Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 24 сiчня 2024, 18:38
1311
3

Олексій ДЕРИПАПА: «Слован замазався в кров українців»

Колишній український нападник братиславського «Інтера» – про матч «Слована» проти «динамо» москва

| Оновлено 24 сiчня 2024, 18:38
1311
3
Олексій ДЕРИПАПА: «Слован замазався в кров українців»
Олексій Дерипапа

Колишній український нападник братиславського «Інтера» Олексій Дерипапа поділився думкою про матч «Слована» проти «динамо» москва.

– Олексію Володимировичу, у той час, як росія обстрілює нашу країну, «Слован» проводить спаринг із «динамо» (москва). Це як, взагалі, розуміти?

– Мені шкода, що словаки взяли у цьому участь, адже ми, як слов’яни, братні народи, на відміну від міфу про наше братерство з росіянами. Але, як ми бачимо, хворіти на негарні речі можуть всі.

Що я можу сказати. По-перше, УЄФА має мати чітку позицію і не дозволяти європейським клубам проводити товариські матчі з росіянами. А по-друге, у Словаччині прем’єр-міністром став Роберт Фіцо, який є Орбаном номер 2. Він виступає проти військової допомоги Україні, на відміну від попереднього уряду.

Це підводить нас до тези «спорт внє палітікі» – відверто рашистського лозунгу, який існує лише для того, щоб виправдовувати тих, хто за гроші продався росії.

Матч «Слована» з «динамо» (москва) не вкладається у мене в голові. «динамо» – це міліція, НКВС – тобто репресивний орган, який чинив злочини на протязі всієї історії. А росія, як правонаступник СРСР, ці злочини не засудила, а навпаки, продовжила. Я впевнений, що матч «Слован – «динамо» (москва) – це політичне рішення, яке пов’язано із зміною політичного вектору в Словаччині.

Важко здобувати репутацію, але легко вимастити її в кров. І це кров мирних громадян України, адже росія не дотримується жодних правил війни. Окупанти бомблять не військові об’єкти, а просто стріляють, куди можуть влучити, і вбивають людей. Учора ракета упала на стадіон футбольного клубу та дитячої академії в столиці, пошкодила стадіон «Локомотив» у Києві, а у цей же день словаки грають з «динамо» (москва). Але ж треба бути солідарними у футбольному колі, а не йти на поводу у посіпак, котрі намагаються знищити народ України і повернути СРСР-2!

Матч «Слована» з «динамо» (москва) – це абсолютно негідний і ганебний вчинок, який немає нічого спільного зі спортом. Вони підтримали російський футбол, який підтримує російську армію, тобто, опосередковано підтримали злочини окупантів на нашій землі. «Слован» замазався в кров мирних українців, які загинули від російських ракет. Їх же ніхто не змушував грати, вони зробили це з власної волі, намагаючись підтримати політику Фіцо. Ця чорна пляма назавжди залишиться в історії «Слована». Невже словацьке суспільство й УЄФА не усвідомлюють цих простих речей?

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
anacreon
Все по ділу сказав
Александр
Десять років по тому януковіч благав путіна ввести війська в Україну щоб насубивати .Так овоч цн президент Укоаїни благав вбивати українців а фіцо пох Україна .хай вбивають головне газ недорого путин дає
Андрей Залищук
я так розумію нас будуть розводити зі Слованом?