Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 30 сiчня 2024, 02:51
16135
3

Mирон МАРКЕВИЧ: «Спасибі норвежцям за гостинність і підтримку»

Головний тренер «Карпат» розповів про виступ збірної України серед ветеранів

| Оновлено 30 сiчня 2024, 02:51
16135
3
Mирон МАРКЕВИЧ: «Спасибі норвежцям за гостинність і підтримку»
ФК Карпати. Мирон Маркевич

Наш сайт вже повідомляв про перемогу ветеранської збірної України з футболу на міжнародному турнірі в Норвегії. Але з'ясувалося, що в паралельному турнірі серед клубних команд також не було рівних українцям.

Учасник цих змагань, заслужений тренер України Mирон Mаркевич, в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми враженнями від поїздки в Скандинавію:

– Норвегія – щаслива для мене країна. Перемагав тут, коли очолював національну збірну України і в єврокубках – біля керма «Mеталіста» та «Дніпра». Тепер ось надійшла черга здобувати звитягу в якості гравця.

– Де проходили ці змагання?
– В комуні Лердаль, що на північ від столиці Норвегії – Осло, яка багата казковими фіордами. Приймали нас дуже гостинно, до речі, в Осло мали зустріч з президентом федерації футболу Норвегії Ліз Клавенес, яка завжди займала чітку позицію по підтримці України під час російської агресії, виступала проти участі в міжнародних змаганнях команд з країни-агресора.

– До програми заходів на підтримку України входили й два турніри. Ви в якому були задіяні?
– Серед клубних команд, де представляв «Агробізнес» – відоме товариство, за сприяння якого й відбулася ця поїздка. Суперництво точилося за коловою системою, учасники, котрі займали два перші місця, зустрічалися в фіналі. «Агробізнес» у вирішальному поєдинку з'ясовував стосунки з однією з місцевих команд. Основний час закінчився внічию – 1:1, а в серії післяматчевих пенальті відзначився наш воротар Сергій Чиж, що свого часу виступав за волочиський «Агробізнес» ще на аматорському рівні, який відбив три удари з «точки». Саме його було визнано кращим голкіпером турніру, а нам ще дістався й головний приз.

– Окрім Вас з Чижом, хто ще захищав кольори «Агробізнеса»?
– Едуард Цихмейструк, Артем Старгородський, Олександр Косирін, Mаксим Сирота, Геннадій Mедведєв, Віталій Самойлов, Руслан Костишин.

– І все ж, головною подією став турнір серед збірних ветеранів.
– Проходив він за тією ж формулою, що й клубні змагання. Спочатку українці поступилися грузинам – 2:3, потім по черзі взяли гору над фарерцями – 7:1, норвежцями – 4:1, фінами – 6:1 й фінішували другими. За регламентом доля головного призу повинна була визначитись в матчі з грузинами, які на першому етапі виступили без втрат. У фіналі наші контролювали хід подій на майданчику, врахували помилки, допущені в стартовому поєдинку, й заслужено перемогли – 4:3.

До речі, серед учасників було чимало уславлених в минулому футболістів, зокрема, за норвежців грав Туре Андре Фло, який багато забивав за англійський «Челсі». Але цього разу він не ходив у бомбардирах.

– А хто?
– Наш Андрій Воробей, якого було визнано найкращим нападником турніру. Вагомий внесок у перемогу зробили й його партнери по збірній України: Віталій Рева, Володимир Єзерський, Сергій Нагорняк, Євген Левченко, В'ячеслав Шевчук, Тарас Михалик, Олег Шелаєв, В'ячеслав Свідерський та Олег Собуцький – засновник ветеранської збірної України, який й був організатором цієї поїздки.

– Ці турніри в Норвегії анонсувалися, як благодійні на підтримку України.
– Так і було. Гостинні норвежці подбали, аби ми повернулися на Батьківщину з обладнанням, яке стане в пригоді ЗСУ.

Оцініть матеріал
(71)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
potemkin78
а у нас в законе про мобилизацию что футболисты выведены в класс неприкосновенных?
ALM
Тобто Маркевича випустили за кордон, а "Карпати" - ні?