Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 29 сiчня 2024, 22:36
5402
0

Автогол Миколенка, сейв Луніна, втрачений шанс Довбика

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 29 сiчня 2024, 22:36
5402
0
Автогол Миколенка, сейв Луніна, втрачений шанс Довбика
Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Довбик

На вихідних відбувся тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Лунін не зберіг ворота у недоторканості

«Реал» здобув вольову перемогу в гостях над «Лас-Пальмасом» – 2:1.

У першому таймі команди голів не забивали. На початку другого тайму господарі забили першими, але «вершкові» змогли вирвати перемогу.

Андрій Лунін захищав ворота мадридців. У першому таймі український воротар роботи не мав. Острів'яни мали моменти, але вони не завершувалися ударами в отвір воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Лунін

На початку другого тайму Лунін відверто виручив. Нападник «Лас-Пальмаса» Мунір Ель-Хаддаді бив із близької відстані у ближній кут, але український воротар не дав форварду суперника жодних шансів.

Через декілька хвилин Андрій вже був безсилий врятувати свою команду. Швидка контратака господарів завершилася голом. Хав'єр Муньйос ударом з близької відстані у протихід воротареві відправив м'яч у сітку воріт гостей. Рикошет від Начо позбавив шансів Луніна врятувати свою команду.

Вже в доданий до матчу час Андрій не зміг зафіксувати м'яч після навісу від воротаря «Лас-Пальмаса» зі своєї половини поля, але добре, що захисники «Реала» змогли вибити м'яч.

«Реал» перебуває на другому місці. Відстань від «Жирони» складає одне очко, але мадридці мають гру у запасі.

Довбик і Циганков зіграли проти Сельти

«Жирона» в гостях мінімально перемогла «Сельту» – 1:0.

Єдиний гол в середині першого тайму забив Крістіан Порту.

Віктор Циганков та Артем Довбик вийшли в основі «Жирони». Артем відіграв повний матч, а Віктора замінили наприкінці матчу.

На старті поєдинку Довбик небезпечно бив головою, але удар українського нападника прийшовся по центру воріт. Після подачі кутового воротар «Сельти» виручив після удар Артема в кут. Потім Довбик класно розіграв стіночку із Циганковим. Колишній гравець «Динамо» бив із гострого кута, але не влучив у ворота. Віктор пробивав неробочою правою ногою, тому не вистачило влучності. Після перерви Артем не давав про себе знати.

Циганков, окрім ефектної стіночки із Довбиком, запам'ятався хіба що фланговим прострілом наприкінці першого тайму, але справа до удару так і не дійшла, бо Савіо з Довбиком не розібралися в епізоді.

Довбик не мав багато шансів забити. Найкраща нагода була після кутового, але воротар «Сельти» виручив. Циганков ще не набрав форму після травми. Але мав можливість забити та зробити асист.

«Жирона» лідирує в Ла Лізі. «Реал» відстає на одне очко, але має гру в запасі.

Момент Яремчука

«Атлетіко» переміг «Валенсію» – 2:0.

В доданий до першого тайму час «матрацники» забили перший гол, а на початку другого тайму подвоїли перевагу.

Роман Яремчук вийшов на заміну на самому початку другого тайму за рахунку 1:0 на користь «Атлетіко». Рубен Бараха хотів посилити гру та випустив українського нападника. Майже відразу «матрацники» забили другий гол та фактично закрили питання переможця матчу.

Яремчук міг повернути «кажанів» у гру дальнім ударом, але Ян Облак спокійно справився із пострілом українця з-за меж штрафного майданчика. В цьому епізоді більше напрошувалася передача партнеру, який перебував на більш зручній позиції.

«Атлетіко» вміло засушив гру. «Валенсія» нечасто підходила до воріт суперника. При такій грі проявити себе Яремчуку було дуже складно.

«Валенсія» має 32 очки та йде на 8-й позиції у турнірній таблиці.

Мудрик не посилив гру

У матчі четвертого кола Кубка Англії «Челсі» вдома розписав нульову нічию із «Астон Віллою».

Михайло Мудрик вийшов на заміну на 77-й хвилині та провів на полі чверть години. Нічим особливим український вінгер не відзначився. Дуже рідко зустрічався із м'ячем та зовсім не посилив гру «Челсі».

Маурісіо Почеттіно сподівався дотиснути суперника завдяки свіжим гравцям, але жодного ефекту від цього не було. Мудрик розчинився на полі. Тепер команди будуть перегравати матч уже на полі «вілланів».

Автогол Миколенка

Getty Images/Global Images Ukraine. Віталій Миколенко

«Евертон» поступився «Лутону» в Кубку Англії – 1:2.

У першому таймі гості забили гол. «Іриски» відповіли на початку другого тайму, а вже в доданий до гри час «Лутон» здобув перемогу.

Віталій Миколенко відіграв повний матч. Наприкінці першого тайму український оборонець записав автогол на свій рахунок. Після подачі кутового м'яч від колишнього захисника «Динамо» залетів у ворота господарів.

Весь «Евертон» виглядав непереконливо. Миколенко не став винятком. Український захисник майже не ходив в атаку та в обороні не завжди справлявся зі своїми обов'язками. Двічі з його флангу приходили небезпечні атаки.

Забарний без роботи

«Борнмут» не мав жодних проблем у Кубку Англії із «Суонсі» – 5:0.

У перші 15 хвилин господарі забили тричі. До перерви довели рахунок до непристойного. Після чого збавили оберти.

Ілля Забарний відіграв повний матч. Особливої роботи у захисті в українського центрального захисника не було. Взяв участь в атаці з другим забитим м'ячем.

Український нападник «Суонсі» Микола Кухаревич на поле так і не вийшов.

Стійка Маліновського

«Дженоа» здобув перемогу над «Лечче» – 2:1.

Гості забили у першому таймі, а в середині другого «грифони» відповіли двома м'ячами.

Руслан Маліновський провів на полі повний матч. На старті поєдинку український півзахисник невдало виконав штрафний удар – м'яч полетів на трибуни. На початку другої половини гри Руслан мав шанс забити. Дальній удар українця прийняла на себе стійка після рикошету від захисника «Лечче». Добивання від гравців гостей вийшло невдалим. Ще один дальній удар Маліновського заблокували захисники господарів, але вийшла хороша нагода для Калеба Екубана. Ганський форвард не реалізував хороший момент.

Загалом, дуже хороший матч від Маліновського. Руслан тричі небезпечно пробивав із-за меж штрафного майданчика. Два удари мали всі шанси перетворитися на забитий м'яч. Виконав багато чорнової роботи в середині поля.

«Дженоа» перебуває на 11-му місці із 28-ма очками.

Травма Коваленка

«Емполі» розділив очки з «Ювентусом» – 1:1. Віктор Коваленко пропустив гру через травму.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.