продовжити в тому ж дусі. Це трапилося зі мною в США, коли я повернувся минулого року. Але я збираюся знову знайти це відчуття.

Часто, коли ти програєш такий матч, ти робиш кілька кроків назад. Я погано подавав, не знаходив правильних кутів. Одного разу я наважився на подачу з руки.

- Що буде далі?
- Я повернуся до роботи і постараюся здобути перемогу. Після цього моя впевненість швидко повернеться. Я знаю, що після однієї-двох перемог вона швидко повернеться. Якщо я почуваюся добре і можу нав'язати свою гру, я не позбавлений можливості грати в хороший теніс. Важко те, що мій середній рівень упав порівняно з тим, що було. Я просто намагаюся вигравати матчі. Я вчуся справлятися з цим і зберігати мотивацію. Це важко, я багато тренувався, щоб потрапити сюди, а в підсумку програєш у трьох сетах... Суперник усе ще в боротьбі за титул, тож це важко. Я програв тут, у 1-му колі, але, можливо, в Роттердамі у мене буде півфінал. Але більш імовірно, що я програю в 1-му колі...

- Коли ви це зрозуміли?
- Коли я травмував ногу (Монфіс вибув на сім місяців із вересня 2022-го по березень 2023 року – прим.), у моєму житті сталося багато дуже важких подій. Я зрозумів, що це надовго. Я сів і сказав собі: «Можливо, все скінчено, мені 36, потрібно знову чимось жертвувати». Ми поговорили з моєю командою, з моєю сім'єю... Моя дружина допомогла мені набути впевненості, але я щось втратив. Я дав собі останній шанс, змінивши команду незадовго до Відкритого чемпіонату Франції, і зміг повернутися, набути впевненості і знову почати все з початку. Сподіваюся, я зможу зробити це знову. Я, як і раніше, хочу перемагати. Я сподіваюся піднятися вище 70-го місця і постараюся отримати від цього задоволення. Я все більше вчуся програвати. Коли я програвав раніше, це зовсім інша справа. Але я все одно отримую від цього задоволення, тож усе гаразд...

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін відреагував на результативну нічию в матчі з Баварією
Футбол | 01 травня 2024, 10:06 0
Лунін відреагував на результативну нічию в матчі з Баварією

Український воротар «Реала» чекає на другий матч

Мінус чемпіон. Визначено першу півфінальну пару Мастерса в Мадриді
Теніс | 02 травня 2024, 00:45 0
Мінус чемпіон. Визначено першу півфінальну пару Мастерса в Мадриді

Карлос Алькарас програв Андрєю Рубльову, Тейлор Фрітц здолав Франсіско Черундоло

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.