Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 25 сiчня 2024, 21:07
12826
6

Графік єврокубків: яким буде представництво України у сезоні 2024/25

Наступного сезону від України виступатимуть у єврокубках п'ять клубів

| Оновлено 25 сiчня 2024, 21:07
12826
6
Графік єврокубків: яким буде представництво України у сезоні 2024/25
УЄФА

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. Наступний сезон розпочнеться 18 червня із жеребкування перших кваліфікаційних раундів у Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій.

Для України євросезон стартує 19 червня, коли будуть сформовані пари 2-го кваліфікаційного етапу Ліги чемпіонів та 2-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій. Перші матчі для українських представників на цих стадіях заплановано на 23–25 липня.

У сезоні 2024/25 Україну представлятимуть в єврокубках 5 клубів.

Переможець УПЛ отримає путівку до 4-го раунду відбору Ліги чемпіонів (але якщо титул здобуде «Шахтар», то він за певних обставин може потрапити одразу до основної сітки). До групи ЛЧ – лише один етап, у разі невдачі чемпіон України потрапить до групи Ліги Європи.

Клуб, який здобуде срібні нагороди, потрапить до 2-го кваліфікаційного раунду ЛЧ. Йому для потрапляння до групи ЛЧ необхідно буде здолати опір трьох суперників. У разі невдачі на будь-якій стадії представник України перейде до Ліги Європи, але до групи – лише в тому випадку, якщо в ЛЧ здолає хоча б одного опонента, інакше доведеться проходити кваліфікацію й у ЛЄ.

Один клуб представлятиме Україну в Лізі Європи – у 3-му раунді кваліфікації. Таке право отримає або володар Кубка, або бронзовий призер УПЛ. У разі невдачі у кваліфікації ЛЄ він автоматично перейде до Ліги конференцій, але до групи – лише в тому випадку, якщо в ЛЄ здолає хоча б одного опонента.

У базовому реєстрі Ліги конференцій Україна матиме двох делегатів. Третя команда УПЛ (або четверта, залежно від ситуації у Кубку України) та четверта (або п'ята) стартуватимуть у 2-му раунді кваліфікації. Таким чином, українським клубам для потрапляння до основної сітки ЛК потрібно буде пройти трьох суперників.

В групових раундах усіх трьох єврокубків виступатимуть по 36 клубів.

Найбільшою зміною стане перехід від традиційного групового етапу до єдиного етапу ліги, що включає всі команди-учасниці. Тепер у Лізі чемпіонів кожному клубу буде гарантовано як мінімум 8 матчів на етапі ліги проти 8 різних суперників (4 домашні та 4 виїзні), а не попередні 6 поєдинків проти 3 команд, зіграні вдома та в гостях. 8 найкращих команд ліги автоматично потраплять до плей-оф, а команди, що посіли місця з 9-го до 24-го, змагатимуться у двоматчевому плей-оф, щоб забезпечити собі перепустку до 1/8 фіналу.

Аналогічні зміни формату також будуть застосовані до Ліги Європи (по 8 матчів на етапі ліги) та Ліги конференцій (по 6 матчів на етапі ліги). 7-й та 8-й тури в ЛЧ та ЛЄ відбудуться в січні 2025 року. ЛК завершиться 6-м туром у грудні.

Квота України на євросезон 2024/25

Ліга чемпіонів

  • Чемпіон УПЛ стартує в плей-оф раунді (або в груповому турнірі).

Жеребкування – 5 серпня (або 29 серпня), матчі – 20/21 та 27/28 серпня (або старт – 17–19 вересня).

  • Віце-чемпіон УПЛ стартує в другому кваліфікаційному раунді.

Жеребкування – 19 червня, матчі – 23/24 та 30/31 липня.

Ліга Європи

  • Володар Кубка України (третя команда УПЛ) стартує в третьому кваліфікаційному раунді.

Жеребкування – 22 липня, матчі – 8 та 15 серпня.

Ліга конференцій

  • Третя (четверта) команда УПЛ стартує в другому кваліфікаційному раунді.

Жеребкування – 19 червня, матчі – 25 липня та 1 серпня.

  • Четверта (п'ята) команда УПЛ стартує в другому кваліфікаційному раунді.

Жеребкування – 19 червня, матчі – 25 липня та 1 серпня.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrey111
Так все запутали, що і дивиться не хочеться
onco-clown
мне такие изменения нравятся
-PhoeniX-
Самое прикольное в новом формате - это игры в декабре и январе
nick07
можливий варіант коли лише 1 клуб буде представляти Україну в основному етапі, хоча мали б отримати 3 клуби (цілком реально).
Dmytro11q
Гарний крок. Тепер наші не будуть стрибати з турніра у турнір, програючи першому-ліпшому супернику у першому ж кваліфікаційному раунді.. Програли, навіть якщо гідно - одразу виліт і до побачення.