Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 25 сiчня 2024, 12:13
2519
0

«Мудрик звикає до тиску». Трубін оцінив виступи українських легіонерів

Український воротар «Бенфіки» намагається стежити за всіма гравцями збірної України в Європі

| Оновлено 25 сiчня 2024, 12:13
2519
0
«Мудрик звикає до тиску». Трубін оцінив виступи українських легіонерів
Getty Images/Global Images Ukraine

Український воротар португальської «Бенфіки» Анатолій Трубін оцінив виступи українських легіонерів у європейських топ-лігах.

– Стільки наших за кордоном! Встигаєте за всіма встежити?

– Хоч як багато наших хлопців за кордоном, стараюся стежити за всіма й усім бажаю успіху. Така вже тенденція, що всі наші молоді таланти хочуть зіграти в зарубіжних чемпіонатах – добре, що при всіх бідах нинішнього часу, в цього покоління є така можливість.

– Як вам прогрес Миколенка та Забарного в АПЛ?

– Радий, що всі наші прогресують. Додав би Мудрика, Ярмолюка до цього ж списку. Це реально круто – коли в Англії, де кожна гра, як фінал, в кожному турі стільки матчів за участі українців.

– Чому в останніх турах помилявся перед травмою Зінченко та чи заслужена його критика від легенд футболу та фанів?

– Я не вважаю, що Олександр помиляється настільки, що можна прямо так звертати увагу. Звісно, «Арсенал» бореться за чемпіонство, тому будь-яка помилка розглядається під мікроскопом. Але все рівно Зінченко – топ-гравець, кваліфікований і відповідальний футболіст, ці одна-дві помилки тільки зроблять його кращим. А в «Арсеналі» його підтримують, все буде добре, я впевнений.

– Чи справедливий тиск на 70-мільйонного Мудрика?

– Тиск завжди буде, тим більше – в АПЛ і в такому клубі. Але, як я бачу, Міша з кожним матчем, крок за кроком, до нього звикає. В нього такий характер, що труднощі його тільки заводять. Як тільки він остаточно адаптується до цієї команди та чемпіонату й вийде на свій рівень, це буде величезна зірка.

І без цього, якщо порівнювати минулий і теперішній сезон, то Мудрик однозначно вже спрогресував. Звісно, ми повинні враховувати, що «Челсі», як команда, не в найкращій формі. Але Міша – це топ-гравець, який справиться з цим.

– Вірили, що Довбик із Циганковим настільки сильно заграють в Ла Лізі?

– Однозначно вірили. Це гравці дуже високого рівня. Вітя завжди був лідером «Динамо», на провідних ролях у клубі та збірній. В нього є набір якостей гравця топ-класу. Довбик після того голу на Євро-2020 став такою «гольовою машиною», додав, перш за все, в упевненості. Ці хлопці, крім таланту та прекрасних даних, ще й дуже працелюбні.

Раніше Анатолій Трубін назвав 3 гравців, яких він хотів би бачити в «Бенфіці».

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.