Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
15166
15

Нардеп України: «Не дуже мудро залучати до війська чинних спортсменів»

Георгій Мазурашу прокоментував ситуацію з мобілізацією футболістів

Нардеп України: «Не дуже мудро залучати до війська чинних спортсменів»
volleyball.ua. Георгій Мазурашу

Народний депутат України Георгій Мазурашу прокоментував ситуацію з мобілізацією футболістів.

– У Ваших публікаціях у Facebook Ви не раз говорили про мобілізацію. А як Ви вважаєте, футболісти наших клубів повинні мати броню чи іншим чином бути звільнені від мобілізації?

– У нас багато спортсменів перебувають на передовій зі зброєю в руках. На жаль, уже відомо про багатьох спортсменів, які віддали своє життя за країну. Я думаю, чимало діючих воїнів мають те чи інше спортивне минуле. Спорт загартовує людину фізично та морально, часом і патріотично виховує спортсменів. Це питання ще треба вивчати.

Очевидно, що чинних спортсменів не дуже мудро залучати до служби. Мала ймовірність, що хтось, припустимо, з клубів УПЛ чи Першої ліги ухвалить рішення йти на фронт. Тим більше, що, як у потенційних військових, у них набагато слабший рівень, ніж у тому спорті, де вони виступають.

Так, мобілізація це про обов'язок, а не бажання. Але потрібен ще й здоровий глузд. Кожна адекватна людина розуміє, що ті, хто не хочуть бути в армії, не повинні там бути, від таких там безліч проблем. Людина, яка не хоче, ще має можливість послатися на стан здоров'я, хоча наші ВЛК майже всім кажуть – «придатний». Спортсмен такого сказати не може про себе. ТЦК могло б ретельніше працювати з потенційними військовими, а не заганяти всіх підряд. З яких багато хто потім стає відказниками. Або залишають військові частини. Здаються в полон або ще гірше, про що не хочеться говорити. Похід ТЦК до футбольного клубу чи, наприклад, до фітнес-центру мені здається непродуктивним, або навіть неадекватним. Це дає лише негативний результат.

– Повернути вболівальників на трибуни, це гарне рішення?

– Ще раніше я казав, що уболівальників треба повертати на трибуни. Особливо, коли йдеться про ігрові види, де вони створюють атмосферу. Коли чути тільки звук м'яча – це так собі видовище. Вболівальники – важливі учасники дії, яка тільки в комплексі виглядає як повноцінна. Я радий, що вболівальники матимуть цю можливість. Усі розуміють ризики, і кожен сам вирішує, приходити чи не приходити на стадіон.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'являлася інформація про те, що в ФК «Оболонь» надійшли повістки для футболістів, але пізніше клуб спростував ці чутки.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
serhiy
Всі рівні. Але є рівніші. Спортсмени не мають здоровя,не вміють автомат в руках тримати і ще що там не можуть... А яких людей в армію набирають,напевно тільки тих хто вміє воювати ,спеціалістів своєї справи.
Та ні -набирають всіх-не переживайте всіх навчуть і автомат тримати і тактики бою. А між вибором  перемога у війні чи футбол я б вибрав перемогу,без забав можна обійтися !
Євген Корольов
У політиків інша реальність та подвійні стандарти. Так і умовних комбайнерів чи таксистів до прикладу не дуже мудро мобілізувати, бо вони не вміють воювати. Тим більше що користі від них більше ніж від спортсменів. А про вболівальників на трибунах це взагалі треш.
Swimmer
не мудро взагалi усих людей залучати до вiйська. Вбивати один одного непртаманна iй риса. Але коли iде вiйна, то захищати краiну повиннi ВСI. У який спосiб, то справа гiдностi. Iншого засобу, як рятувати свою краiну немае, i це загальна трагедiя, бiда. Кожна людина народжуеться щоб жити, але вiйна це про життя усiх.
Євген Корольов
Коли був карантин то не дай Боже вболівальників на стадіон впустити, а коли війна і може прилетіти воно каже треба повертати болєл на трибуни. В країні війна а політикам аби тільки порозважатись.
Gargantua
безропотные селяне закончились
остался такой контингент, что будут друг на друга кивать: а пусть сначала спортсмены, а пусть менты, а пошлите прокурорских, а где сын Порошенко, а почему депутаты не воюют...
fedd1979
Спортсмен спортсмену - рознь. Не бачу сенсу виділяти якихось невдах без жодних перспектив. Думаю, що ті самі кандидати й доктори наук - цінніший для держави ресурс. У тому числі і як купа футболістів нижчих ліг. Але звісно, що є спортсмени, яких берегти
turist86
"Ті, що не хочуть в армію, не повинні там бути. Вони можуть послатися на стан здоров'я".
Цей Мазурашу з Марсу прилетів?  
Бензар Євген
Які у сраку вболівальники коли йде люта війна на виживання нації яку вже вкотре протягом століть прирік ординський ворог на денацифікацію тобто на знищення українського коріння і перетворення тих хто залишиться на людей овочів без національної приналежності. Пан депутат розмірковує як та третякова бо ділить людей на сорти низької якості яких можна першочергово до окопів і високої якості яким ті фіглі не потрібні.
barsch.
пора уже и нардепов привлекать, пусть на передке доказывают свою любовь к Родине!
December 32
Пусть Верховная Рада решит - нужны нам  представители Украины   в спорте и культуре на международной арене или нет.   А добровольцем может каждый уйти воевать.
Dmytro11q
Тобто, питання, як закінчити цю війну лишається відкритим. Принаймні, так здається, якщо дивитися поверхово.