Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 25 сiчня 2024, 18:19
10156
1

ЧЖЕН: Лі На сказала не думати надто багато. Соболенко? Досконала гравчиня

Китаянка провела прес-конференцію після перемоги над Ястремською на Аus Open 2024

| Оновлено 25 сiчня 2024, 18:19
10156
1
ЧЖЕН: Лі На сказала не думати надто багато. Соболенко? Досконала гравчиня
Getty Images/Global Images Ukraine. Чжен Ціньвень

25 січня 15-та ракета світу з Китаю Чжен Ціньвень вийшла у фінал Відкритого чемпіонату Австралії 2024.

У півфіналі австралійського мейджора китаянка у двох сетах обіграла українську тенісистку Даяну Ястремську (WTA 93) у двох сетах із рахунком 6:4, 6:4.

Після завершення зустрічі Чжен провела прес-конференцію, на якій поспілкувалася із журналістами:

– Вітаю із фіналом. Це ваш перший фінал турніру Grand Slam, за цей час ви не зустріли гравця, хоч би близького за рейтингом до вашого майбутнього суперника, Соболенко. Як це вплине на підготовку до важливого матчу?

– Я впевнена, що фінал буде по-справжньому конкурентним, тому що я думаю, що Соболенко, я б сказала, одна з найсильніших хіттерів зараз у турі. У неї найсильніша подача, найсильніший удар з правої сторони і чудовий удар зліва. Вона справді досконала гравчиня.

Як ви кажете, я не зустрічалася із сіяними протягом усього турніру, і вона буде першою, з ким я зіткнуся. Але, знаєте, це ще один матч, тож подивимося, що там буде у фіналі.

– Ви вірите у долю? Десять років з моменту перемоги Лі На на Australian Open, ви знову зі своїм тренером, відбувається багато всього, що створює відчуття, що все так і має бути.

– Я вірю у долю. Так. Але, знаєте, я намагаюся не дозволяти іншим речам впливати на мене навіть якщо це доля.

Коли все гаразд, я вірю в долю. Але якщо доля не на моєму боці, я взагалі в це не вірю (усміхається).

– Чи розмовлятимете ви з Лі На перед матчем, щоб отримати пораду, як із цим впоратися?

– Минулого разу вона вже давала мені поради. Вона сказала мені: «Не думай занадто багато». Просто піди на це. Думаю, цього достатньо (усміхається).

– Я думаю, що за останні кілька років ви досягли величезного прогресу. Отже, якщо озирнутися на минулі роки, чи є якісь конкретні турніри чи матчі, які вселяють впевненість у вас? Щось стало поворотним моментом у вашій кар'єрі?

– Я не скажу, що якийсь конкретний матч перевернув мою кар'єру. Я думаю, що все це просто додає, додає, продовжує потроху додавати. Жодного раптового прориву немає. Я думаю, що за цим проривом стоїть багато роботи.

Кожен матч важливий. Я ставитимуся до кожного матчу так само важливо, як і завжди, тому що думаю, що деталі наприкінці мають значення.

– Я знаю, що ми, здається, трохи одержимі Лі На. Мені шкода.

– Не турбуйтесь. Я люблю її.

– Просто питання про досвід. У суботу вам доведеться зіграти із суперницею, яка зіграє у третьому фіналі турніру Grand Slam. Для вас перший фінал. Як ви вважаєте, які проблеми можуть виникнути перед кимось із таким досвідом?

– О, я думаю, що проблеми є скрізь. Хто краще розігрує м'яч і хто може показати свій найкращий теніс, той і виграє матч.

Так, я маю на увазі, це одне із моїх завдань. Мені треба з цим розібратися. Я намагатимусь працювати далі. Більше мені нема чого сказати. Я скажу: насолоджуватимуся фіналом.

– Відкритий чемпіонат Австралії з тенісу має для вас якесь особливе значення?

– Звісно, це щось особливе. Лі тут перемогла. Отже, цей фінал не може бути особливішим, ніж тут, на Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу.

На стадіоні мене підтримує багато китайських глядачів. Відчуття, ніби я граю у Китаї. Це приголомшливо, так.

– Цікаво, чим ви збираєтеся займатися протягом найближчих двох днів, трохи менше двох днів до матчу? Як ви вважаєте, як ви збираєтеся проводити час? Про що ви подумаєте перед важливим матчем?

– Я намагатимусь відновити своє тіло, щоб прийти на 100% і мати можливість багато бігати у фіналі, це точно. Так, спробую трохи вивчити суперника та подивитися, яка буде тактика у фіналі, та морально підготуватися. Я думаю, що це найважливіша ціль, – сказала Чжен.

У фіналі Відкритого чемпіонату Австралії 2024 Чжен Ціньвень зіграє проти другої ракетки світу Аріни Соболенко. Зустріч відбудеться 27 січня.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sit Simurg
до Лі На їй ще далеко... 
Але якщо завалить Соболя - це буде гарний крок ! )