Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 26 сiчня 2024, 15:14
6156
3

Зінченко обговорив війну, Арсенал та критику. Порівняв Артету та Гвардіолу

Українець поговорив з журналістом популярного видання

| Оновлено 26 сiчня 2024, 15:14
6156
3
Зінченко обговорив війну, Арсенал та критику. Порівняв Артету та Гвардіолу
Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Зінченко

Гравець «Арсенала» Олександр Зінченко залишається одним з найвідоміших та найпопулярніших українців у закордонних чемпіонатах. В інтерв'ю The Athletic футболіст розповів про критику з боку експертів, улюблену позицію на полі, порівняв Артету та Гвардіолу, а також нагадав про війну в Україні.

***

«Я це говорю і собі, і дружині: я хочу бути в Україні, бо це моя батьківщина. Відслідковуючи щодня новини і бачачи, що люди гинуть без реальної причини, хочеться запитати: чого хоче досягти росія?».

Пройшло майже два роки з моменту вторгнення росії в Україну. Попереду у збірної України матч проти Боснії у півфіналі відбору на Євро-2024, але в Україні триває боротьба за незалежність. «Можливо, багато людей відчувають втому, але всі українці у світі не можуть дозволити собі втомитися. Це наша країна, наші життя. Дуже складно бути так далеко від дому. Українські спортсмени представляють країну у футболі, боксі, тенісі – ми маємо це робити. Кожна людина з українським паспортом має наближати перемогу. Знаю, що багато героїв на фронті дивляться футбол», — сказав Зінченко.

Getty Images/Global Images Ukraine

У 27 років Зінченко говорить авторитетно та звучить по-дорослому. Слід віддати належне, що він здатний зосередитись на футболі, незважаючи на всі проблеми в Україні. Наразі «Арсенал» готується до нового відрізку сезону. Команда обіграла «Крістал Пелас» 5:0, але до того програла «Вест Хему», «Фулхему» та «Ліверпулю».

«Кожна команда, яка хоче чогось досягти, має показувати реакцію після поразок. Усі можуть висловлювати свою думку, але я дивлюся на цю ситуацію менш глобально. Я думаю, як допомогти команді, аналізую свою гру та способи прогресувати. Можу сказати, що якщо ми зазнаємо невдачі, то засмучуємося в 10 разів сильніше за будь-якого вболівальника», — зазначив Зінченко.

Паузу в АПЛ команда заповнила збором у Дубаї: «Ми чудово провели час, гарна нагода освіжити голову. У нас були спільні сімейні вечері, ми змогли ще краще пізнати один одного. Команду можна порівнювати з сім'єю – на полі та поза ним».

«Мікель Артета? Він – переможець. Мені подобається його бачення футболу та його настрій. Коли я з ним тільки познайомився, було ясно, що він стане хорошим тренером. «Манчестер Сіті»? Вони кілька років будували свою машину, де кожен гравець знає, що треба робити. «Арсенал» зараз на цьому шляху. Я не кажу, що ми намагаємося скопіювати «Сіті», але у них найкраща команда у світі, і ти маєш навчатися у найкращих. Порівняти Гвардіолу і Артету? У Хосепа більше досвіду, він працював у «Барселоні» та «Баварії». Дуже багато вирішує досвід, і я впевнений, що Мікель матиме свою спадщину і прекрасне майбутнє», – сказав Зінченко.

Getty Images/Global Images Ukraine

Не оминув Зінченко і тему критики з боку експертів, які активно обговорюють помилки та невдалі матчі українця цього сезону.

«Я точно не найщасливіша людина на планеті, але я розумію, що бувають злети та падіння. Впевнений, що все буде гаразд, я вже таке проходив у своїй кар'єрі, знаю, як треба поводитись у такій ситуації. І я знаю, як реагувати на конкуренцію у складі. Потрібно продовжувати працювати ще старанніше. Потрібно оцінювати себе: що можна зробити краще, яких помилок уникнути у майбутньому. Звичайно, люди можуть критикувати футболістів», – сказав Зінченко.

Гра крайніх захисників стала не такою, як раніше. Перехід у півзахист змусив Зінченка звикати до нових умов, а також критики за відкриті зони зліва в обороні. Але Зінченко, як і Трент Александер-Арнольд у «Ліверпулі», отримує задоволення від того, що йому потрібно проявляти креатив. «Звичайно, кожен може критикувати мене чи Трента, але я впевнений, що і я, і він робимо все, щоб допомогти команді. Ми робимо те, що нам каже наставник. Саме цьому ми приділяємо увагу», – сказав Зінченко.

Getty Images/Global Images Ukraine

Алекс зазвичай грає у центрі поля у збірній України. Питання, чи варто йому бути чистим півзахисником в «Арсеналі», часто обговорюється серед експертів.

«Я підписав контракт з клубом, я його поважаю. Я знав, яка позиція в мене буде в «Арсеналі». І не має значення, піду я колись в іншу команду або завершу тут кар'єру, але я будь-де допомагатиму команді і гратимуть там, де бачить мене тренер. Навіть на позиції воротаря».

«Чесно кажучи, для мене позиція не має значення. Я комфортно почуваюся і в півзахисті, і лівим захисником. Знаю свої слабкі та сильні сторони», – сказав Зінченко.

Минулого сезону «Арсенал» до кінця боровся за титул АПЛ і програв колишній команді Зінченка «Манчестер Сіті». Чим усе завершиться зараз?

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Swed
Уже стал спикером Арсенала. С доплатой.)