Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 сiчня 2024, 07:44
413
0

БУТКО: «Коли нема результату, то потрібно шукати причину, чому так».

Захисник луганської «Зорі» розповів про невдалий період команди

| Оновлено 24 сiчня 2024, 07:44
413
0
БУТКО: «Коли нема результату, то потрібно шукати причину, чому так».
ФК Зоря. Богдан Бутко

32-річний правий захисник луганської «Зорі» Богдан Бутко розповів про невдалий період команди УПЛ та пояснив, як можна вибратися із такого дна.

– Маємо цікавий чемпіонат в плані боротьби за найвищі місця. Але чомусь у такій ситуації часто міняються тренери. І це не тільки мова про Зорю. Чому так?

– Багато залежить від тренерів і футболістів. Треба знайти спільну мову, це ж така справа. Особливо, коли у нову команду приходиш. А в нас ще півскладу пішло з минулого сезону. Має бути все злагоджено, а коли немає результату, то треба шукати причину, чому так.

– Зоря провалилася у першій половині сезону. Команда у зоні перехідних матчів, 14 місце у турнірній таблиці. Як плануєте вирулювати ситуацію?

– Ну як? Треба працювати, особливо зараз, на зборах. Немає нічого неможливого. Позаду півсезону провального, але попереду може бути півсезону вдалого. Немало прикладів уже було, коли на друге коло, після зимової паузи, команду наче підмінили. Але все залежить від нас і нашого бажання, тому будемо вигрібати.

– Назарій Русин в минулому сезоні тягнув Зорю. Багато забивав і робив різницю на полі. Видно десь, що зараз його не вистачає. Чи задоволені хлопці в команді, що Назарій перейшов у Сандерленд?

– Я вам скажу, що кожного футболіста, який був у минулому сезоні зараз не вистачає. Це і видно по нашій грі. Тим паче, що Русин – креативний гравець, з хорошою швидкістю та завершенням атак. Він зараз в Англії, в Чемпіоншипі. Хоч це і Перша ліга та, все одно, це дуже хороший чемпіонат. Вважаю, що він пішов на підвищення, а чому ні?

– Сандерленд і Зоря – дві різні команди за стилем гри. Там у нього немає багато нагод, як це було в УПЛ. У Сандерленді тренер будує гру від оборони, з мінімальною кількістю моментів. Йому вдасться пристосуватися до такого?

– Це ж і зовсім інший чемпіонат в порівнянні з Україною. Там інакше і грати треба та докладати багато зусиль для цього. Якщо така ситуація – то тут вже треба підлаштовуватися. Але Русин – професіонал своєї справи, тому, вважаю, що він це зробить і знайде потрібні якості, які підійдуть команді.

– Якби Русин залишився у Зорі, то ситуація для вас у турнірній таблиці була б іншою, щось би змінилося взагалі?

– Все можливо, кожен футболіст вирішує багато. Проте, щось кардинально би не змінилося. Так, одна людина може щось вирішити, але тоді потрібно було б міняти і тактичну побудову.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.