Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
|
11288
15

Даяна Ястремська – Лінда Носкова. Прогноз і анонс на матч Australian Open

24 січня українка зіграє матч 1/4 фіналу австралійського мейджора

Даяна Ястремська – Лінда Носкова. Прогноз і анонс на матч Australian Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Даяна Ястремська

У ніч проти 23 січня українська тенісистка Даяна Ястремська (WTA 93) проведе поєдинок 1/4 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії 2024.

За вихід до півфіналу українка побореться з Ліндою Носковою (Чехія, WTA 50). Зустріч відбудеться 1-м запуском на Rod Laver Arena. Час початку матчу – 03:00 за Києвом.

Даяна Ястремська

Даяна проводить найкращий турнір у своїй кар'єрі. У кваліфікації мейджора українка не показувала впевнену гру, багато хто не розумів, як можна було мало не програти 565-й ракетці світу Маї Джонт. Але в результаті Ястремська все-таки пробилася в основну сітку Australian Open, де шокувала всіх.

У першому раунді була переможена чемпіонка Вімблдона Маркета Вондроушова. У другому – Варвара Грачова, у третьому – донька мільярдера Емма Наварро, яка посідає 26-те місце у рейтингу WTA і мала 10 перемог та 1 поразку у 2024 році.

У 1/8 фіналу Ястремська впоралася з колишньою першою ракеткою та дворазовою переможницею Відкритого чемпіонату Австралії, торішньою півфіналісткою Вікторією Азаренко. Загалом, сітка в українки була не з простих, і вона точно заслужила вийти до чвертьфіналу.

Щодо останнього матчу з Азаренко, то там 38 віннерсів та 37 анфорсів говорять самі про себе. Даяна так само грала агресивно, плоско, йшла в атаку і тиснула фізикою. Вікторія помилялася і не впоралася з натиском, хоча спочатку вважалося, що проти досвідченої білоруски з якісною грою Ястремській буде складно з її стилем.

Тепер – поєдинок проти Носкової, яка обіграла Ігу Свьонтек приблизно таким же способом, плюс стабільно ідеально подавала. На папері можна вважати, що проти Лінди має бути легше атакувати, але й у той же час буде складніше грати в захисті.

Навряд чи Даяні треба буде вигадувати щось нове. Головне - не втратити контроль над ходом зустрічі. Буде швидкий матч із мінімальною кількістю довгих розіграшів і, ймовірно, це має піти Ястремській на користь, тільки якщо вона не програватиме абсолютно кожен швидкий пойнт...


Getty Images/Global Images Ukraine. Даяна Ястремська

Лінда Носкова

Носкову хвалять абсолютно всі, але переважно виключно через перемогу над Ігою. Того натиску та стану афекту могло б вистачити на матч зі Світоліною, але Еліна знялася та Лінда просто відпочивала додатковий день. З Даяною може піти все не так, як могло би бути з Еліною.

Не варто забувати і про дивний програш сета 206-й ракетці світу Кесслер у другому раунді з рахунком 1:6. Носкова ще не дуже досвідчена, їй лише 19 років. Перемога над Свьонтек – це сильно, але як часто це буває: після суперматчу з головним фаворитом слідує програш слабшій опонентці. Плюс, вважаю, що кураж Носкової міг би бути актуальним у грі зі Світоліною, але з Даяною...

Трохи загальної інформації про Носкову: юніорський титул Ролан Гаррос, 6 титулів ITF, найвища позиція – 40-ва, до старту мейджора – три перемоги над тенісистками з топ-10.

Найближчими роками ми точно не раз чутимемо її прізвище, воно буде доходити до останніх стадій великих турнірів WTA і Grand Slam, але в матчі проти праймової Даяни просто хочеться повірити в її виліт.


Getty Images/Global Images Ukraine. Лінда Носкова

Статистика особистих зустрічей

Ястремська та Носкова вперше проведуть очний поєдинок.

Статистика виграних / програних матчів за роками

Прогноз на матч Даяна Ястремська – Лінда Носкова

У обох дівчат схожий агресивний стиль із «бий-біжи», великий акцент буде на подачу. Пропонуємо зробити ставку тай-брейк у матчі – так за коефіцієнт 3.05.

Щодо результату поєдинку, то Носкова є фавориткою зустрічі, тому є можливість заграти фори Даяни за хороші цифри – +3.5 за коефіцієнт 1.90.

Оцініть матеріал
(72)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Залищук
прогнозувати щось не буду, просто побажаю Даяні спортивної "злості" і удачі, ти зможеш, ВПЕРЕД!!!
Первый Среди Равных
Даяна винеси цю халявщицю. Це випадковий пасажир у чвертьфіналі. Там мала бути Еліна
.gamliy
Даяна! Будемо вболівати, як ще ніколи не вболівали😉 Знаємо що буде складно, віримо що зможеш! Успіхів тобі зірочко. Україна - вся твоя сім'я!
Kamon
Я думаю, что Ястремская выиграет, Даяна умеет против чешек играть, главное чтобы у Даяны было меньше ошибок ,чем было в матче против Азаренко или Наварро, а так по силам обыграть чешку 
sv_2000
Победит Даяна потому что, во-первых, она молодец, во-вторых, на нее возложена великая миссия. Прихлопнуть бульбо стегозавра в финале, если та туда пролезет
Vitason
Хочу помилитися дуже,але ця чешка дуже складна,коли Даяна грали проти азеренка,всі казали ,що Даяна програє,тому що був впевнений ,що вона заганяє пенсионерку,а от зараз пишу ,у Даяни ,мало шансів, дуже сильно,ця чешка може грати,але хай я помилюся і мені поставлять сто мінусів,хай це буде не найкращий день Носкової,а Даяна ,хай і далі буде насолоджуватись тенісом і грою яку вона показує,хай в неї все складеться,а я буду поганим прогнозистом!!!
Первый Среди Равных
Даяша винесе шкарпетку. 
T-800
Спасибо Линде за Турнир!!!
T-800
с сетками на 128 человек ТОЧНО
T-800
шуайка в 2016 году была первой квалифайершей в 1/4 финала с 1990 года на турнире
T-800
а вот это уже серьезно: Ястремская чуть ли не первая европейская теннисистка на финальной стадии АусОпен (1/4 финала и выше) в Откр. Эре
Континентальный рекорд наш, но перепроверюсь, бегло листал вики