Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 25 сiчня 2024, 17:27
3986
1

Даяна ЯСТРЕМСЬКА: «Після розминки я відчула біль. Болів живіт, м'яз»

Українка провела прес-конференцію після поразки від Чжен Ціньвень на Aus Open

| Оновлено 25 сiчня 2024, 17:27
3986
1
Даяна ЯСТРЕМСЬКА: «Після розминки я відчула біль. Болів живіт, м'яз»
Getty Images/Global Images Ukraine. Даяна Ястремська

25 січня українська тенісистка Даяна Ястремська (WTA 93) завершила виступи на Відкритому чемпіонаті Австралії 2024.

У півфіналі австралійського мейджора українка у двох сетах поступилася 15-й ракетці світу з Китаю Чжен Ціньвень із рахунком 4:6, 4:6.

Після завершення зустрічі Ястремська провела прес-конференцію, де поспілкувалася з журналістами:

– Даяно, це не той результат, на який ви очікували сьогодні. Чи не могли б ви розповісти про свої думки під час матчу, а також про травму, яку ви отримали у першому сеті?

– Ну, результатами я задоволена. Я не засмучена через поразку, все ж таки вважаю, що для мене це був відмінний турнір. Зазвичай на турнірах Grand Slam доводиться зіграти сім матчів, а я зіграла дев'ять матчів, тому дуже пишаюся собою.

Не дуже сумно через поразку, але дуже сумно через те, що мені не вистачило емоцій, фізичної підготовки та відновлення для сьогоднішнього матчу, тому що були деякі важливі моменти, коли мені довелося викласти трохи більше, ніж їй.

Травма, ви знаєте, після сьогоднішньої розминки я відчула невеликий біль, у мене болів живіт, м'яз, і в першому сеті після двох геймів я відчувала біль. Зробила удар з правої сторони, і відчула, що в мене з'явилося дуже багато болю там.

Отже, я витратила... Як би ви сказали, медичний час...

– Медична перерва?

– Так, медична перерва. Стало трохи краще, але все одно я відчувала, десь глибоко всередині відчувала, що не зможу віддати все, тому що віддавати було особливо нічого.

– Відмінний турнір. Здається, майже за два раунди до цього ви згадали, що вже почуваєтеся досить стомленою. Отже, я маю на увазі, наскільки ви задоволені тим, що змогли дійти до півфіналу, враховуючи, чи знаєте, ваш старт із кваліфікації і таке інше, ви зіграли тут багато матчів.

– У мене не було великої передсезонки, я грала в Андоррі та Анже, і для мене це було щось на зразок передсезонки, де потрібно було проводити офіційні матчі і таке інше.

Я задоволена результатом. Я задоволена тим, що відчувала на корті. Мені справді сподобалося. Для мене було хорошим знаком те, що я знову потраплю до топ-30, бо протягом багатьох років я не могла повернутися навіть у топ-50 або навіть у топ-60.

Так що це приємний бонус, тому що тепер я нарешті можу зіграти в основній сітці турнірів Grand Slam, що дає мені можливість почуватися трохи свіжішою. Я відчувала, що можу справді добре зіграти на турнірах Grand Slam. Я не надто заглядатиму в майбутнє, але відчуваю, що одного разу зможу виграти мейджор.

– Вітаю з хорошим турніром. Як ви сказали, ваш рейтинг підвищується завдяки цьому результату. Тож наскільки цей рейтинг вплине на ваш розклад цього року? Який ваш наступний турнір?

– О так, рейтинг насправді грає дуже велику роль, бо останні чотири роки я не знала свого розкладу, не знала, куди потраплю, куди не потраплю. Мені доводилося грати тиждень за тижнем. Можу сказати, що я жила турнірами і не знала точно, яким буде мій розклад.

Ось я тепер, наприклад, знаю, де можу пограти, де відпочити, і так жити комфортніше, коли знаєш, типу, на якийсь час свій графік.

– Чжен Ціньвень. Чи можете ви розповісти, що робить її важким супротивником? У вас дуже гарні виступи проти Аріни. Мені просто цікаво, як ви вважаєте, чи є у Чжен все необхідне, щоб перемогти у фіналі?

– Вона має багато хороших можливостей виграти турнір Grand Slam. Я думаю, що вона чудовий гравець. Має потужні удари і дуже гарну подачу.

Якщо вона зможе залишатися емоційно стабільною і якщо вона зможе підтримувати свій рівень, як сьогодні, у важливі моменти, вона зможе перемогти, і вона зможе перемогти, я скажу, навіть досить легко (посміхається).

Але це буде гарний поєдинок між ними обома. Вона сьогодні грала чудово, але думаю, якби я відчула себе трохи свіжішою, перемога була б на моєму боці.

– Чи були у вас якісь повідомлення з дому після матчу?

– О так, багато повідомлень. Я мала величезну підтримку з боку багатьох людей з України і навіть не з України.

Я не пам'ятаю, коли востаннє отримувала стільки повідомлень (посміхається). Тож я думаю, що зробила їх трохи щасливими. Наразі в Україні важкі моменти. Думаю, у них було кілька приємних моментів, коли вони могли насолодитися переглядом моєї гри, і я намагалася грати тут щосили. Я намагалася зробити їм трохи радості.

Звичайно, мені сумно, що я програла, і я впевнена, що вони теж трохи засмучені, але я думаю, що все одно тут була гарна гонка за фінал.

– Що, на вашу думку, стане для вас ключовим моментом, що ви збираєтеся сказати собі, просуваючись уперед, щоб утримувати цей рівень?

– Моя мета не в тому, щоб залишатись на колишньому рівні. Я не хочу залишатися в минулому і думати про те, як я тут грала, бо кожен день різний, кожен різний турнір, кожен розіграш різний і все різне.

Тому я просто зосереджусь на одному моменті. Що я скажу собі? Я просто хочу вдосконалюватись, і найголовніше, я хочу зберегти це відчуття самої себе, те, що я відчувала тут, отримуючи задоволення від гри.

І до останніх кількох років я не могла по-справжньому відчути ці емоції, коли ти граєш турнір Grand Slam, розумієш, і граєш не в кваліфікації, не перше, друге коло, а коли граєш вже такі матчі, як чвертьфінали, півфінали, коли ти дуже близький до перемоги, але програєш, іноді теж приємно відчувати такі емоції, – сказала Даяна.

Відеоогляд матчу Даяна Ястремська – Чжен Ціньвень

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Swimmer
Дякую за премнi емоцii пiд час огляду матчiв. Наступним буде фiнал, i Ролан Гарос - саме то!