Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 29 сiчня 2024, 16:07
31207
14

Новий Лунін. 17-річний українець приєднається до Реала найближчим часом

Ілля Волошин підписав контракт із мадридською командою ще у серпні 2023 року

| Оновлено 29 сiчня 2024, 16:07
31207
14
Новий Лунін. 17-річний українець приєднається до Реала найближчим часом
ФК Райо Махадаонда. Ілля Волошин

17-річний український голкіпер Ілля Волошин приєднається до мадридського «Реала» вже цього тижня.

Про це повідомляє популярне іспанське видання Relevo. Волошин залишить «Райо Махадаонда» і стане повноцінним гравцем «вершкових». Контракт із королівським клубом він підписав ще у серпні 2023 року.

В Іспанії Іллю називають «новим Луніним». Насамперед, українця відзначають за зріст – понад 2 метри. Також Волошин чудово грає ногами і практично безпомилково віддає як короткі, так і довгі передачі.

Relevo також порівняло Волошина з Де Хеа, знайшовши подібність у зовнішності. Варто зазначити, що у Іллі обидві ноги робочі.

У сезоні 2023/24 Ілля провів 8 сухих матчів із 11 у складі «Райо». Лише в одній грі він пропустив 2 голи (проти «Хетафе»)

«У нього типовий характер тамтешньої людини. Він мало говорить. Він дуже холодний і робить трохи дивні речі. Але він усе зупиняє. Він, безперечно, має умови для виступу в першій лізі», – сказав представник «Райо Махадаонда».

Волошин є вихованцем ДЮСШ м. Новомосковськ, де грав з 2014 року по 2019 рік.

«Прощання Волошина з першим мадридським клубом, який обрав його, стало кінцем одного розділу та початком іншого. Найцікавіше починається зараз», – пише Relevo.

Оцініть матеріал
(120)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі
Бокс | 17 травня 2024, 05:51 0
Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Вже сьомий. Ще один клуб УПЛ отримав бронювання від мобілізації
Футбол | 17 травня 2024, 12:42 15
Вже сьомий. Ще один клуб УПЛ отримав бронювання від мобілізації

«Чорноморець» визнано критично важливим клубом для функціонування економіки

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
anacreon
Той факт, скільки наших молодих гравців змогло прилаштуватися в академії топ-чемпів показує наскільки тут маринували молодь і не давали їй розвиватися. Сидить і бігає купа 15-17 річних в дублях, U чемпіонаті. Потім виростають і нікому не потрібні. В основу клуба не підпускають, бо молоді і не обстріляні. І не продають. І молодий футболіст деградує.І ще хворі хочуть зробити U-21 чи U-23, аби їх маринувати там до 25 років.Молодим футболістам треба розвиватися і переходити на вищий рівень. Для цього треба аби брали в основу. Якщо свій клуб не бере, то переходити в інший чемпіонат.
І в топ-лігах легше в 18 років прилаштуватися кудись в середнячок чи умовну сегунду, будучи вихідцем  якоїсь престижної академії.
Наших молодих 16-18 річних з академії Динамо, Шахтаря та інших цілком можна було б прилаштувати за кордон. Хоч в оренду віддати. Але наші клуби цього не хочуть робити і просто маринують їх у дублях до 22 років. І час розвинутися втрачений.Хлопець в 17 років потрапив на контракт Реала. А міг сидіти в УПЛ десь в дублі ще багато років.
anacreon
Той факт, що у іспанській пресі з'явилося таке поняття, як "новий Лунін" - показує, що правильно Лунін робив, що сидів і чекав свого шансу.  Поки тут його стібали і вимагали піти в якийсь Вальядолід - він терпів, працював і врешті решт вицарапує собі ігровий час.   Мало того - іспанська преса, якій постійно треба якась санта-барбара навколо Реалу та Барселони - так розкрутила це їх змагання з Кепою, що тепер про Луніна вже всі знають в спортивній Іспанії. До такого ступеню, що поява молодого українського голкіпера на контракті Реалу називається "новий Лунін".
Приємно, що український гравець залишить слід в Реалі.  І це їх суперничество з Кепою будуть і через багато років згадувати.  Особливо, якщо буде два рівноцінних голкіпера, то так і будуть казати "Це знову як Лунін і Кепа". В принципі це можуть  тепер казати в любому топ-клубі при двох рівноцінних голкіперах.  
GloryUkraine
Скептики, ви хоч уявляєте собі, що таке попасти в Реал? Навіть не в 17 років, а взагалі? Це вершина вершин.
anacreon
Вітання хлопцю. Це, звичайно, не значить, що він буде грати в Реалі. В них там купа гравців на контрактах. Скоріше відправлять в молодіжку чи віддадуть в оренду. Кейс Луніна це скоріше виняток. Що от так прогриз собі місце у воротах. Зазвичай Реал по орендах кидає голкіперів, а грає куплена зірка. 
Бажаю йому знайти хорошу оренду, коли підросте. Може кудись в сегунду чи нижчу лігу відправлять набиратися досвіду.
Swed
Ещё один Волошин в нашем футболе , а не Лунин.   Или его уже переименовали?   Лучше бы Новомосковск переименовали в Ново - чего то.)
Sheva19
А потом максимум Чемпионат Молдовы или Чемпионшип или Сегунда до конца карьеры 
Sheva19
Как же их приманивает баблишко и палировка скамейки