Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 лютого 2024, 02:15
1291
1

Капітан Руха вилетів до кінця сезону

У Марка Сапуги діагностовано розрив хрестоподібної зв'язки

| Оновлено 27 лютого 2024, 02:15
1291
1
Капітан Руха вилетів до кінця сезону
ФК Рух. Марко Сапуга

Травма Марка Сапуги в товариському матчі зі «Штурмом» (0:0), про яку Sport.ua повідомляв напередодні, виявилася серйозною.

Як повідомляє офіційний сайт львів'ян, після обстеження у футболіста діагностували розрив передньої хрестоподібної зв'язки. Орієнтовний термін відновлення після таких травм – сім-вісім місяців, але лікарі не виключають, що Марко повернеться у гру швидше з огляду на його молодий вік. Втім, у будь-якому разі, до кінця цього сезону він уже не допоможе команді.

«Зараз спостерігається епідемія пошкоджень передньої схрещеної звʼязки у сучасному швидкісному та інтенсивному футболі. Діагностику МРТ провели у клініці Загреба з використанням найсучаснішого обладнання. Це була вимога хірурга Роберта Шмігельського, який наступного тижня буде проводити операцію Марку Сапузі у Варшаві по реконструкції хрестоподібної зв’язки. Орієнтовний час повернення до футболу складає сім-вісім місяців. Організм Марка ще дуже молодий і, як показало обстеження МРТ, опорно-руховий апарат продовжує рости.

Методика операції по реконструкції звʼязки підібрана індивідуально для Марка, щоб не обмежувати ріст кісток. Враховуємо працездатність та наполегливість Сапуги у роботі, тому термін повернення Марка може бути коротшим, але, звісно, ми будемо орієнтуватися на показники МРТ, рекомендації хірурга, оцінюватимемо стан коліна, показники функціональних тестів, зокрема співвідношення сили оперованої та неоперованої ноги перед поверненням на футбольне поле. Станом на сьогодні Марко отримав всю первинну допомогу після пошкодження згідно з протоколом RICE (Rest / Ice / Compression / Elevation). Його стан задовільний.

Ми вже приступили до етапу підготовки до операції та працюємо з іншими мʼязами у спортзалі, щоб підтримувати тонус. Для кожного професійного футболіста такий діагноз, як розрив хрестоподібної звʼязки, це шок та удар. Марко дуже мужньо та не на вік по дорослому усвідомив, що сталось, та готовий це випробування пройти, щоб повернутись на поле ще сильнішим», – сказав керівник медичної служби «Руха» Юрій Полігас.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
locator-x
Сподіваємося, до осінніх матчів U-21 проти Англії, П.Ірл. та Сербії прийде у норму. Шкода, але таке життя. Здоров'я!