Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 01 лютого 2024, 12:49
10061
0

Ястремська пояснила, чому їй не вдалося пробитися до фіналу Australian Open

У півфіналі австралійського мейджора українка у двох сетах поступилася Чжен Ціньвень

| Оновлено 01 лютого 2024, 12:49
10061
0
Ястремська пояснила, чому їй не вдалося пробитися до фіналу Australian Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Чжен Ціньвень та Даяна Ястремська

Третя ракетка України Даяна Ястремська (WTA 29) в інтерв'ю Youtube-каналу «Сорокін Теніс» розповіла, чого їй не вистачило для того, щоб пройти китаянку Чжен Ціньвень (4:6, 4:6) та вийти у фінал Відкритого чемпіонату Австралії 2024:

«Важко сказати, який матч на Australian Open був найневдалішим. Напевно, півфінальний. Тому що реально вдача була не зовсім на моєму боці. Навіть у багатьох розіграшах це було помітно.

Міліметрові аути. Трохи не вистачило десь емоцій, трішки не вистачило десь фізухи, щоб у якийсь важливий момент відіграти саме чітко, як я це робила у минулих матчах.

Її різані удари? Не було так, що вони незручні. Тому що в попередніх матчах так само відігравали і я спокійно відпрацьовувала, продовжувала грати у свою гру. У цьому матчі, про що я й говорю, не вистачило вдачі та фізухи, ці м'ячі не були важкими. Вони просто чітко влучали в задню лінію, а мені не вистачало ось цієї фізухи, щоб обробити цей м'яч.

І, чесно, коли я помилялася, то я особливо на це не звертала уваги, оскільки розуміла, чому я помиляюся. Мені не вистачало ніг, фізухи, щоби обробити, допрацювати.

Плюс у першому сеті я потягла справа косий м'яз в одному з розіграшів. Після нього я зрозуміла, що справи йдуть не дуже добре і буде дуже важко. Адже рівень треба було тримати. Того дня вона грала реально круто. Але мені, в принципі, зручно було грати з нею.

Але я розуміла, що навряд чи зможу витягнути цей матч лише тому, що я бачила свої помилки, розуміла, чому так. Не могла покласти м'яч туди, куди хочу.

Багато хто писав, що програла не я, а три матчі у квалі. І я можу реально з цим погодитись. Я відчувала на корті, що реально можу перемогти, але водночас реально дивилася на все це, розуміючи, що фізухи не вистачить, щоби відпрацювати на рівні високому.

При 2:0 у 1-му сеті, коли я вела, був дуже важливий гейм на моїй подачі. Але освітлення... Як три ейси тоді я подала... Це диво напевно. То справді був ключовий гейм, гра могла скластися інакше. А може б, і не склалося. Загадувати там, не знаю. У таких матчах, півфіналах, кожен гейм має велике значення і він є ключовим. Тому що тут уже є рівень, тут грають на високому рівні і ключові моменти це не один за матч якийсь певний гейм, там два брейк-пойнти або два геймболи на своїй подачі, а там кожен м'яч має значення», – сказала Даяна.

Відеоогляд матчу Даяна Ястремска – Чжен Ціньвень – 4:6, 4:6

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Лондоні дали оцінку грі Мудрика в матчі-розгромі Вест Гема
Футбол | 06 травня 2024, 07:25 14
У Лондоні дали оцінку грі Мудрика в матчі-розгромі Вест Гема

«Челсі» здобув велику перемогу над «молотобійцями»

Зідан назвав переможця у протистоянні Реала з Баварією в ЛЧ
Футбол | 06 травня 2024, 09:50 1
Зідан назвав переможця у протистоянні Реала з Баварією в ЛЧ

Екснаставник «галактікос» – про суперництво команд в півфіналі турніру

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.