Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Саудівська Аравія
| Оновлено 13 березня 2024, 09:17
4351
2

Бензема хоче покинути Саудівську Аравію. Але не все так просто

Розповідаємо про невдале перебування француза на Близькому Сході

| Оновлено 13 березня 2024, 09:17
4351
2
Бензема хоче покинути Саудівську Аравію. Але не все так просто
Getty Images/Global Images Ukraine. Карім Бензема

Після відходу Кріштіану Роналду Карім Бензема став головною ударною силою мадридського Реалу. П'ять років поспіль француз був найкращим бомбардиром "королівського клубу", і лише в одному з них забив менше 20-ти м'ячів за сезон у Ла Лізі. Зірковий форвард виграв Золотий м'яч у складі "вершкових" та багато інших нагород. Можливо, Карім вважав, що вже досяг всього, а може просто захотів змінити обстановку. Як би там було, минулого літа 36-річний нападник залишив "бланкос".

Судячи з усього, рішення Бензема було спонтанним. За словами нинішнього капітана Реалу Начо Фернандеса, Карім нікому нічого не говорив заздалегідь. Багато одноклубників француза дізналися про його рішення в останній момент. Футболіст прийняв пропозицію Аль-Іттіхада і вирушив до Саудівської Аравії. Рішення форварда було не таким уже й несподіваним. Минулого літа саудівці штурмували європейський ринок у спробах роздобути якнайбільше зіркових імен після переходу Кріштіану Роналду в Аль-Наср.

Для Аль-Іттіхаду Бензема мав стати хорошим підсиленням після чемпіонського сезону та обличчям усього клубу. Карім, крім великої зарплати, автоматично отримав капітанську пов'язку, статус головної зірки у команді та однієї з головних зірок усієї ліги. В принципі француз почав непогано, відзначившись результативною передачею вже в першому матчі Ліги Про. Після цього він і сам почав регулярно забивати, оформивши свій перший саудівський хет-трик. Форвард також забивав і в матчах клубного чемпіонату світу, хоча команда виступила там не найкращим чином.

З одного боку, Бензема виконував свою роботу. З іншого боку, не все було гладко. Аль-Іттіхад переживав непростий період. У чемпіона був спад. У перерві матчу Ліги чемпіонів Азії проти іракського Аль-Куве тодішній наставник команди Нуну Ешпіріту Санту серйозно розкритикував команду в роздягальні. Дісталося і Каріму, але він не став мовчки слухати тренера. Між фахівцем та його підопічним зав'язалася неабияка суперечка. За даними джерел, обидві сторони не соромилися використовувати гострі вирази.

Публічно Нуну спростовував чутки про конфлікт із Бензема, але диму без вогню не буває. Невдовзі португальця звільнили. З одного боку, керівництво клубу не влаштовували результати, з іншого – атмосфера у роздягальні. В Аль-Іттіхаді стали на бік Бензема, незважаючи на те, що Нуну привів команду до чемпіонства минулого сезону. Саудівці призначили на його місце Марсело Гальярдо, який протягом восьми років очолював Рівер Плейт. Але ситуація суттєво не покращилась. Аль-Іттіхад вилетів із клубного чемпіонату світу та програв у чотирьох матчах з п'яти до зимової перерви, пропустивши сумарно 14 голів.

Наразі Аль-Іттіхад посідає 7-ме місце у турнірній таблиці саудівської ліги, набравши 28 очок у 18-ти матчах. Бензема за половину сезону зіграв 20 матчів у всіх турнірах, забив 12 голів та віддав 5 результативних передач. І все б нічого, але у Каріма зіпсувалися стосунки і з новим тренером. Гальярдо відсторонив француза від команди через те, що той не прибув вчасно з відпустки до клубу. Представники футболіста стверджували, що той застряг на Маврикії, звідки не міг вилетіти через негоду. Але проблема в тому, що в нього відпустка і так почалася раніше за всіх. Форвард пропустив останні тренування команди, залишивши Саудівську Аравію.

Getty Images. Карім Бензема і Кріштіану Роналду

За даними ЗМІ, Бензема півтора тижні не виходив на зв'язок. Карім прибув у розташування клубу на 10 днів пізніше за встановлений термін. Таке не сподобалося керівництву, яке ще кілька місяців тому не пощадило навіть тренера, аби догодити французу. Ситуація зі зникненням гравця оповита мороком, але очевидно, що щось пішло не так. Логічно, що ЗМІ почали писати про можливий вихід футболіста з Аль-Іттіхаду. Однак керівництво саудівської ліги не хоче так просто відпускати зіркового нападника. Йому готові знайти новий клуб, але лише всередині ліги.

Деякий час ходять чутки про можливе повернення Каріма до Ліона, вихованцем якого він є. Могла б вийти гарна історія, якби не той факт, що до Бензема зараз неоднозначне ставлення в його країні. Раніше міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен публічно звинуватив футболіста у зв'язках із терористичним угрупуванням. Після цього віце-мер Марселя Валері Буає закликала позбавити Каріма Золотого м'яча та французького громадянства. Форвард подав до суду на урядовців, але звинувачення в будь-якому разі серйозні.

Не факт, що навіть уболівальники Ліона будуть раді поверненню Бензема. У Франції вже кілька років не найкраща ситуація, а соціальна напруга наростає. До того ж Карім уже був замішаний в одному гучному скандалі з шантажу партнера зі збірної, через що на довгий час втратив місце в національній команді. З чуток, у підписанні гравця зацікавлені також 3 клуби англійської Прем'єр-ліги. Однак поки що невідомо, наскільки ці варіанти реалістичні з огляду на те, що називаються Арсенал, Манчестер Юнайтед та Челсі.

Не всі європейські футболісти задоволені своїм перебуванням у Саудівській Аравії. Першим не витримав Джордан Хендерсон. Англієць уже залишив Аль-Іттіфак на чолі зі Стівеном Джеррардом і перейшов до Аякса. Однак Хендерсон і Бензема – постаті різного масштабу. Карім входить до трійки найгучніших трансферів Саудівської Аравії поряд з Роналду і Садіо Мане. Просто так його ніхто не відпускатиме, а якщо й відпустять, то він щось втратить, наприклад, велику суму грошей. Не зовсім зрозуміло, які цілі, крім фінансових, переслідував француз, промінявши Реал на Саудівську Аравію, але, судячи з усього, воно того не було варте.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою
Футбол | 01 травня 2024, 22:46 13
ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Микуленко
Ахахах.
Про Неймара зовсім забули.
Крі,Бенз, Мане(
Cruyff
Чувак з іменем Карім переїхав грати в Аравію, це ж доля.