Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 26 сiчня 2024, 12:42
9413
0

Сіннер прокоментував історичну перемогу над Джоковичем на Aus Open

Яннік розповів, що допомогло йому досягти такого результату

| Оновлено 26 сiчня 2024, 12:42
9413
0
Сіннер прокоментував історичну перемогу над Джоковичем на Aus Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Яннік Сіннер

22-річний італієць Яннік Сіннер прокоментував перемогу над Новаком Джоковичем у півфіналі Відкритого чемпіонату Австралії – 6:1, 6:2, 6:7(6), 6:3.

- Це був важкий матч, особливо коли я програв третій сет із матчпойнтами. Але я намагався залишатися максимально позитивним, і сьогодні все склалося якнайкраще. Я дуже щасливий.

- Дві перемоги над Новаком наприкінці минулого сезону дозволили вам почуватися зовсім інакше перед цим матчем, ніж, можливо, коли ви грали з ним на Вімблдоні або в подібних місцях?
- Так, звісно. Коли ти знаєш, що можеш перемогти конкретного гравця, ти почуваєшся краще.

Для мене було великим привілеєм наприкінці минулого року зіграти з ним за десять днів тричі, тому що ти можеш тренуватися з ним, але матч – це інше. Відчуваю, що це допомогло мені з одного боку, а з іншого Grand Slam – це ще й менталітет. Я намагався грати якомога більш розслаблено, але при цьому мати в голові правильний план гри. Думаю, сьогодні це спрацювало дуже добре.

- Ви виглядали дуже розслабленим, коли закінчували матч, а коли виграли, то не надто бурхливо святкували. Цікаво, це було зроблено навмисно?
- Я не знаю. Мені здається, що такі емоції неможливо контролювати. Очевидно, що для мене дуже багато значить перемога над Новаком тут, у Мельбурні, але з іншого боку, я знаю, що турнір ще не закінчений.

У неділю відбудеться фінал. Це різні емоції, тому що фінал завжди відрізняється. Неважливо, наскільки великий турнір. Сьогодні я знав, що це півфінал. Це не той випадок, коли ти виграєш турнір ось так (усміхається).

- Як ви перебудувалися в четвертому сеті після нереалізації шансів у третій партії?
- Я сів і спробував думати про те, що рахунок уже два сети до одного на мою користь, це були позитивні думки. Я спробував почати сет у хорошому ключі. Подавав, тримав подачу, і я вже вів у рахунку. Тож я намагався зосередитися на меті, яка була в мене сьогодні, на хорошому плані гри, і сподівався, що виконання не підведе. Ось і все. Очевидно, що в четвертому сеті, коли я зробив брейк, це було приємне відчуття. Щасливий, що зміг довести матч до перемоги.

- Новак сказав, що давно не грав так погано на турнірах Grand Slam. Чи відчували ви, що зіграли з ним ідеальний матч?
- Так, звісно, у перших двох сетах я бачив, що він не б'є по м'ячу так, як раніше. Він також не так добре рухався. Думаю, він також не був так зосереджений, як ми звикли його бачити.

Але проти лідера рейтингу ATP потрібно бути готовим до того, що він змінить ситуацію, і в третьому сеті він уже грав на тому ж рівні, що й раніше. Крім того, він, можливо, найкращий приймаючий у тенісі. У нього не було жодного брейкпойнта, це незвична для нього статистика. У тенісі, коли в тебе поганий день, складно перемогти.

Я розумів, особливо в перших сетах, що він грає не так сильно. Я намагався бути якомога активнішим, і скористався шансом.

- Даррен Кехілл є частиною вашої тренерської команди. Його здібності стратега добре відомі. Чи допомагає він заспокоїтися на цій стадії турніру, враховуючи його досвід роботи з переможцями мейджорів і першими номерами світового рейтингу?
- Так, звісно, він завжди дуже спокійний. Навіть сьогодні вранці ми говорили про звичайні речі. Не завжди про теніс. А за 20 хвилин до матчу ми говорили про тактику, про те, як діяти в тих чи інших ситуаціях.

Думаю, він допоміг не тільки мені, а й усій команді повірити в себе, а також отримати задоволення, адже ми так багато подорожуємо світом, і насолоджуватися часом, проведеним разом. Я думаю, що спільна робота з ним, а також із Симоном Ваньоцці – це приголомшлива комбінація на корті. Думаю, наразі ми справляємося з усім правильно.

- Мене зводить з розуму один статистичний показник. Карлос Алькарас переміг Новака Джоковича на Вімблдоні рівно через 2195 днів після його останньої поразки на цьому турнірі. Тепер ви перемогли Новака Джоковича в Австралії рівно через 2195 днів після його останньої поразки. Як ви думаєте, ця перемога була десь записана, чи це був день перемоги над Новаком?
- (сміється) Якби це було так легко, просто подивитися на цифри. Але ні, звісно, я не знаю, що відповісти на це запитання. Я дивився матч Карлоса. Це був неймовірний поєдинок.

- Коли Карлосу вдалося виграти пару мейджорів, це якось підштовхнуло вас до того, що ви зможете це зробити? Чи був матч або момент, коли ви повірили, що зможете виграти Grand Slam?
- Я думаю, що матчі виграються не тільки в день, коли проходить гра. Ти виграєш їх тому, що відчуваєш себе готовим до хорошого поєдинку. Ти відчуваєш себе готовим не тільки ментально, а й фізично.

Думаю, після минулого сезону, особливо наприкінці року, у мене з'явилася впевненість у тому, що я потенційно можу досягти хороших результатів на турнірах Grand Slam. З іншого боку, потрібно ще показати це. Є люди, які багато говорять, але ти маєш показати це, тому що зрештою саме ти виходиш на корт. Але якщо не вийде цього року, то наступного, а якщо не наступного, то ще через рік.

Якщо чесно, я дуже розслаблений. Я намагаюся працювати якомога старанніше, і мені здається, що важка робота завжди якоюсь мірою окуповується, і ми справді старанно працюємо заради своєї мрії.

Якщо це станеться, то це добре. Якщо ні, то я виклався на 100%, а решту я не можу контролювати. Очевидно, що я дуже радий тому, чого Карлос досяг. Коли ми граємо з ним, це завжди хороший матч, але наразі також потрібно сказати, що він перебуває вище, ніж я. Він виграв багато Мастерсів, виграв кілька мейджорів. Тож я його дуже поважаю і бажаю йому всього найкращого.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце
Футбол | 03 травня 2024, 23:59 16
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце

Україна в рейтингу УЄФА посіла остаточну 18-ту позицію

Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби
Футбол | 03 травня 2024, 18:04 1
Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби

«Атлетіко» та «Челсі» – одні з фаворитів на трансфер нападника

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.