Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 23 сiчня 2024, 12:18
13594
5

Марта КОСТЮК: «Коли пішла з корту, я ще не знала, скільки ракет прилетіло»

Українська тенісистка нагадала про війну в Україні після поразки від Гофф на АО 2024

| Оновлено 23 сiчня 2024, 12:18
13594
5
Марта КОСТЮК: «Коли пішла з корту, я ще не знала, скільки ракет прилетіло»
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

У ніч на 23 січня українська тенісистка Марта Костюк (WTA 37) завершила виступи на Відкритому чемпіонаті Австралії 2024.

У чвертьфіналі австралійського мейджора українка поступилася 4-й ракетці світу Коко Гофф (США, WTA 4) у трьох сетах з рахунком 6:7, 7:6, 2:6.

Після завершення зустрічі Марта провела прес-конференцію, на якій вкотре розповіла про війну в Україні, яку розв'язала росія:

– Марто, як ти вважаєш, твої виступи на цьому турнірі вдалися з погляду повторного привернення уваги ЗМІ до України?

– Думаю так. Я вважаю, що дівчата впоралися дуже добре. Сподіваюся, нам вдасться досягти успіху на більшості турнірів, особливо на великих, де багато засобів масової інформації.

Людям слід нагадувати. Перед матчем дивлюся новини і ніби здогадуюсь, що, швидше за все, знову буде великий ракетний обстріл. Коли я пішла з корту, знову дивилася ці новини і ще не знала, скільки ракет прилетіло. Ще була надто свіжа інформація. Але так, я переписувалася з деякими людьми з Києва. Я сказала: Як справи? Як справи? Вони сказали: Ну, ми поміж твоїм поєдинком ще дивилися, куди летять ракети.

– Продовжуючи тему України, минуло два роки від початку війни. Ви коли-небудь очікували, що це триватиме так довго? Як це на вас впливає? Чи вважаєте ви, що ваша роль піднімати дух вашого народу?

– Я думаю, якби хтось сказав нам, наприклад, через місяць після початку війни, що це триватиме два роки, я думаю, всі просто сказали б: «Ні, ніколи, ми ніколи цього не витримаємо. Ми ніколи не переживемо цього протягом двох років».

Час іде, і всяке трапляється.

Спорт завжди приносив людям багато радості та щастя, незалежно від часу. Я не думаю, що це змінилося. Я думаю, це те саме.

Я отримала багато повідомлень, багато підтримки від людей, які казали мені: «Ух ти який чудовий турнір, такі емоції, який бій, який бойовий дух. Було так приємно дивитись, нам подобається».

Звичайно, це добре, коли люди дивляться на щось інше, а не тільки на ракетні обстріли. Тож сподіваюся, я дуже сподіваюся, що український спорт розвиватиметься навіть за таких умов. Це неймовірно складно, але всі тримаються дуже міцно. А щодо підтримки інших країн, я думаю, що вона ще може зрости.

Очевидно, що ми відстаємо від усіх. Ми відстаємо, і я думаю, що це ще не так помітно. Я думаю, років через 10, 15 буде видно, наскільки ми, на жаль, відстаємо, тому що те покоління, яке зараз росте, найбільше страждає.

Я сподіваюся, що я матиму достатньо часу та впливу в майбутньому, щоб допомогти якомога більшій кількості дітей у спорті, але це непросто, і спорт – це нелегке завдання. Але треба розвиватися у будь-якому разі, незалежно від того, є війна чи ні.

Так що так, я дуже сподіваюся на краще і просто сподіваюся, що все це зробить людей сильнішими та витривалішими. Тоді ми зможемо, ви знаєте, розвивати це у майбутньому, – сказала Марта.

Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.