Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Азії
|
616
0

Саудівська Аравія – Таїланд. Прогноз і анонс на матч Кубка Азії

Поєдинок відбудеться 25 січня о 17:00 за Києвом

Саудівська Аравія – Таїланд. Прогноз і анонс на матч Кубка Азії
Getty Images/Global Images Ukraine

25 січня на «Едьюкейшн Сіті» пройде матч 3-го туру групового етапу Кубка Азії, в якому Саудівська Аравія зустрінеться з Таїландом. Поєдинок розпочнеться о 17:00 за київським часом.

Саудівська Аравія

Цього року команда відзначає тридцятиріччя свого головного успіху. На чемпіонаті світу-94 дебютант із Близького Сходу забезпечив фурор, вийшовши до 1/8 фіналу. Повторити це не вдалося, але, крім 2010 і 2014, збірна їздила на всі наступні турніри, і навіть в обох випадках вигравала. А ось на континентальному рівні позиції втрачали. Якщо наприкінці минулого століття було 5 фіналів поспіль, з яких 3 переможні, то потім, окрім срібла-2007, лише на минулому турнірі хоча б із групи вийшли. Зараз завдання масштабні, недарма заманювали Манчіні окладом 20 млн. на рік. Щоправда, його перші поєдинки вийшли посередніми, а кілька футболістів відмовилися від запрошення. Роберто мало не зганьбився і на кубку, його підопічні програвали Оману до 78-ї хвилини, але встигли оформити вольову перемогу. Киргизстан же обіграли гросмейстерськи, оформивши 2:0 - а заразом і вихід у плей-оф турніру.

Таїланд

Збірна свій єдиний успіх оформила понад півстоліття тому, коли 1972-го року на дебютному для себе кубку Азії оформила бронзу. З того часу була максимум участь на груповому етапі, і лише минулий турнір, на який повернулися після кількох пропущених, вийшов вдалим: бойові слони вийшли до 1/8 фіналу. Нинішня обойма, в якій є навіть пара гравців з європейських клубів, почала кубок упевнено, з гросмейстерських 2:0 проти Киргизстану – дубль оформив Джайдед. З Оманом пішли в оборону, і за явної переваги суперника в плані володіння м'ячем закінчили нульовою нічиєю. Цього теж вистачило для того, щоби гарантувати участь у плей-оф Кубка.

Статистика особистих зустрічей

2011-го, в рамках кваліфікації на чемпіонат світу, таїландці вдома навіть вистояли на нічию. Але потім усі 3 поєдинки залишилися за саудитами.

Прогноз

Букмекерські контори вірять у перемогу більш досвідчених та класних гравців Саудівської Аравії. Погодимося і поставимо на їхню перемогу (коефіцієнт - 1,61).

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.